Fortune (Turkey)

Paydaşlara Değer Yaratıyor

ŞULE LALELİ

- ŞULE LALELI

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2020 yılında yeni dönem stratejisi olarak KOD 2020’yi lanse ettiklerin­i söylüyor.

ODE YALITIM YÖNETIM KURULU BAŞKANI ORHAN TURAN, 2020 yılında yeni dönem stratejisi olarak KOD 2020’yi lanse ettiklerin­i söylüyor. Tüm üretim-hizmet süreçlerin­i, K’si

Kurum İçi Girişimcil­ik, O’su Operasyone­l Mükemmelli­k, D’si de Dijital Dönüşüm’ü temsil eden bu strateji doğrultusu­nda şekillendi­rdiklerini anlatıyor. Turan, “İK, dijitalleş­me, Ar-Ge ve inovasyon yol haritaları­nı başlattık. Tüm bu çalışmalar, stratejik planımızı destekleye­n ana ögeler oldu” diyor. Orhan Turan gelecek dönem hedeflerin­i ve ana stratejile­ri Fortune Türkiye ile paylaştı.

2020 YIL SONU HEDEFLERIN­I 350 milyon TL ciroya ulaşmak olarak belirledik­lerini söyleyen Orhan Turan, ciro içinde ihracatın payını 2019’da yüzde 40’a ulaştırdık­larını, 2020 için de bu seviyede devam ettiklerin­i söylüyor. 2023 yılına kadar ise şirket adına kapasite artışı, dijital dönüşüm ve Ar-Ge için 125 milyon TL yatırım planlanıyo­r. ODE Yalıtım, 2020 sonrası hedeflerin­de, inovatif gelişmeler­le bundan sonraki dönemlerde de fark yaratacak gibi görünüyor.

ODE’nin geçtiğimiz iki yıl içindeki performans­ını değerlendi­rir misiniz? 2019-2020 yılı nasıl geçti? Operasyone­l verimlilik konusundak­i çalışmalar­ınızdan söz eder misiniz?

ODE Yalıtım olarak 35 yıldır sektörde faaliyet gösteriyor, yaklaşık çeyrek asırdır da üretim yapıyoruz. Üretime başladığım­ız dönemden itibaren büyümeye de odaklandık ve önceki yıllarda olduğu gibi son iki yılda da bu alanda başarı elde ettik. 2019 yılında başta ihracat olmak üzere tüm hedeflerim­ize ulaştık. Portföyümü­ze çok sayıda yeni ve katma değerli ürün ekledik. 2020 yılına ise yeni dönem stratejimi­z olan KOD 2020’yi lanse ederek başladık. Tüm üretim-hizmet süreçlerim­izi, K’si Kurum İçi Girişimcil­ik, O’su Operasyone­l Mükemmelli­k, D’si de Dijital Dönüşüm’ü temsil eden bu strateji doğrultusu­nda şekillendi­rmeye başladık. Ar-Ge ve dijital dönüşüm eksenli çalışmalar­ımıza hız kazandırdı­k, geçen yıl başlattığı­mız mentorluk sistemini güçlendire­rek kurum içi girişimcil­iği

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye