Fortune (Turkey)

GELECEĞIN HASTANELER­I AĞ BAĞLANTILI OLACAK

-

Geleceğin hastaneler­i artık geniş bir hastalık skalası için maliyetli yatarak tedavi hizmetleri sunan tek bir büyük bina olmaktan çıkacak. Bunun yerine, önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde, ağır hastalar için bu binaların yerini giderek daha fazla Entegre Dağıtım Ağına (IDN) bırakacağı­nı tahmin ediyorum. IDN’ler aynı zamanda geri kalan hasta popülasyon­una, insanların yaşadığı yere yakın bağımsız (randevusuz) klinikler, aynı gün ameliyat merkezleri, özel merkezler, bağımsız acil servisler ve insanların evleri gibi çeşitli formlarda bağlantılı merkezler, toplama ve dağıtım ağları üzerinden sürekli ve önleyici tedavi imkanları sunuyor.

Tek bir dijital ağ altyapısın­a bağlı yerlerin sayısı giderek artacak. Merkezi komuta merkezleri, ekibin ağdaki engelleri kaldırması­nı sağlayan öngörücü bilgiler sunmak için entegre klinik verileri kullanacak ve tele-sağlık çözümleri ile hastalar evlerinde 7/24 takip edilecek. Geleceğin akıllı hastaneler­i böyle olacak. Tüm toplulukla­r genelinde iç içe geçmiş insanlar, mekanlar, donanım, yazılım ve hizmetleri­n bir araya getirdiği ağ bağlantılı bir sistem.

Bu ağı bir arada tutan şey artık tek bir hastaneden ibaret bir yer olmayacak. Bunun yerine hizmet ettiği insanların deneyimler­iyle ayakta kalacak. Bu hastane ağının ortaya çıkmasıyla, benzer hastalar ve sağlık çalışanlar­ı için kusursuz ve tutarlı uçtan uca deneyimler­e imkân verecek farklı tedavi ortamların­ı birbirine bağlama ihtiyacı görüyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye