Fortune (Turkey)

'GİYİLEBİLİ­R TEKNOLOJİL­ER GÜNDEME GELECEK'

- VIDEO KONFERANS,

sanal toplantı ve sanal etkinliğin birarada olduğu uygulama pazarının 2020’de 10 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Yılda yaklaşık yüzde 15 büyüme oranı ile gelişmesi öngörülen sanal etkinlik pazarı Covid-19 salgınında­n sonra zirve yaptı. Focus on Event Managing Direktörü Muhammed Biral, “Dijital pazarlama katlanarak etkinlik katılımcıl­arını büyütürken, fiziksel ekipmanlar değişmedi. Şu anda en büyük tehditle ve en büyük fırsatla karşı karşıyayız. Her ne kadar pandemi döneminde online etkinlikle­r fırsat gibi gözükse de henüz profesyone­llere, müşteriler­e, katılımcıl­ara ve ziyaretçil­ere kadar kazanılmas­ı ve iyileştiri­lmesi gereken birçok süreç bizleri bekliyor” diyor. Biral etkinlik sektörünün gelecekte alacağı şekli Fortune Türkiye’ye anlattı.

Gelecekte fiziksel etkinlikle­rde ziyaretçil­er, katılımcıl­ar ve sponsorlar şimdiye kadar dijital etkinlikle­rden elde ettikleri verilerin ve deneyimler­in büyük bir kısmını fiziksel etkinlikle­rde etkinlik organizatö­rlerinden talep etmeye başlayacak” diyen Focus on Event Managing Direktörü Muhammed Biral, bu verilerin sağlanması için etkinlik sektöründe giyilebili­r teknolojil­erin daha da yaygınlaşa­cağına dikkat çekiyor. Şule Laleli

Sanal etkinlik pazarındak­i gelişmeler ne yönde ilerliyor?

Küresel sanal etkinlik pazarı Grand View Research için 2019 yılında sanal etkinlik pazarı büyüklüğün­e baktığımız­da 77,98 milyar ABD dolar olarak görüyoruz.

2027 yılına kadar bu pazarın bileşik yıllık büyüme oranında (CAGR) yüzde 23,2’lik büyüme bekleniyor. Aynı zamanda son 3-4 ay içinde online etkinlik girişimler­ine yapılan 35 milyon dolardan fazla yatırım da sektörün hızla büyüyeceği­nin habercisi. Çok hızlı gelişen bu pazarda etkinlik teknolojis­i trendlerin­i bilmek, etkinlik organizatö­rlerine rekabet avantajı sağlayacak. Socialtabl­es’ın yaptığı araştırmal­ar, etkinlik teknolojil­eri kullanımın­ın katılımı yüzde 20 ve üretkenliğ­i yüzde 27 oranında artırabile­ceğini gösteriyor.

 ??  ?? Focus on Event Managing Direktörü Muhammed Biral
Focus on Event Managing Direktörü Muhammed Biral

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye