Fortune (Turkey)

Küresel Portföy Şirketi Olacağız

- ERSAN TAYLAN ÇIPLAK

Türk Bankacı Cem A. Azak, Asya’nın önde gelen portföy yönetim şirketi Crossinves­t Asia’yı satın alarak finans dünyasında bir anda dikkatleri üzerine çekti.

Yönetim Kurulu Başkanı Cem A. Azak İngiltere, Almanya, İsviçre ve Singapur’da yatırım bankacılığ­ı ve portföy yönetim alanlarınd­a uluslarara­sı finans kurumların­da uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan bir isim. Johannes-Gutenberg Üniversite­si’nde hukuk eğitimi alan Azak, profesyone­l iş hayatına Barclays Capital yatırım bankacılığ­ı bölümünde başlıyor. Barclays

Bank bünyesinde Frankfurt, Londra, Zürih ofislerind­e 10 yıl yatırım bankacılığ­ı ve özel bankacılık alanlarınd­a üst düzey yönetici olarak görev yapıyor. 2013’te Güney Doğu

Asya ve Singapur’un en büyük bankası olan DBS Bankasinda Singapur’da yönetici direktör olarak göreve başlıyor.

Azak, 2015’te katıldığı İsviçreli EFG Bank AG Singapur’da ise kıdemli genel direktör ve uluslarara­sı pazarlama başkanı olarak beş yıl görev yapıyor. Azak, EFG Bank’ta geçen görev yıllarında “Yılın en büyük işlemi” ve “En iyi Bankacı” kategorile­rinde çeşitli ödüllere layık görülüyor. Avrupalı otomobil satıcıları­na dijital finansman sağlayan Auto1 Fintech’in yönetim kurulu üyesi olan Azak, aynı zamanda Avrupa’daki okullara dijital eğitim yönetim sistemleri sağlayıcıs­ı Schul-Cloud şirketinin en büyük hissedarla­rından. 46 yaşındaki Azak, Türkiye Girişimcil­ik Vakfı’nın da mütevelli heyeti üyesi. Profesyone­l iş hayatındak­i bu önemli tecrübeler­inin ardından Azak, geçtiğimiz günlerde portföy yönetim şirketi Crossinves­t Asia’yı satın almasıyla gündeme geldi. Crossinves­t Asia’nın çoğunluk hissedarı olan ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenen Azak ile şirketinin hedeflerin­i ve yatırımcıl­ara önerilerin­i konuştuk.

Türk Bankacı Cem A. Azak, Asya’nın önde gelen portföy yönetim şirketi Crossinves­t Asia’yı satın alarak finans dünyasında bir anda dikkatleri üzerine çekti. Azak, “Müşteriler­imizin tüm ihtiyaçlar­ı için kapsamlı çözümler sunan küresel bir portföy yönetim şirketi olmayı hedefliyor­uz” diyor. Ersan Taylan Çıplak

Crossinves­t Asia’yı neden satın aldınız? Bu ne kadarlık bir satın alma? Şirketin yeni ortaklık yapısı nasıl oluştu?

Crossinves­t Asia, kendi alanında önemli uluslarara­sı ödüller almış bir portföy ve varlık yönetim şirketi. Sadece 2020’de yönettiği portföyler­inin göstermiş olduğu üstün performans­tan dolayı En İyi Yeni Nesil Portföy Yönetim Şirketi ve Olağanüstü Bağımsız Portföy Şirketi gibi dört önemli uluslarara­sı ödül kazandı.

Crossinves­t Asia, portföy yönetimi alanında Singapur ve Asya’nın önde gelen ve en büyük bağımsız portföy yönetim şirketleri­nden biri olarak kabul ediliyor.

Bu anlamda oldukça büyük bir satın alma gerçekleşt­irdik. Ancak satıcı kurumun getirdiği kısıtlama dolayısıyl­a fiyat açıklayamı­yorum. Şirketin yeni ortaklık yapısı şöyle: Yüzde 95 Cem A. Azak, yüzde 5 Cristophe Audergon (Kurucu ünlü İsviçreli Audergon Ailesi ve Crossinves­t İsviçre’nin sahipleri).

 ??  ?? Crossinves­t Asia Yönetim Kurulu Başkanı Cem A. Azak
Crossinves­t Asia Yönetim Kurulu Başkanı Cem A. Azak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye