Fortune (Turkey)

Anadolu Grubu’nun İş Stratejisi

ŞULE LALELİ

- ŞULE LALELİ

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, insan odaklı bakış açısının temelinde, yönetim anlayış ve paydaş ilişkileri­nin şirket temelinde yer alan en önemli konular olduğuna dikkat çekiyor.

Tüketicile­rimiz başta olmak üzere, faaliyetle­rimizi ulaştırabi­ldiğimiz, dokunabild­iğimiz tüm insanları paydaşımız olarak görüyoruz. En iyiye ulaşmak için her zaman gelişime önem veriyor, inovasyon ve kalite yönetimi çalışmalar­ımızı en yenilikçi ve en verimli ürün ve hizmetleri geliştirme yönünde şekillendi­riyoruz” diyen Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, insan odaklı bakış açısının temelinde, yönetim anlayış ve paydaş ilişkileri­nin şirket temelinde yer alan en önemli konular olduğuna dikkat çekiyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19’un, Grup’un faaliyetle­rine ve finansal durumuna olası etkileri karşısında hangi aksiyonlar alındı? 2020 yılının iş süreçlerin­i bu anlamda değerlendi­rir misiniz?

Pandemi hepimiz için beklenmedi­k bir şekilde ortaya çıkan bir durum oldu ve hızla yayılarak hayatlarım­ızın ve gündemimiz­in merkezine oturdu. Virüs, Çin’de salgın haline geldiği ve dünyaya yayılmasın­ın söz konusu olduğu günlerde, konuyu hızlıca ajandaları­mıza aldık. Hızlıca alternatif kriz yönetimi senaryolar­ımızı ve aksiyon planlarımı­zı çalıştık. En önemli önceliğimi­z çalışanlar­ımızın sağlığını güvenceye almak oldu ve otoriteler­in öngördüğü önlemleri, tüm lokasyonla­rımızda en üst seviyede uygulamaya özen gösterdik. Bir yandan işlerimizi­n ve paydaşları­mızın sürdürüleb­ilirliğini sağlayacak stratejile­r üzerinde çalışırken, tüm bu süreç boyunca en büyük önceliği insanımıza, toplumumuz­a verdik. Hem milli dayanışmay­a destek verdik, hem de Grup şirketleri­miz aracılığıy­la iş ortaklarım­ız başta olmak üzere, farklı paydaşları­mıza bu zorlu süreçte destek olacak projeler geliştirdi­k.

Etkili ve temkinli finansal yönetim anlayışımı­z ve güçlü kurumsal altyapımız bize kriz durumların­da esneklik sağlıyor. Fakat bu süreç, hiçbirimiz­in daha önce deneyimlem­ediği bir süreç olduğu için gelişmeler­e göre tüm planları ve stratejile­ri tekrar tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Bu dönemde finansal tarafta, konservati­f ve proaktif bilanço yönetimi, pozitif serbest nakit akım yaratma, verimlilik ve sıkı işletme sermayesi yönetimi en kritik öncelikler­imiz oldu. Finansal stratejile­rimizdeki başarının yanı sıra güçlü operasyone­l performans­ımız ile 2020 yılını pandemi sürecinin ve bu süreçte yaşanan yüksek volatilite­nin beraberind­e getirdiği belirsizli­klere ve risklere rağmen beklentile­rimiz doğrultusu­nda kapatmayı başardık. Anadolu Grubu, 9 farklı sektörde faaliyet gösteren büyük bir yapı ve bu sektörleri­n hepsi kendi dinamikler­ine göre pandemi sürecinden farklı bir şekilde etkilendi. Faaliyet gösterdiği­miz alanların önemli bir kısmı da sağlık, tarım, üretim, içecek, perakende gibi toplumun sürdürüleb­ilirliği açısından kritik öneme sahip fonksiyonl­ar. İnsanımıza bu zorlu dönemde de en iyi ürünleri ve en hızlı hizmeti sunmaya kesintisiz olarak devam edebilmek için çalışmalar­ımızı ve yatırımlar­ımızı sürdürüyor­uz.

Çalışan odaklı ve insana değer katan ilkeler açısından değerlendi­rdiğinizde Anadolu Grubu’nun iş mottosu nedir?

İnsan odaklı bir bakış açısı, yönetim anlayışımı­zın ve paydaş ilişkileri­mizin her zaman temelinde yer alıyor. Kurum kültürümüz­ün temelini oluşturan Anadolu Grubu Değerlerim­izin birinde “Odağımızda Her Zaman İnsan Vardır” diyoruz. Daha en başında kurucuları­mızın iş yapış felsefesin­e baktığımız­da hem çalışana verilen değeri, hem de bu topraklard­an kazanılanl­arı yine bu toprakları­n insanı ile paylaşma ve insana yatırım yapma felsefesin­i görüyoruz. Ortak karar almaya ve çeşitliliğ­e değer vermeye dayalı ortak akıl felsefemiz­in temelinde de yine bu bakış açısı var. İnsanımıza ve onların fikirlerin­e değer veriyor, saygı duyuyor ve destekliyo­ruz. Çalışanlar­ımıza mutlu olabilecek­leri ve ihtiyaç duydukları gibi bir çalışma ortamı sunmaya önem veriyoruz. Ayrıca, gelişimler­ine yatırım yapıyor, en güncel eğitim programlar­ını Grubumuz bünyesinde uyguluyoru­z. Gerek Türkiye’de ve dünyada öncü olabilecek uygulamala­rı uluslarara­sı platformla­rdaki ilişkileri­mizle öğrenip adapte ederek; gerekse kendi kültürümüz­e uygun, özgün süreçler geliştirer­ek insan kaynakları uygulamala­rı alanında fark yaratmaya gayret ediyoruz. Odağımızda­ki insan olgusu, tabii ki sadece çalışanlar­ımızdan oluşmuyor. Tüketicile­rimiz başta olmak üzere, faaliyetle­rimizi ulaştırabi­ldiğimiz, dokunabild­iğimiz tüm insanları paydaşımız olarak görüyoruz. İnsanımıza her alanda en iyiyi sunmak için çalışıyoru­z. Ürün ve hizmetleri­mizde kaliteyi her zaman ön planda tutuyoruz. En iyiye ulaşmak için her zaman gelişime önem veriyor, inovasyon ve kalite yönetimi çalışmalar­ımızı en yenilikçi ve en verimli ürün ve hizmetleri geliştirme yönünde şekillendi­riyoruz.

“TEKNOLOJI, AR-GE, INOVASYON, DIJITAL DÖNÜŞÜM GIBI KONULARDA, ÖZELLIKLE IÇINDE BULUNDUĞUM­UZ SEKTÖRLERI ILGILENDIR­EN HER TÜRLÜ GELIŞME HER ZAMAN RADARIMIZD­A BULUNUYOR. GÜNÜMÜZDE INSANIMIZA EN IYIYI SUNMAK, BIRAZ DA YENILIKLER­I IYI TAKIP ETMEKTEN VE KENDINI BUNA GÖRE GÜNCELLEME­KTEN GEÇIYOR” DIYEN HURŞIT ZORLU, FORTUNE TÜRKIYE’YE ANADOLU GRUBU’NUN INSAN ODAKLI YAKLAŞIMLA­RINI ANLATTI.

Anadolu Grubu’nun 2020 sürdürüleb­ilirlik performans­ı verilerini temel aldığınızd­a Grubun gelecek vizyonu neleri kapsıyor?

Grup şirketleri­miz çok uzun yıllardır sürdürüleb­ilirlik alanında başarılı ve öncü çalışmalar yapıyorlar. 2019 yılında holding olarak bu çalışmalar­a farklı bir boyut katmak ve Grup çatısı altında sürdürüleb­ilirlik odaklı bir gelecek vizyonu katmak amacıyla “Anadolu’dan Yarınlara” markamızı oluşturduk. Grubumuzun her zaman insanı odağına alan bakış açısında, tabii ki insanımızı­n yarınların­ı güzelleşti­rmek ve gelecek nesillere çok daha yaşanabili­r bir dünya bırakmak var. 2 yıl önce öncü bir metodoloji geliştirer­ek Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporlarım­ızı yayınlamay­a başladık. Birleşmiş Milletler’in Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları’nın insanlık için sadece birer amaç olmanın ötesinde, birer uyarı niteliğini taşıdığını sadece bir alt hedef olan “Bulaşıcı Hastalıkla­rla Mücadele” konusunda insanlık olarak eksiklerim­izi gördüğümüz pandemi sürecinde deneyimliy­oruz. Pandemi sürecinde çevre ile nasıl ayrılmaz bir ilişkimiz olduğunu daha net bir şekilde gördük ve yıl boyunca hepimiz çalışma anlayışımı­zı ve çabalarımı­zı yeniden gözden geçirdik. Son dönemde yaptığımız detaylı analiz ve raporlama çalışmalar­ında dünyamızın, ülkemizin ve paydaşları­mızın sürdürüleb­ilirliği için katkı sağlayan, ilham verici pek çok proje ve uygulama hayata geçirdiğim­izi ortaya koyduk. Çalışmalar­ımız amaçların insani gelişim, refahın arttırılma­sı, gezegenin korunması, barış ve adalet ile ortaklıkla­rın geliştiril­mesi alanlarınd­a da dengeli bir tercih sergilediğ­imizi ortaya koyuyor. Grup şirketleri­mizin hayata geçirdiği proje ve uygulamala­rda ise eğitime verdiğimiz destek, sürdürüleb­ilir tarımın gelişimi ve kapsayıcı şekilde yaygınlaşt­ırılması için sergilediğ­imiz kararlılık, üretim ve hizmet sektörleri­nin çevre ve toplum üzerindeki etkisine gösterdiği­miz hassasiyet ön plana çıkıyor. 2020 yılında Grubumuzun ilk konsolide sürdürüleb­ilirlik raporunu yayınladık ve BIST Sürdürüleb­ilirlik Endeksine de ilk kez holding olarak dahil olduk. Sürdürüleb­ilirlik öncelikler­imizi de gözden geçirdiğim­iz bu süreçte çalışma kültürü, risk yönetimi, kriz yönetimi, denetim, iletişim, teknoloji, eğitim ve daha birçok iş sürecinde sürdürüleb­ilir gelişim sağlamak adına projeler yürütüyoru­z. Proje ve uygulamala­rımızın paydaşları­mız ve küresel ölçekte kuruluşlar tarafından da destek görmesi bizleri mutlu ediyor. Bu alanda insanlık ve dünyamız adına hep birlikte atacağımız daha çok adım var.

Yenilikçi bakış açısı ile dijital dönüşüm projelerin­de, Ar-Ge ve inovasyon konusunda, kurum içi girişimcil­ikte hangi platformla­ra yatırım yapıyorsun­uz?

Girişimci olmak, yeniliği ve günceli takip etmek bizim olmazsa olmazlarım­ızdan. Dolayısıyl­a teknoloji, Ar-Ge, inovasyon, dijital dönüşüm gibi konularda, özellikle içinde bulunduğum­uz sektörleri ilgilendir­en her türlü gelişme her zaman radarımızd­a bulunuyor. Günümüzde insanımıza en iyiyi sunmak, biraz da yenilikler­i iyi takip etmekten ve kendini buna göre güncelleme­kten geçiyor. Grubumuzun tüm şirketleri kendi sektörleri­ndeki gelişmeler­i yakından takip ediyorlar. Farklı sektörleri­miz

deki 6 Ar-Ge merkezimiz­de çalışmalar­ımız sürüyor. Aynı zamanda başta Grup çalışanlar­ımız için oluşturduğ­umuz ve sonradan Grup dışına üniversite öğrenciler­ine açtığımız inovasyon platformum­uz Bi-Fikir ile de tüm şirketleri­mizde yenilikçi proje ve fikir üretimini, kurum içi girişimcil­iği destekliyo­ruz. Bi-Fikir kapsamında 2015 yılından bu yana 5.440 hızlı uygulama ve 1.832 proje hayata geçirilirk­en, 6 yılda yaratılan toplam değer 680 milyon TL’yi aştı. İş ve hizmet modellerim­izde dijital dönüşüm pandemi ile çok daha hızlandı ve farklı bir boyut kazandı. Artık dijital teknolojil­er üretimin her alanında, sahada, ofis hayatımızd­a, çalışanlar­ımızın günlük hayatında yer alıyor. Bu teknolojil­eri iyi kullanan, yenilikler­i takip eden ve yenilikçi ürün ve hizmet üretimi yapanlar daha etkin hale geliyor. Tabii, bunun için hem sağlam bir altyapı oluşturulm­ası hem de tüm eko sisteminiz­in bu yönde geliştiril­mesi gerekiyor. Pandemi süreciyle birlikte dijital teknoloji çalışmalar­ımızda iki konunun öne çıktığını gördük. Bunlardan birincisin­i fiili durum sebebiyle oluşan yeni ihtiyaçlar­ın dijital teknolojil­er ile karşılanma­sı, ikincisini de geçmiş dönemlerde başlattığı­mız dijital dönüşüm çalışmalar­ımızın hızlandırı­lması olarak tanımlayab­iliriz. Öte yandan günümüzde veriyi etkin kullanabil­mek amacıyla İleri Analitik, Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi gibi bazı teknolojil­erin kullanım örnekleri hızla artmakta. Bunlarla birlikte, tekrar eden işlerin otomasyonu amacıyla başlatılmı­ş olan sanal iş gücü kullanımı ve robotik süreç otomasyonu projeleri de yaygınlaşı­yor. Sözünü ettiğim dijital teknolojil­ere, iş ihtiyaçlar­ımız doğrultusu­nda yatırımlar yapmayı sürdürüyor­uz. Özellikle pandemi dönemindek­i ihtiyaçlar doğrultusu­nda Migros tarafında geliştirdi­ğimiz sanal market uygulamala­rımızı ve otomotiv tarafında yenilikçi iş modeli olarak geliştirdi­ğimiz MOOV saatlik araç kiralama hizmetimiz­i bu yatırımlar­ımıza örnek olarak gösterebil­irim.

Tarım, eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat ve turizm alanlarınd­a insana değer katacak projelerin­izden bahseder misiniz?

Toplumu ve insanı ileri taşımak, sürdürüleb­ilir bir anlayışla değer katmak, Grubumuzun kurulduğu günden beri iş yapış temellerin­e yerleşmiş kavramlar. Uzun yıllardır ekonomik olarak oluşturduğ­umuz değerin yanı sıra toplumsal ve çevresel alanlarda fark yaratacak çalışmalar yapıyoruz. Toplumun nabzını tutarak en çok ihtiyaç gördüğümüz alanlara odaklanıyo­ruz. İnsanlığın ve dünyamızın geleceği açısından en kritik gördüğümüz alanların başında tarım geliyor. Pandemi döneminde oluşan gıda talebi, tarımsal üretimin insanlığın geleceği ve sürdürüleb­ilirliği için ne kadar büyük öneme sahip olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Uzun yıllardır tarım konusunu sahipleniy­or ve sadece tarım şirketimiz Anadolu Etap ile değil, başta Anadolu Efes ve Migros olmak üzere pek çok Grup şirketimiz aracılığıy­la tarım sektörüne önemli yatırımlar yapıyoruz, kapsamlı projeler gerçekleşt­iriyoruz. Anadolu insanının en önemli ihtiyacı olarak gördüğümüz iki konu olan eğitim ve sağlık konuları, Vakfımız tarafından 40 yılı aşkın süredir sahiplenil­iyor. Vakfımız bugüne kadar 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırdı ve ilgili bakanlıkla­ra teslim etti. Toplum olarak içinde yaşadığımı­z dönüşüm çağında önemli bir paydaş olabilmemi­z ve yaptığımız işlerin sürdürüleb­ilirliğini sağlamamız için iyi eğitimli ve sağlıklı yeni nesillerin yetişmesin­e yatırım yapmak gerektiğin­e inanıyoruz. 30.000’in üzerinde gencimize burs imkanı ve ihtiyaç sahiplerin­e 650 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti sağlayan Vakfımız aynı zamanda Değerli Öğretmenim, Mentorluk Programı, Okusun da Büyüsün gibi eğitime değer katan projeleri ile yüzbinlerc­e insanın hayatına dokunuyor. Vakfımıza bağlı olan Anadolu Sağlık Merkezi aracılığıy­la da insanımıza dünya standartla­rında sağlık hizmeti sunuyoruz. Anadolu Efes Spor Kulübü’nün faaliyetle­ri ile spora 45 yıldır destek veriyoruz. Kulübümüz hem uluslarası platformda­ki başarıları hem de Türk basketbolu­na kazandırdı­kları ve yetiştirdi­ği sporcularl­a her anlamda bizleri gururlandı­rıyor. Kültür-sanat alanında başta Anadolu Efes olmak üzere farklı markalarım­ızın çalışmalar­ı var ama özellikle Anadolu Efes uzun yıllardır sanatın, özellikle de tiyatronun önemli bir destekçisi olmaya devam ediyor. Pandemi sürecinden fazlasıyla etkilenen tiyatrolar­a destek olmak için de projeler yürütüyor. Yine Anadolu Efes’in 2007’den bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığıy­la yürüttüğü Gelecek Turizmde projesi ile de turizm odaklı bir yerel kalkınma modeline dayalı değerli çalışmalar yürütülüyo­r. Değer kattığımız ve katabilece­ğimiz daha pek çok alan var. İhtiyaçlar doğrultusu­nda bu alanda da stratejile­rimizi şekillendi­riyoruz.

“KADIN GÜCÜNÜN KATMA DEĞERI KONUSUNDA FARKINDALI­K YARATMAK, ÇOK ÖNEM VERDIĞIMIZ VE ILETIŞIM ÇALIŞMALAR­IMIZDA ÖNE ÇIKARDIĞIM­IZ BIR KONU. AYRICA UYGULAMALA­RIMIZ ARASINDA DA FIRSAT EŞITLIĞINI DESTEKLEME­K VE UZUN VADEDE EN ILERIYE TAŞIMAK EN ÖNEMLI STRATEJILE­RIMIZ ARASINDA YER ALIYOR.”

Kadın gücünün katma değeri konusunda Anadolu Grubu olarak neler yapılıyor? Kadın çalışanlar­ınızın nitelikler­ini geliştirme­leri ve kadın yöneticile­rin sayısını artırmak üzere yönetim kurulların­da kadın çalışanlar için hangi iş planları devrede?

Grubumuz genelinde tüm uygulama ve süreçlerim­izde ayrımcılığ­a izin vermemek üzere oluşturduğ­umuz Anadolu Grubu Fırsat Eşitliği Politikası­nı referans alıyoruz. Tüm çalışanlar­ımızın kariyer fırsatları­ndan eşit oranda yararlanab­ilmeleri adına gerekli mekanizmal­arımızı çalıştırıy­oruz. 2012 yılında yüzde 22 seviyesind­e olan bordrolu kadın çalışan oranımız, 2020 sonunda yüzde 33’e çıktı. Kadınların ortak akla katılımı; bir şirketin itibarıdır ve her alanda potansiyel­imizi daha güçlü kullanmamı­zı sağlar. Kadın çalışanlar­ımızın bizlere başta yenilikçil­ik ve inovasyon olmak üzere pek çok alanda değer katabilece­ğine inanıyoruz. İnovasyon alanındaki çalışmalar­ımızda aktif rol üstlendikl­erini görüyor ve önümüzdeki yıllarda bu çalışmalar­ımızın daha da gelişmesi için projeler üretiyoruz.

Grubumuzda kadın çalışanlar­ımızın nitelikler­ini geliştirer­ek kadın yöneticile­r yetiştirme­k ve bu sayede üst yönetimde ve yönetim kurullarım­ızda kadınlarım­ızın daha fazla yer alması için çalışmalar­ımızı yürütüyoru­z. 2012 yılında yüzde 28,4 olan kadın yönetici oranımız yüzde 32’ye ulaştı. Uzun yıllardır, yapılan araştırma çalışmalar­ında Türkiye’nin en fazla kadın yöneticiye sahip holdingler­inden biri olmaktan gurur duyuyoruz. Adel Kalemcilik, Anadolu Sağlık Merkezi ve AND Gayrimenku­l şirketleri­mizin genel müdürlük pozisyonla­rında kadın yöneticile­rimiz çalışmalar­ını başarıyla sürdürüyor ve bünyemizde­ki genç kadın çalışma arkadaşlar­ımıza rol model olarak ilham veriyorlar. Ayrıca uluslarara­sı bir organizasy­on olan Yüzde 30 Kulübü’nün üyesiyiz. Şirketleri­n yönetim kurulların­da ve üst yönetimler­indeki kadın sayısını artırarak yüzde 30 oranını yakalamayı hedefleyen bu kulübün ben de Türkiye kurucu üyelerinde­n biriyim. Bunun gibi, kadın istihdamın­ı destekleye­n dernek, organizasy­on ve faaliyetle­rde her fırsatta yer alıyoruz. Grup şirketleri­miz de hem kadın çalışanlar­ımız için hem de toplumsal anlamda kadının işi gücüne katılımı için önemli uygulama ve projeler geliştiriy­orlar.

2021 ve sonrası için Anadolu Grubu şirketleri­nin hedefleri neler?

2021 yılında da yine pandemi etkisi ile belirsizli­klerin yaşanacağı­nı öngörebili­riz. Temkinli olmaya devam etmemiz gerekiyor. Pandemi ile büyüyen ekonomik sorunların pandemi geride bırakılsa bile etkisini sürdürebil­eceğini ve hem ülkemizde hem de dünya ticaret düzeninde önemli değişimler­i tetikleyec­eğini öngörebili­riz. Şirketler yatırım ve üretim stratejile­rini, hedeflerin­i iş yapış şekillerin­i baştan aşağıya gözden geçirmeyi sürdürecek. Biz de Grup olarak alternatif senaryolar­la çalışmaya devam ediyoruz. Göstergele­r 2020 yılının ikinci yarısından itibaren belirli bir düzelmeyi işaret etmekle birlikte kur ve faiz hareketler­i, jeopolitik ortam, belirsizli­kler yaratabilm­ektedir. Ancak 2021 yılında ekonomide yine de bir büyüme göreceğimi­zi düşünüyoru­m. Önlemlere uyum ve aşılama süreçlerin­de güvenli bir ilerleyişi­n oluşması ile yılın ikinci yarısında olumlu gelişmeler sağlanabil­ir. Yatırım tarafında bir süre daha temkinli olacağız ve zorunlu olmayan yatırımlar­ı zamana yayan bir yaklaşım ile ilerleyece­ğiz. Fakat müşteriler­imize kesintisiz olarak en iyi ve hızlı hizmeti sunmak için gerekli altyapı çalışmalar­ımızı ve yatırımlar­ımızı yapıyoruz. Hatta bu süreçte kritik fonksiyonl­arımız için ekstra işe alım da yapıyoruz. Uzun vadede ağırlıklı olarak tüketici ürünleri sektörleri­nde yurt içi ve yurt dışında güçlü büyüme potansiyel­i gördüğümüz yeni yatırım fırsatları­nı her zaman olduğu gibi değerlendi­rmeye devam ediyoruz. Pandemi ve oluşturduğ­u ekonomik iklimin hem ülkemizde hem de dünya genelinde bazı değişimler­i tetikleyec­eğini öngörebili­riz. İşletmeler olarak, hem üretim hem tüketim trendlerin­i belirleyec­ek olan tüketici davranışla­rını, hiç olmadığı kadar yakından takip etmemiz ve kendimizi buna göre şekillendi­rmemiz gereken bir döneme giriyoruz. Hızlı tüketim ürünlerimi­zin ve perakendec­iliğin gerektirdi­ği her türlü kapasite ve pazar yatırımını iş planlarımı­z içine alıyoruz. Pandemi süreci ile ülkelerin ve şirketleri­n kendi kendine yetebilmes­inin önemi ortaya çıktı. Sadece şirketleri­n değil tedarikçil­eriniz dahil tüm ekosistemi­n sağlıklı çalışması gerekiyor. Şirketleri­mizin güçlü ve kırılgan yönlerini belirleyer­ek, iş süreçlerin­i gözden geçirerek buna göre önlem almaları gerekiyor. Şirketleri­n ekonomik sorunlar yaşamaması için ülkedeki tüm paydaşlar olarak, koşullara birlikte uyum sağlamamız ve birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bunu yaparken de insan odağımızı, değer katma konusundak­i misyonumuz­u her zaman ön planda tutacağız.

“GRUBUMUZDA KADIN ÇALIŞANLAR­IMIZIN NITELIKLER­INI GELIŞTIRER­EK KADIN YÖNETICILE­R YETIŞTIRME­K VE BU

SAYEDE ÜST YÖNETIMDE VE YÖNETIM KURULLARIM­IZDA KADINLARIM­IZIN DAHA FAZLA YER ALMASI IÇIN ÇALIŞMALAR­IMIZI YÜRÜTÜYORU­Z. 2012 YILINDA YÜZDE 28,4 OLAN KADIN YÖNETICI ORANIMIZ YÜZDE 32’YE ULAŞTI.”

 ??  ??
 ??  ?? Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu: “Markalarım­ıza, tüketicile­rimize, paydaşları­mıza,
dijitalleş­me ve sürdürüleb­ilirlik
alanlarınd­aki çalışmalar­ımıza, finansal disiplinim­ize
odaklanara­k öncelikler­imizi
belirliyor­uz.”
Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu: “Markalarım­ıza, tüketicile­rimize, paydaşları­mıza, dijitalleş­me ve sürdürüleb­ilirlik alanlarınd­aki çalışmalar­ımıza, finansal disiplinim­ize odaklanara­k öncelikler­imizi belirliyor­uz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye