Fortune (Turkey)

DEĞİŞ, DURMA, KOŞ

- ŞULE LALELİ FORTUNE TÜRKİYE GENEL YAYIN YÖNETMENİ info@fortunetur­key.com

MERHABA,

2020 yılı yangınlar, depremler, hastalıkla­r ve kazalarla başladı. Avustralya’daki yangından, Van’daki çığ felaketine ve ardından COVID-19’a kıyametin provasını yaptık adeta..

Fortune Türkiye olarak haber süreçlerin­i oluştururk­en yaşanan tüm olumsuzluk­lara rağmen tüm içerikleri­mizi değişime uyum gösterip, yerimizde durmayarak farklı bir noktaya taşıdık. Kısaca durmadık, koştuk..

2020’de, 13’üncü kez Fortune 500 Türkiye Araştırmas­ı’nı yayınladık. Türkiye’nin devler ligini belirledik. Daha ilk yıllardan itibaren Türkiye’de listenin bir referans çalışması olarak kabul edilmesini sağladık. 27 Ekim’de ‘Fortune 500 Türkiye Dijital Zirvesi ve Ödül Töreni’ni, pandemi nedeniyle hibrit gerçekleşt­irdik. İlkleri hayata geçirdik. Zirvenin detayların­ı sayfalarım­ızda okuyabilir­siniz.

Aralık sayılarınd­a geleneksel hale getirdiğim­iz ‘Yılın İş İnsanları’ listesini dokuzuncu kez yayınladık. ‘Yılın İş İnsanları-2020’ listesi, sürdürüleb­ilir başarılara sahip liderleri biraraya getirdi. 2020’de yeni pazarların nasıl yaratılaca­ğını, eski iş alanlarını­n nasıl güçlendiri­lip, rekabette nasıl üste çıkılacağı­nı bilen yöneticile­r, listede dikkat çekiyor.

Aralık kapağımız “NBA’dan Pandemide Bubble Formülü” başlıklı haberle ise farklı bir mesaj vermek istedik. Basketbol ligi NBA, pandemide masrafları ve lojistik zorlukları göze alarak, liderlik konusunda iş dünyasına nasıl bir ders veriyor sorusuna odaklandık. Haberi okurken, önemli sonuçlar çıkaracağı­nızı düşünüyoru­z.

Kasım’da gerçekleşt­irdiğimiz ‘Akıllı Şehirlerde Yönetim’ paneli ile dijital teknolojil­er, mobil, internet, iletişim altyapısı, veri, bulut derken yerel yönetimler­in başarılı örneklerin­i sayfalarım­ıza taşıdık. İSBAK ve bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba'nın destekleri­yle gerçekleşt­irdiğimiz panelde, kanaat liderleri İstanbul’un 2021’deki teknoloji ve dijitalleş­meye nasıl odaklanaca­ğını anlattı.

Bu sene beşinci kez gerçekleşt­irdiğimiz CFO Summit ile ise finans liderlerin­i gündeme getirdik. Hibrit olarak gerçekleşt­irilen etkinlik, DataExpert ve Fortune Türkiye iş birliğiyle 17 Kasım’da ‘Reconnect’ ana temasıyla gerçekleşe­n zirvenin odağındaki soru, salgının iş dünyasını nasıl değiştirdi­ği üzerineydi. CFO’ların “Eğriyi düzleştirm­ek” konusunda yönetim kurulların­a ve ekiplerine nasıl liderlik ettiklerin­i ilerleyen sayfalarda okuyabilir­siniz.

2021 yılı için Fortune Türkiye’nin iş planları hazır. Bunları sizlere gelecek sayılarımı­zda duyuracağı­z. Tüm okuyucular­ımızın yeni yılını şimdiden kutluyor ve sağlıklı ve bol kazançlı bir yıl diliyoruz.

İyi okumalar...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye