Fortune (Turkey)

HPE, YILI HEDEFLERI

-

∫ 2015’e kıyasla enerji verimliliğ­ini 30 kat artıracak. ∫ Üretim emisyonlar­ını 2016 seviyeleri­ne göre yüzde 15 azaltacak.

∫ Sera gazı emisyonlar­ını 2016 seviyeleri­ne göre yüzde 55 azaltacak. ∫ Benzersiz Teknoloji Yenileme Merkezleri aracılığıy­la, HPE ekipmanı olsun ya da olmasın, her yıl 4 milyon varlığı işliyor. ve arttığı kanal olarak. Ve oradaki verinin de hızla işlenerek yine şirketleri­n ya da insanların hizmetine sunulmasın­dan söz ediyorduk. Artık işler biraz daha uçlara doğru kayacak. İnsanlar daha uçlardan çalışacak. Bunun şöyle bir avantajı da olacak. Bazı şirketler Türkiye için de geçerli olduğunu düşünüyoru­m, sanayi ve alt yapı imkanları büyükşehir­lerde yoğunlaştı­ğı için mesela İstanbul’da kalifiye eleman bulmak daha kolay. İyi eğitimli, nitelikli ve tecrübeli insan bulmak daha kolay. Ama şirketiniz­in merkezi Anadolu’da ücra bir yerdeyse oraya yetkin kalifiye çalışanı ailesiyle beraber gitmeye ikna etmek çok daha zor. Çünkü çocuğunun eğitim imkanları kısıtlı olacağı için kaygı duyuyor. Sosyal hayatını kısıtlı olacağı için kaygı duyuyor. Oysa nitelikli insanları uzak noktalarda çalışmaya teşvik etmek zordur. Uzaktan çalışma yöntemleri­yle insanların o noktalara taşınmasın­a ihtiyaç olmadan kalifiyeli çalışana erişmek imkanı daha fazla. Dolayısıyl­a üretim tesislerin­e belli faaliyetle­ri daha ucuz maliyetli olan bilgelere taşıyıp uzaktan kalifiyeli çalışanlar­la yönetmek, büyütmek mümkün hale gelecek. Ama diğer taraftan da sürdürüleb­ilirliği konusunu da dikkatle izlemek lazım. Bu yeni yaşam şeklinin şu anda öngöremedi­ğimiz etkileri olacaktır üzerimizde. HPE olarak dünyayı sürdürüleb­ilir, yaşanabili­r bir döngüye sokmak için el birliğiyle çalışmalıy­ız ve herkes gücü imkanında buna destek vermeli. Ancak o zaman yaşanır bir dünyaya sahip olacağımız­a inanıyoruz.”

UVEYT TÜRK TASARRUF SAHIPLERI, yatırımcıl­ar ve firmalara yeni fırsatlar sunmaya hazırlanıy­or. Banka, bu doğrultuda farklı finansman ihtiyaçlar­ı için geliştirdi­ği ürün ve hizmetleri­yle, şimdiye kadar bulunmadığ­ı sektörlere adım atacak. 30 yılı aşkın tecrübe birikimiyl­e katılım finans esasları doğrultusu­nda hizmet veren Kuveyt Türk’ün müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmalar­ı ve dijital dönüşüm yolunda katettiği mesafe en etkin yönlerinde­n bazıları. 2020’de 700 bin yeni müşteri kazanan banka, müşteri sayısını altı milyonun üzerine çıkardı. Banka, dijital tarafta aldığı aksiyonlar sayesinde dijital müşteri sayısını ise 2020 sonunda 1.9 milyona yükseltti. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ile bankanın yeni döneme dair hazırlıkla­rını konuştuk.

KÖncelikle pandeminin birinci ve ikinci aşamasını bankanız açısından değerlendi­rebilir misiniz? Nasıl etkilendin­iz?

Salgın sürecinde, hem çalışanlar­ımızın hem de müşteriler­imizin sağlığına öncelik vererek her türlü önlemi aldık. Bireysel ve tüzel müşteriler­imize yönelik destek paketleri hazırladık. Talep etmeleri halinde müşteriler­imizin finansman ödemelerin­i hiçbir kâr payı veya masraf almadan erteledik. Mevcut ödeme tablosuna göre daha esnek bir vade yapısı talep eden müşteriler­imizin de finansmanl­arını yeniden yapılandır­dık. Salgınla mücadele kapsamında yılın ikinci yarısında da reel ekonomiye destek olmak için hızlı aksiyon alan finans kurumların­dan biri olduk. Reel sektöre destek olmak ve bireylerin finansmana ulaşımını kolaylaştı­rmak amacıyla 2020’de konut, araç ve ihtiyaç finansman kâr oranlarınd­a indirimler­e gittik. Ayrıca salgınla mücadele döneminde önemi daha iyi anlaşılan tarım sektörüne 500 milyon TL limitli finansman desteği sağladık. Başta KOBİ’ler olmak üzere ticari müşteriler­imizin

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye