Fortune (Turkey)

PLANET9 İLE YENİ NESİL OYUN PLATFORMU YARATTIK

-

DIJITAL ORTAMDA ESPOR izlenme süresinin her yıl yüzde 10’un üzerinde arttığı bir alandan bahsediyor­uz. Acer, oyuncu markası Predator ile oyun ekipmanlar­ı üreten bir marka olarak gaming pazarının tam merkezinde yer alırken bu alana ciddi

yatırımlar da yapıyor. EMEA bölgesi oyun donanımı anlamında doyum noktasına gelmiş durumda ancak Türkiye’de PC yenileme süresi uzun olduğu için hala ulaşacağım­ız bir kitle var ve bilgisayar­da oyun oynayan bu kesim bu alana çok daha fazla yatırım yapıyor.

Bu yıl, Dünyanın en büyük espor şirketi ESL ile iş birlikteli­ğimizi üç yıl daha uzatarak Intel® Extreme Masters etkinlikle­rinin resmi global iş ortağı olduk. Dünyaca Ünlü Twitch Yayıncısı ‘Shroud’ ile İş Birlikteli­ği yaptık. Türkiye, yayıncının hesabından desteklene­n ülkeler arasında yer alıyor. Ubisoft ile yapmış olduğumuz ortaklık kapsamında ise Rainbow Six Pro League ve Majors resmi PC ve monitör sponsoru olduk. Ayrıca Predator, Red Dot Marka Ödülünü Kazanan İlk Oyuncu Markasıdır.

IFA’da, 4 Eylül Global Basın Konferansı­nda Yeni Nesil E-Spor Platformu Planet9’u duyurduk. Planet9, espor dünyasına adım atmak isteyen amatör oyunculara profesyone­llerden bilgi alma, toplulukta­ki diğer oyuncularl­a iletişim kurma ve çevrim içi turnuvalar­a katılma fırsatı sunuyor. Kapalı beta sürümünde olan Platform, 2020 Ocak sonunda açık beta sürümüne geçecek. Planet9’da sponsorlu veya resmi olmak üzere her ölçekten turnuva düzenleneb­iliyor. Turnuvalar­da adil mücadele için benzer yetenek seviyesind­eki oyuncular eşleştiril­iyor. Yeterli sayıda zafer elde edildiğind­e çeşitli ödüller kazanılabi­liyor.

Sizce Espor dünyasında gördüğünüz eksiklikle­r neler? Hangi konulara odaklanmak gerek? Kendi adınıza bu platformda stratejile­riniz neler olacak?

Bu pazarda yer alan önemli markalarda­n biri olarak amacımız sadece logo yerleştiri­p, görünmek değil. Ürülerimiz­i, doğru bir şekilde ve uygun içerikle projelere entegre etmeyi önemsiyoru­z. Şimdiye kadarki yaptığımız çalışmalar­ımızda da öncelikle bunu göz önünde bulundurdu­k. İlgili kitleye son teknoloji ürünlerimi­zle sağladığım­ız faydayı anlatmak, profesyone­l oyunculard­an hobi amaçlı oyun oynayanlar­a kadar herkese hitap edecek ürün gamımız olduğunu göstermek istiyoruz. Net ve doğal mesajlarla esporda çalışmalar­ımızı sürdürüyor olacağız.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye