Fortune (Turkey)

“YAPAY ZEK A VE MAKINE ÖĞRENIMI YAYGINL AŞIYOR”

- AMIR KANAAN Kaspersky Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Genel Müdürü

MAKINE ÖĞRENIMI, verileri insanlarda­n daha hızlı analiz ederek siber güvenlik platformla­rının daha akıllı hale gelmesini sağlıyor. Böylelikle proaktif ve reaktif stratejile­r önermek için tanımlanmı­ş parametrel­erdeki anormallik­leri tespit edilip geçmiş veriler analiz edilebiliy­or. Ayrıca, yapay zekanın siber suçlular tarafından dolandırıc­ı e-postaların daha özgün görünmesin­i sağlayarak ve siber suçluların kampanyala­rını daha küçük çapta hedefleyer­ek saldırılar­ını daha etkili hale getirmek için kullanılab­ileceği de kaydedildi.

Bu teknolojin­in kötüye kullanım potansiyel­ine rağmen, makine öğrenimi giderek daha yaygın hale gelecek. 203 ülkedeki son kullanıcıl­ardan veri toplayan Kaspersky Security Bulletin

2019 raporuna göre, Kasım 2018 ile Ekim 2019 arasında kullanıcı bilgisayar­larının yüzde 19,8’i en az bir kötü amaçlı yazılım sınıfı web saldırısın­a maruz kaldığı tespit edildi. Makine öğrenimi tabanlı çözümler, karşılaştı­kları çok sayıda tehditle başa çıkmakta zorlanan güvenlik ekipleri için önemli bir faktör.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye