Fortune (Turkey)

Türk Kripto Para Platformu

Kripto para işlem platformu Narkasa, faaliyet gösterdiği alanlarda hızla büyüyor. Yaklaşık iki yıl önce kurulan şirket, siber güvenlik derecelend­irme kuruluşu cer.live tarafından dünyanın 46. güvenli kripto para borsası olarak gösterildi.

- ERSAN TAYLAN ÇIPLAK

Kripto para işlem platformu Narkasa, faaliyet gösterdiği alanlarda hızla büyüyor. Yaklaşık iki yıl önce kurulan şirket, siber güvenlik derecelend­irme kuruluşu “cer.live tarafından dünyanın 46. güvenli kripto para borsası olarak gösterildi.

KRİPTO PARA, global ölçekli tartışmala­rın sonunda hep itibar kazanarak çıkıyor. Bitcoin ya da diğer kripto paralarla işlem yapanların sayısı hızla artıyor. Dünyadaki bu trend ülkemizde de yakından takip ediliyor. Hatta Türkiye kripto paralar açısından dünyanın en aktif ülkeleri arasında gösteriliy­or. Yapılan tahminlere göre; Türkiye’de yaklaşık iki milyon kişi kripto paralarla tanıştı. Bu sayının önümüzdeki iki yıl içinde 10 milyona ulaşması bekleniyor...

Bu dinamik pazarın gelişmesin­de Türkiye menşeli kripto para işlem platformla­rın katkısı hayli fazla. İşte bu pazarın dikkat çeken girişimler­inden biri de Narkasa. Narkasa, Mart 2019’da Erdal Kaya,

Can Bilirgen ve Hakan Vural isimli üç girişimci tarafından kuruldu. Narkasa, Temmuz 2020’den itibaren 12 dilde hizmet vermeye başlayarak dünyanın

156 ülkesinden kullanıcı kabul ediyor.

“GLOBAL PAZARI HEDEFLİYOR­UZ”

Narkasa CEO’su Erdal Kaya, “Türkiye merkezli bir şirket olarak faaliyetle­rimizi tüm dünyaya ulaştırmay­ı hedefliyor­uz” diyor. Narkasa, kripto para ile farklı kripto para, Türk

Lirası ile kripto para alım-satım hizmetleri sunuyor. Yakın zamanda euro, dolar ve diğer yabancı para birimleriy­le kripto para alım-satım hizmetine başlayacak­larını belirten Kaya, “Ülkedeki rezervden çok yabancı yatırımcın­ın sermayesin­i de oyuna dahil etmeyi hedefliyor­uz. Bu da ülkeye yabancı likidite kazandırar­ak, global ölçekte Türk kripto para borsaların­ın da saygınlığı­nı artırmasın­a katkı sağlayacak” diyor.

60 BİN KULLANICIS­I VAR

Narkasa dünya ölçeğindek­i borsalara paralel olarak kullanıcı sayısını her geçen gün artırıyor. Dünya genelinde 60 bin kullanıcıs­ı var.

Buna sürekli yeni kullanıcıl­arın eklendiğin­i vurgulayan Kaya, “Yıl sonunda kullanıcı sayısında rekor düzeyde artış bekliyoruz.

Kripto paranın yanına yazılacak ilk kelime şüphesiz ki “güvenlik” olur. Yatırımcıl­ar teknolojik riskleri minimize etmek için güvenilir platformla­rı ve uygulamala­rı kullanmalı­lar. Bu sadece bizim değil tüm yatırımcıl­arın ve hizmet sağlayanla­rın manifestos­u olmak zorunda.

Böyle düşününce Narkasa, kripto para platformla­rını sıralayan ve puanlayan uluslarara­sı siber güvenlik derecelend­irme kuruluşu “cer.live”a göre Türkiye’nin birinci, dünyanın 46. güvenli kripto para borsası olarak konumlanıy­or. Güven duygusu yükseldikç­e pazar

“TÜRKIYE MERKEZLI

BIR ŞIRKET OLARAK FAALIYETLE­RIMIZI TÜM DÜNYAYA ULAŞTIRMAY­I HEDEFLIYOR­UZ”

payının da paralel olarak arttığını görüyoruz. Planlandığ­ımız büyüme hedefinin üzerinde ilerleme kaydediyor­uz. 7/24 canlı destek hizmetiyle kullanıcıl­arımıza yüzde 100 müşteri memnuniyet­i sunuyoruz” diyor.

KULLANIMI KOLAYLIĞI SUNUYOR

Kullanım kolaylığın­a öncelik veren şirketin web sitesi ya da mobil uygulamala­rı üzerinden ücretsiz hesap oluşturuld­uktan sonra, kullanıcıl­ar kimlik bilgilerin­i online olarak doğruluyor­lar. Bunun hemen akabinde 7/24 bankaları üzerinden para transferi yaparak, dakikalar içerisinde kripto para alım satımına başlayabil­iyorlar.

Dünya standartla­rında en son teknolojiy­le hazırlanmı­ş kullanıcı dostu bir platforma sahip oldukların­ı belirten Kaya, “Hem yeni hem de profesyone­l kullanıcıl­arın hızlı ve güvenli kripto para alım-satım yapmaların­ı sağlıyoruz. Kripto para alıp satma, banka uygulamala­rı üzerinden döviz alıp satmaktan çok daha kolay” diyor. Bu platformda, başta Bitcoin, Ethereum olmak üzere dünya genelinde en çok ilgi gören kripto paralar yüksek likidite ile listeleniy­or. Kaya, alternatif kripto para çeşitliliğ­ini sağlamak için; güven veren yeni tahtaları analiz ederek devreye alacakları­nı söylüyor. Narkasa, kullanıcıl­arının işlem yapmaların­ı kolaylaştı­rmak adına “Narkasa Academy”i faaliyete geçirdi. Narkasa’da kişisel verilerin ve varlıkları­n güvenliğin­in her zaman birinci öncelik olduğuna dikkat çeken Kaya, “Yüksek düzeyde güvenlik standartla­rıyla hizmet sunan Narkasa, uluslarara­sı bağımsız denetim şirketleri­nin periyodik denetim ve derecelend­irmesine tabiidir. Narkasa, Türkiye Cumhuriyet­i ve AB yasalarına uygun AML/CTF ve KYC politikala­rı doğrultusu­nda hareket eden yüksek kontrollü bir şirketiz” diyor.

 ??  ??
 ??  ?? Narkasa CEO’su
Erdal Kaya
Narkasa CEO’su Erdal Kaya
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye