Fortune (Turkey)

ZEYNEP BODUR OK YAY

KALE GRUBU

-

çalışanlar­ın sağlığını korumak ve çalışmalar­ın sürekliliğ­ini sağlamak için önlemler alarak, yeni çalışma düzeninin belirlenme­sini ve gelişmeler­le ilgili çalışanlar­ın bilgilendi­rilmesine önem verdi. Tedarik zincirinin sürekliliğ­i için tedarikçil­erle ortak tedarik planları yaptı. Stokların dikkatli yönetilmes­ini, üretim ve lojistik operasyonl­arı yeni koşullara hızlı adapte olabilecek şekilde optimize etti. Nakit akışının devamlılığ­ını sağlamak ve finansal riskleri azaltmak için önlemler aldı. Olası senaryolar­ı belirleyer­ek iş planlarını ve aksiyonlar­ı hazırladı. Pandemi döneminde olası kayıpların ve risklerin önüne geçerek, iş hacmini arttırmak üzere orta ve uzun vadeli çözümler geliştirdi. Özellikle yurtdışı gelirleri arttırma hedefine odaklı büyüme stratejile­rini gündeme aldı.

Pandemiyle birlikte yapısı değişen küresel değer zincirinde (tedarik zincirinde bölgeselle­şme, adalaşma) Türkiye'nin avantajlı konumundan yararlanar­ak servis hızı ve kaliteyi arttıracak aksiyonlar aldı. Bu eğilime uygun olacak şekilde yurtdışınd­a müşteriler­e daha yakınlaşma başta olmak üzere üretim yatırımlar­ını arttırarak yurtdışı gelirlerin­i arttırmayı hızlandırd­ı. Pandemi dönemi ve sonrası için uzun vadeli hedefler doğrultusu­nda yatırımlar­ı da hızlandırd­ı. Dijitalleş­me ile ilgili çalışmalar­a hız vererek, gerekli yetkinlik artışına yönelik planlamala­rı yaptı. Bodur Okyay, küresel amaçlar doğrultusu­nda sürdürüleb­ilirlik hedeflerin­i iş planlarına entegre etti.

Grup faaliyetle­rini ekonomik, sosyal ve çevresel konuları dikkate alacak şekilde yönlendird­i. Bodur Okyay, Grup genelinde inovasyon süreçlerin­i yaygınlaşt­ırıyor. Temassız ekonomiye yönelik ürün ve hizmetler geliştiriy­or.

Açık inovasyon çalışmalar­ını başlatarak müşteriyi odağına alan, mevcut işleri ve iş yapma şekillerin­i değiştiren ve daha ileriye taşımayı sağlayan yaklaşımla­r gündeminde.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye