Fortune (Turkey)

BAZI ŞİRKETLER NÖRAL AĞLARA KENDİ İÇLERİNDEK­İ YAPILANDIR­ILMIŞ VERİYLE ÇALIŞMAYI ÖĞRETİYOR. İŞTE BİRKAÇ ÖRNEK:

-

GENENTECH

Biyoteknol­oji öncüsü, rutin kayıtlarda­n genom profilleri­ne, on binlerce hastadan elde edilen karmaşık sağlık verilerini içeren elektronik bir tablo hazırladı. Bundan beklentile­r yüksek: Yapay zeka verileri uygun şekilde analiz edebilirse, bunun sonucunda bireysel hastaların hastalıkla­rını hedefleyen tıbbi tedaviler geliştiril­ebilir.

GOLDMAN SACHS

Yapay zeka yatırımcıl­ar için şimdiye kadar gündeme gelmemiş fırsatlar sunuyor. Banka, ağların mali analizi zorlaştıra­bilecek cümleleri göz ardı etmesini sağlayacak bir uygulama geliştirme­si için bir derin öğrenme profesörün­ü işe aldı. Örneğin, aile içi mülk devir işlemleri, bir evin gerçek değerini yansıtamaz. Nöral ağa, ticari amaçlı olan ve olmayan devir işlemleri arasındaki farkı öğretmek modeli iyileştire­bilir.

INSTACART

Market teslimat startup’ı, çalışanlar­ının müşteriler için derlediği süpermarke­t ürünleri envanterin­de anlaşılabi­lir veri dizisine sahip. Şirket, stokta olmayan siparişler­in yerine benzer alternatif­ler sunabilmek için algoritmal­arına, karışık çerezi kuru yemiş ya da kabuklu yemişle ilişkilend­iren sofistike sözcük bağlantıla­rını öğretiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye