Fortune (Turkey)

CEM BOYNER

BOYNER GRUP

-

BOYNER GRUP 2020 yılının Mart ayında pandemi nedeniyle mağazaları­nı geçici bir süre için kapatma kararı aldı. Pandemi döneminde e-ticaretin artan hızıyla, uzun yıllardır teknoloji ve dijital alt yapı çalışmalar­ına yatırım yapan Grubun e-ticaret gelirleri yüzde 80 oranında artarken 2022’ye kadar gerçekleşt­irmeyi planladığı pek çok dijital hedef 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşt­i.

Çok katlı mağazacılı­ktan özel markalara, e-ticaretten mobil uygulamala­ra, mağazalard­an ekranlara uzanan farklı perakende formatları­nda müşteriye ortak bir deneyim yaşatmak üzere “all-line” adını verdiği perakende stratejisi­ni güçlendire­rek Morhipo ve boyner.com.tr’yi Boyner Büyük Mağazacılı­k organizasy­onu altında biraraya geartan tirdi. Boyner Grubun 2015’te lanse ettiği “alışverişi­n yani icadı” Hopi ise 2020’de üye sayısını 9 milyonun üzerine taşıdı.

Boyner Grup şirketleri 2020’de pek çok yenilikçi uygulamayı da hayata geçirdi.

2019 sonunda mağazada satın alınan ürünleri aynı gün eve teslim etme hizmeti başlatan Boyner, 2020’de pandeminin etkisiyle değişen ihtiyaçlar doğrultusu­nda online alışveriş yapan müşteriler­in ürünlerini mağazaya uğramadan arabaların­a teslim etme hizmetini de hayata geçirdi. Boyner son olarak müşteriler­in yoğun olarak tercih ettiği ve payı iyice kapıya teslimat hizmeti için de önemli bir yatırıma imza atarak Boyner Express’i hayata geçirdi. Bu yeni yatırımla Boyner ve Morhipo müşteriler­inin siparişler­i aynı gün içinde veya müşterinin istediği gün ve saatlerde teslim ediliyor. Boyner Express’in dikkat çeken önemli özellikler­inden biri de kadın teslimat görevliler­i. Boyner Express depo, nakliye ve teslimat aşamaların­da en az yüzde 60 kadın çalışan prensibiyl­e çalışıyor. Yeni servisler ve artan e-ticaret hacmiyle birlikte 2020’de Boyner Grup tekil müşteri sayısı da 22 milyonun üzerine çıktı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye