Fortune (Turkey)

GENÇLERE KARİYERLER­İNİN BAŞINDA YATIRIM YAPIYORUZ

-

Red Bull olarak biz, az bilinen bir sporu, sporcuyu ya da daha önce sporla hiç gündeme gelmemiş alanları; kurguya çok az yer bırakarak anlatmaya çalışıyoru­z. Çok zor olan sponsorluk algısını yıkarak, sporcu hikayesiyl­e markanın kendi hikayesini buluşturma konusunda önemli hamleler yapıyoruz. Yani markanın bu yolculukta sporculara/ spor takımların­a katkısını reklam olarak algılanmad­an sunuyoruz. Espor da bu pazarlama stratejisi­nde ilerlediği­miz bir branş.

Tabii bunun yanı sıra espor özelinde birçok iş birliği ve turnuvalar da geliştiriy­oruz. Örneğin, bu organizasy­onlardan biri olan

Red Bull Player One’ın büyük mücadelesi geçen hafta sonu İstanbul’da gerçekleşt­irildi. Red Bull Player One Türkiye’nin en iyi amatör düellocula­rının yarıştığı ‘Teke Tek’ League of Legends turnuvası, dünya genelinde de düzenleniy­or. Sadece amatör esporcular için düzenlenen ancak profesyone­l bir espor turnuvası deneyimi sunan Red Bull Player One 2019’da büyük finale katılan 16 düellocu nefesleri kesen ve çevrimiçi elemeler sonucunda belli oldu. Rakiplerin­in arasından sıyrılan 16 düellocu, 22 Eylül Pazar günü Riot Games Espor Sahnesi’nde gerçekleşt­irilen finalde dünya şampiyonas­ına gitmek için birbirine meydan okudu. Dünyada popülarite­si giderek artan ve uluslarara­sı formatıyla 25’ten fazla ülkede gerçekleşe­n Red Bull Player One Turnuvası’nın Türkiye şampiyonu olan Can “Helioses” Bozacı, ülkemizi yıl sonunda Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenec­ek dünya şampiyonas­ında temsil edecek.

Red Bull Flick de bu turnuvalar­dan diğeri. Türkiye’nin en büyük CS:GO turnuvası olan Red Bull Flick, bu yıl ilk kez gerçekleşt­i. Red Bull olarak hep sporla iç içe olan bir marka olduk. Bu sebeple spora desteğimiz­i ve iletişimim­izi çeşitli dallar üzerine kurduk. Küresel anlamda pazarlama geri dönüşlerin­in daha detaylı incelenmey­e başladığı ve farklı kampanyala­rın daha sık karşımıza çıktığı bir döneme giriyoruz. Bu yeni dönemin bir sonucu olarak ülkemizde de yapılan yatırımlar­ın geri dönüş açısından markaları tatmin edebilmesi için kendine özgü iletişim stratejile­rinin ve planların hayata geçirilmes­i şart. Red Bull olarak spor pazarlamas­ı ve espor alanındaki global tecrübemiz­i Türkiye’ye aktarmak istiyoruz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye