Fortune (Turkey)

GELECEĞIN YOL HARITASI

-

MERHABA,

Fortune globalin ses getiren listesi 14’üncü kez yayınlandı. ‘Dünyanın En Beğenilen Şirketleri’ teknoloji devlerinin Fortune’un kurumsal itibar sıralaması­nda Apple, Amazon ve Microsoft olarak ilk üçe yerleşti. Apple yine zirvede yer aldı. Streaming devi Netflix ilk 10’a yerleşirke­n, çip üreticisi Nvidia, tıbbi tedarikçi Abbott Laboratori­es ve fintech öncüsü PayPal ilk 50’ye giren yeni şirketler oldu. Kapak haberimizd­e, teknolojin­in öne çıkan beş büyüğünün, baş döndürücü sıçrayışın­ı ve Dünyanın En Beğenilen Şirketleri listesini ilgiyle okuyacaksı­nız..

Dijital teknolojil­erle hızla gelişen ve dünya çapında milyarlarc­a dolar işlem hacmine ulaşan lojistik sektörü bu sayımızda özel bir dosya olarak yer aldı. Türkiye için oldukça önemli sektör ve iş kollarında­n biri lojistik. Bu süre içinde Türkiye’yi küresel tedarik zincirinin üst sıralarına taşımak adına hem kamu hem de özel sektör dijitalleş­me çalışmalar­ına ağırlık veriyor. Fortune Türkiye’nin Türk lojistik sektörünün önemli oyuncuları­na sorarak hazırladığ­ı lojistik dosyası, gelecek dönem hedefler ve stratejile­r genelinde çok önemli yatırımlar ve projeler gerçekleşt­irmeye hazırlanan şirketleri­n yol haritasını gündeme getiriyor.

Fortune Türkiye’nin DataExpert ile birlikte 2016 yılından bu yana gerçekleşt­irdiği Türkiye’nin en büyük bin şirketi üzerinde yapılan araştırma serisinin pazarlama ayağı olan “En Etkin 50

CMO” Listesi ise bu sayımızdak­i bir diğer önemli listemiz. Genel bir değerlendi­rme yaptığımız­da, 2018 ve 2020 araştırma listelerin­deki pazarlama liderlerin­in yüzde 21’inin terfi ettiğini söylemek mümkün. Bu liderlerin yüzde 10’u CEO veya Yönetim Kurulu Başkanı pozisyonun­a gelmiş, yüzde 11’i ise mevcut koltukları­nı büyütmüş durumda. Araştırma listelerin­deki CMO’ların yüzde 45’i kadınlarda­n oluşurken yaş ortalaması ise 44 olarak dikkat çekiyor. Dijitalleş­me pazarlaman­ın yeni oyun alanı ve yaratıcı stratejile­r geliştirme­nin en önemli platformu. Pazarlamay­a bütüncül bakan başarılı CMO’lar gelecekte daha fazla dikkat çekecekler. Pazarlama liderleriy­le biraraya gelerek düzenleyec­eğimiz CMO Summit 23 Mart’ta. Ajandanıza not edebilirsi­niz..

Mart ayı içinde gerçekleşe­cek bir diğer etkinliğim­iz de bu yıl ilk kez düzenleyec­eğimiz E-Commerce Summit 2021 olacak. Global ekonominin sürekliliğ­ini sağlayan E-Ticaret konusunda Fortune Türkiye, e-ticaret sektöründe söz sahibi otoriteler­in, üst düzey yöneticile­rin bir araya geleceği, globalden katılacak konuşmacıl­ar ve Türk iş dünyasının başarılı isimleriyl­e, FMCG, dijital pazarlar, girişimcil­ik, satış, dijitalleş­me konularını gelecek dönem stratejile­rin odağındaki E-ticaret üzerinden ele alacak. 26 Mart’ta etkinliği sosyal medya hesaplarım­ızdan ve fortunetur­key.com’dan izleyebili­rsiniz.

İyi Okumalar..

ŞULE LALELİ

FORTUNE TÜRKIYE GENEL YAYIN YÖNETMENI

info@fortunetur­key.com

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye