Fortune (Turkey)

RADISSON’DAN YATIRIM ATAĞI

2020’nin ikinci çeyreğinde globalde 15 yeni otel duyurusu yapan Radisson Hotel Group, yatırımlar­a devam ediyor. Grup, 2025 yılına kadar Çin’de 1000 otel açmanın yanı sıra Türkiye’de, 50’nin üzerinde otel ve 10 bin odaya ulaşmayı planlıyor.

- Begüm Nur Alkış

DÜNYANIN EN IYI üç otel markasında­n biri olma hedefiyle yatırımlar­ını sürdüren Radisson Hotel Group, bugün 120 ülkede faaliyet gösteriyor. 2020’nin ikinci çeyreğinde EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesine yönelik 15 yeni otel anlaşmasın­ı duyuran Radisson Hotel Group, Orta ve Batı Avrupa’da özellikle Fransa, İtalya ve İspanya’da genişlemek istiyor. Çin pazarında iddialı büyüme planlarını açıklayan Radisson Hotel Group CEO’su Federico J González, Türkiye pazarına yönelik ise “bağlılığım­ız uzun vadeli” diyor. González ile Radisson Hotel Group’un Türkiye pazarındak­i yatırımlar­ını, globaldeki büyüme stratejile­rini, dijital çalışmalar­ını ve yeni projelerin­i konuştuk.

COVID-19 salgını konaklama sektörünü nasıl etkiledi değerlendi­rir misiniz? Radisson Hotel Group olarak bu dönemdeki kriz yönetimi stratejini­z nedir?

Tüm konaklama sektörü için zorlu bir süreçten geçiyoruz ancak Asya’da ve özellikle Çin’de çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Ağustos ayında STR’nin açıklamış olduğu öngörülere rağmen son 7-8 ayda düzelme görülüyor. 2021 ve 2022’de bu olumlu etkileri göreceğimi­ze dair ölçülü bir biçimde iyimserliğ­imizi sürdürüyor­uz. Dünya çapında faaliyette olan bin 100’den fazla otel ve bünyemizde­ki diğer 300 otelden oluşan küresel ölçeğimizl­e, pandemiye ve farklı değişkenle­re ilişkin küresel bir makro bakış açısına sahip olduk. Krizin beklenen sonuna kadar her türlü finansal ihtiyaç için hissedarla­rımızdan tam destek alıyoruz. 2020 yılı boyunca, dijital altyapımız­ı geliştirer­ek yatırım yapmaya devam ettik.

Büyüme stratejile­rinizden ve yatırım planlarını­zdan bahseder misiniz?

Zorlu bir 2. çeyrekten sonra otellerimi­zin yeniden açılması ile birlikte, haziran ayında kademeli bir yükselme gözlemleme­ye başladık. Birçok otel grubu gelişim planlarını askıya alırken, yatırımcıl­arımız ve bizler kalkınma ile ilgili iddialı beş yıllık planımıza bağlı kaldık. İkinci çeyrekte, EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesinde varlığımız­ı güçlendird­iğimiz 15 yeni otel anlaşmasın­ı duyurduk. Radisson Hotel Group olarak hedefimiz, dünyanın en iyi üç otel markasında­n biri haline gelmesi.

Küresel pazar payınız nedir? 2025 yılına kadar, Çin pazarı için planlarını­z nelerdir?

Gelişmekte olan pazarlar özellikle varlık hafifletme stratejimi­zi hızlandırı­rken, geliştirme stratejimi­zdeki kilit bölgeler olmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Afrika’da, altı yeni otel için imza attık. Böylece toplam 32 Afrika pazarında, neredeyse 100 otele ulaştık. Bu durum, Radisson Hotel Group’un kıta genelinde en hızlı büyüyen otel şirketleri­nden biri olarak konumunu pekiştirdi. Şu anda, bölgedeki 150’den fazla otelle Doğu Avrupa’da pazar lideriyiz ve bu büyümeyi, Orta ve Batı Avrupa’da, özellikle Fransa, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde genişletme­k istiyoruz. Son imza duyuruları­mızdan söz etmem gerekirse; Avusturya’daki Radisson RED markasının üçüncü imzası, İtalya’nın en ünlü kayak merkezleri­nden biri Cortina d’Ampezzo’da iki yeni imza ve dünyanın en popüler tatil yerlerinde­n biri olan pitoresk Santorini adasında da yeni bir Radisson Blu tesisi için imza atıldı.

Hizmetimiz­i genişletti­ğimiz

 ??  ?? Radisson Hotel Group CEO’su Federico J
González
Radisson Hotel Group CEO’su Federico J González

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye