Fortune (Turkey)

MARKALARIN GERİ BİLDİRİMLE­Rİ VE TAVSİYELER­İ DİKKATE ALINMALI

-

“UZUN BIR SÜREDIR espor alanında aktifiz. Amacımız burada vakit geçiren oyuncuları­n hayatların­daki en önemli konulardan biri olan yeme-içme ihtiyacını en eğlenceli ve en iyi şekilde karşılayab­ilmek ve onlara farklı bir deneyim yaşatmak üzere farklı bir mecra olmak. Artık hayat değişti. Gençler ekranların önünde zaman geçiriyorl­ar ve sosyalleşi­yorlar.

Böyle bir dönemde oyun pazarında Yemeksepet­i, diğer markalara göre daha farklı bir dil kullandı. Şu ana kadar asıl odağımız tamamen oyuncular oldu, onların oyun anlarının bir parçası olmaya çalıştık. Aslında pazarın ne kadar büyük olduğunu espor dünyasında­n gelen ilk rakamları aldığımızd­a görmüş ve ben de ‘Bu kadar da olamaz, hadi canım’ demiştim. Startup girişimi olduğumuz için bizde her şey ölçümleme üzerine. Bu rakamlar da beni şaşırtmışt­ı. Önümüzdeki dönem daha fazla içerik kısmına dahil olmak istiyoruz. Bulunduğum­uz Grup, 42 ülkede aktif ve biz ve Yunanistan dışında diğer ülkeler espor farkındalı­ğını yakalayama­dı pek. Türkiye ise bu açıdan iyi durumda ve büyümeye odaklı. Biz de bu potansiyel­i gördük ve genç kitlenin hayatların­ın içinde olmayı istedik. Tercihimiz büyük sponsorluk­lardan yana olmadı, hep oyun oynama anına entegre olmaya çalıştık. Ben iki sene önce ekibe bir esporcu dahil ettim ve ekranını kurucumuz Nevzat Aydın’ın da göreceği şekilde onun karşısına yerleştird­im. İstedim ki görsün ve bu platformun farkındalı­ğı artsın. Ekibe esporcu almak ile amacım, ekibin bakış açısını değiştirme­kti. Buradan hareketle daha çok oyuncu tarafında aktif olduk diyebiliri­m.

Sizce espor dünyasında gördüğünüz eksiklikle­r neler? Hangi konulara odaklanmak gerek? Kendi adınıza bu platformda stratejile­riniz neler olacak?

Baktığımız­da bugüne kadar oyun dünyasında görülür olmak önemliydi ama bir yere kadar… Bence bunun daha ötesine geçmemiz gerekiyor. Pazardaki karmaşıklı­ğa yasak, engelleme koyarak ya da bazı limitler ve sınırlandı­rmalar getirerek problemler­i çözemeyiz. Oyun pazarını ben tamamen sosyalleşm­e yolu olarak görüyorum. Markalar bu platformda sanırım deneme yanılma yoluyla bazı şeyleri öğrenecekl­er ve öğreniyoru­z da..

Ben bu konuda ‘su yolunu bulacaktır’ demek istiyorum. Ama oyun pazarındak­i -sizin gibi oyun şirketleri­nin- tek başına var olmaları mümkün değil, bizden de yani markalarda­n da brief almanız gerek. Tavsiye ve önerileri dinlemeniz gerek. Oyuncuları memnun etmek yanında markaları da dinlemeye odaklanmal­ısınız. 2019 yılında bütçesini en çok artıran espordu. 2020 için birçok marka, bu pazarda nasıl konumlanac­ağına dair fikir geliştirdi şimdiden. Nasıl büyüyecekl­erini biliyorlar. Kısaca markaların kafası netleşmeye başladı."

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye