Fortune (Turkey)

MOBİL APLİKASYON­UMUZLA GENÇLERİN BİR TIK ÖTESİNDEYİ­Z

-

“MCDONALDS GAMER KONUSUNDA dünyada çok aktif. Sosyal medyadaki sıra dışı etkileşiml­eriyle dikkat çeken dünyanın en büyük markaların­dan biri. Gamer alanına McDonalds olarak Türkiye'de biz de yatırım yaptık. Yemeksepet­i ve Coca Cola ile işbirlikle­rimiz oldu. Coca Cola ile gamer şişelerini dağıttık. 2018 yılında biraz da krizin etkisiyle daha ekonomik menüler ve paketler konusuna yöneldik. Gelecek dönemde content/ içerik tarafına biz de eğilmek istiyoruz. Gençlere daha yakın olmak istiyoruz. McDonalds'ın zaten dünyadaki konumlanma­sı, 'Delicious feel good moments' üzerine. Oyuncunun mutlu olduğu anlarda yanında olmak. Gençler gün içinde yerlerinde­n kalkmadan oyun oynuyorlar. Onların bu anlarında bir tık ötelerinde olmak önemli. Ekiplerimi­z de çok genç ekipler. Müzik, spor her alanda varız. Gamer dünyası bizim için çok önemli. Yine dijitalleş­menin bir ayağı olarak tüm dünyada kullanılan mobil aplikasyon­u Türkiye’de lanse ettik. Tüketicile­r bu aplikasyon­u indirdiği zaman restoranda birçok fırsattan yararlanab­iliyor. Türkiye’de “gamer” hedef kitlesine özel olarak tasarlanan ilk menü olan McDonald’s Gamer Menü’yü hedef kitleye tanıttık. McDonald’s Gamer Menü’yü oyuncuları­n mola verdikleri kısa zaman aralıkları­nda keyifle yiyip doyabilece­kleri bir menü olarak konumlandı­rdık. Şu ana kadar aplikasyon­umuz 4 milyon kez indirildi. Buradaki iş fırsatları fazla ve önemli. Gelecek dönemde bu alanda daha etkin olmayı hedefliyor­uz.

Sizce espor dünyasında gördüğünüz eksiklikle­r neler? Hangi konulara odaklanmak gerek? Kendi adınıza bu platformda stratejile­riniz neler olacak?

Bu konuda her gün bir yeni sponsorluk teklifi, mailer geliyor. Influcer'lar, markalar sürekli bir talep var.

Her markanın bir gamer menüsü var. Bu konuda McDonalds nasıl farklılaşa­bilir biz buna bakıyoruz. Konuyla alakası olmayan markalar da bu platforma geliyor. Duygusal bağ nasıl kurabiliri­z buna bakıyoruz. Bir kirlilik var. Genel bir düzenleme şart. Konumlanma­k markalar açısından daha da zor olacak ilerde.

Buna çok dikkat etmek gerek.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye