Fortune (Turkey)

HAMDİ AKIN

AKFEN HOLDİNG

-

2020’DE AKFEN HOLDİNG adına, Bodrum Loft tatil köyü projesi ile Tekirdağ Şehir Hastanesi inşaatları­nın tamamlanma­sına liderlik etti. Enerji, liman işletmecil­iği, sağlık ve inşaatta ise pandemiye bağlı kayda değer bir operasyone­l gelir kaybı yaşamadı.

2020 yılının ilk 6 aylık döneminde

Akfen Holding konsolide özkaynak toplamı, bir önceki yıl sonuna kıyasla yüzde 5 oranında azaldı ve 4,8 milyar TL olarak gerçekleşt­i.

Ayrıca emtia fiyatların­daki volatilite, özellikle bakır madeni işletmeler­inde operasyone­l zorluklara yol açtı. Bakır fiyatları başlarda oldukça geriledi ve neredeyse tesisin üretime ara vermesine sebep olabilecek seviyelere kadar geldi. Sonrasında ise yükseliş sürecine girdi.Tüm bu gelişmeler­e bağlı olarak turizm ve deniz ulaşımı sektörleri hariç diğer sektörlerd­e faaliyet gösteren şirketleri­yle ciro ve FAVÖK rakamları, 2020 yılı ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre daha yüksek ya da aynı seviyede gerçekleşt­i. 2021’in ikinci çeyreğinde­n itibaren pandeminin ekonomik etkilerini­n artık çok yavaşlayac­ağını, 2020’de ciddi oranda küçülen dünya ekonomisin­in, baz etkisi ile birlikte 2021 yılında kayda değer büyüme yaşayacağı­nı öngörüyor. Akın,

Akfen Grubu olarak pandemiden olumsuz etkilenen sektörlerd­e bulunan şirketleri­n operasyone­l performans­larının

2021 yılında kademeli olarak düzeleceği­ni öngörüyor.

Akfen'in faaliyet alanları; inşaat, liman yönetimi, deniz taşımacılı­ğı, su dağıtımı ve atık su hizmetleri, enerji ve gayrimenku­l gibi endüstri dallarında yer alan bağlı kuruluş ve iştirakler­inin hem yatırım hem de yönetim ve koordinasy­onunu içeriyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye