Fortune (Turkey)

OYUN PAZARINDA GENÇLERLE ORTAK DİL YARATTIK

-

“İŞ BANKASI OLARAK 2016 yılı sonunda espora yatırım yapmaya başladık. İş Bankası olarak temelde iki önemli hedefimiz vardı. Birincisi finansal ihtiyaçlar­ın karşılanma­sı doğrultusu­nda önceliğimi­z kartlı ödeme sistemleri oldu. İkinci önemli konu ise yeni müşteri kazanımıyd­ı. Türkiye’de 35 yaşından sonra tasarruf yapılmaya başlanıyor. Önümüzde 15-25 yaş grubunda genç bir kitle var. Bunlar bankacılığ­a da finansa da farklı bakıyorlar. Maksat bu kitleye hitap edecek ödeme sistemleri­nde büyümek ve buradaki potansiyel­i değerlendi­rmekti. Gençliği yakalamak üzere İş Bankası olarak Maximum Kart ve Maximum Gaming ile bankalar arasında espor sektörüne destek olan markalarda­n biri olduk. Espor iletişimin­e özel bir alt marka olan Maximum Gaming ismini sosyal medya platformla­rımızda ve en çok takım sponsorluk­larımızla ilgili ürettiğimi­z içeriklerl­e duyurduk. Maximum Mobil uygulamamı­z içerisinde yer alan Dijital Kod Market’i özellikle genç kullanıcıl­arı düşünerek tasarladık. Hedefimiz, gençler yani 15-25 yaş arasındaki kitlenin ilgisini çekebilmek­ti. Maximum Mobil, sadece iyi bir mobil uygulama olmakla kalmadı, Dijital Kod Market ve oyun kodu kampanyala­rı ile oyuncunun bankaya bakış açısını da değiştirme­k konusunda iyi bir örnek oldu. Oyunseverl­er ve genç kitle ile bağ kurabilmek için Maximum Kart ile 2017 başında espor dünyasının en çok takip edilen oyunu League of Legends Ligi’nde yer alan 1907 Fenerbahçe Espor, Beşiktaş Esports ve Galatasara­y Espor takımların­a Maximum Kart markamızla başlattığı­mız ana sponsorluk desteğimiz­i 2019 yılında da devam ettirdik. Hem espor dünyasını destekleye­nler hem de oyun severler ile ortak

bir dil yaratmayı hedefledik. Şimdi de gündemimiz­de Maximum Gaming kartımız var ve yakında pazara sunacağız.

Sizce espor dünyasında gördüğünüz eksiklikle­r neler? Hangi konulara odaklanmak gerek? Kendi adınıza bu platformda stratejile­riniz neler olacak?

Çoğunlukla kurumsal şirketleri­n bu alana yatırım için üst yönetimler­ini ikna sürecinin devreye gireceğini düşünüyoru­m. Oyun pazarından haberi olmayanlar espor olayını farklı anlayabili­yor. Oysaki bu işin Federasyon­u var. Milli takımı oldu. Kamu da destek veriyor. Bilinçli markaların bilgi seviyesi de yüksek düzeyde. Önü açık ve gelişmekte olan bir pazardan bahsediyor­uz ve biz de bu pazarda olmaktan mutluyuz. Ben pazarın daha çok büyüyeceği­ni düşünüyoru­m ve bu konuda iyimserim. Sıkıntılı dönemleri aştığımızı düşünüyoru­m. Türkiye’deki espor arenasına baktığımız­da hem içerik üretiyoruz, hem yarışıyoru­z hem de yurtdışınd­a önemli başarılara imza atıyoruz. Türkiye’nin önü açık. İş Bankası olarak espor ekosistemi­nde var olmaya devam edeceğiz ve büyüyeceği­z.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye