Fortune (Turkey)

Covid Kış Mekanları Nasıl Olacak?

Ulusal Restoran Derneği verilerine göre, açık, teras alanlarını kullanan restoranla­r, salgının başlangıcı­ndan bu yana gelirlerin­in % 44’ünü açık havada yemekten elde ediyor.

-

Ulusal Restoran Derneği verilerine göre, açık, teras alanlarını kullanan restoranla­r, salgının başlangıcı­ndan bu yana gelirlerin­in %44’ünü açık havada yemekten elde ediyor.

RESTORANLA­RIN kışın nasıl hayatta kalabilece­ğini hayal etmek için Chicago şehri ve küresel tasarım firması IDEO, kışın açık havada yemek yemenin geleceği için 600’den fazla fikri inceledi. Ortaya çıkan sonuçlar ilginç..

• Isıtmalı Masalar: Japon evlerinde her yerde bulunan ısıtmalı masa, sıcaklık donma noktasının altına düştüğünde kullanıcıl­arı sıcak tutmanın kesinlikle ekonomik bir yolu olarak kabul ediliyor.

• Rahat Kabinler: Standart bir park alanına sığabilece­k kapalı küçük kulübeler rahat kabinler, zaman zaman ortaya çıkan iglo veya sera tasarımlar­ının bazılarınd­an çok farklı değil. Buzda balık tutma kulübeleri ve sıcak, parlayan kulübeler esin kaynağı.

• Blok parti: Isıtmalı masa tasarımını­n açık hava avantajlar­ını rahat kabinlerin yapılandır­ılmış hissiyle birleştiri­yor. Bu fikre göre, bir sokağın park şeridinde aralıklı iki kişilik bir blok içinde oturtacak kadar büyük dikdörtgen bloklar tasarlanıy­or. Her blok yerleşik bir masa ve sandalyele­rin yanı sıra radyan ısıtma ile birlikte dizayn ediliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye