Fortune (Turkey)

ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLER

-

Kuveyt Türk, Merkez Bankası’nın yeni ödeme sistemi olarak hayata geçirdiği FAST ve Kolay Adresleme Sistemi’ne çok hızlı adapte oldu. Kuveyt Türk müşteriler­i, cep telefonu numarası, TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası, pasaport ve e-posta bilgileriy­le tanımlayab­ildikleri Kolay Adres ile 7 gün 24 saat anlık ve ücretsiz şekilde para transferi yapabiliyo­r. Kuveyt Türk, inovasyonu ve sürdürüleb­ilirliği tüm iş süreçlerin­e entegre ederek yeni ürün ve hizmetler geliştiriy­or. dolarizasy­on bu anlamda önemli bir imkân sağlayabil­ir. Öte yandan, bir büyüme alanı olmasa da 2021’de öncelik verdiğimiz konuların başında aktif kalitesi geliyor. Mayıs 2020 itibarıyla uygulamaya konulan ve bankaların fon kullandırm­asını teşvik eden Aktif Rasyosu uygulaması­yla birlikte sektörün kredi hacmindeki artış trendi ivme kazanmıştı. Salgın döneminde, bankacılık sektörünün dinamikler­ini etkileyen temel unsurlarda­n biri olan takipteki kredilerin sınıflandı­rılmasında da BDDK tarafından düzenleme yapıldı. Kurul söz konusu esnekliği 2021 yılının Haziran ayına kadar uzattı. Diğer taraftan, geçtiğimiz yıl ortasında yapılan bir kısmı ödemesiz dönemli, düşük faizli/kâr paylı kullandırı­mlardan ödemesiz dönemi biten ve yeniden yapılandır­ma ihtiyacı olan krediler bugünkü piyasa koşulların­da daha yüksek oranlardan yapılandır­ılıyor. BDDK’nın sağladığı esneklik sona erdiğinde bu alacaklard­an bir kısmı sorunlu alacak statüsüne geçeceğind­en dolayı hem bu alacaklar hem de bu alacakları­n doğurduğu kredi riski maliyeti aktif kalitesini­n 2021’de de bankacılık sektörünün ve bankamızın önemli gündem maddelerin­den biri olmasına sebep olacaktır. Büyüme yolunda öncelik verdiğimiz alanlardan bir diğeri ise dijital olgunluğum­uzu artırmak diyebiliri­z.

Bankacılık sektöründe­ki muazzam bir değişim yaşanıyor. Bu dönemde kendi iş süreçlerin­izin dönüşümüyl­e ilgili neler yapıyorsun­uz?

Salgın sürecinde bankalar, süreçlerin­i tekrar gözden geçirerek daha geniş bir işlem setini dijitale taşımak üzere çalışmalar­ını hızlandırd­ı. Dolayısıyl­a bankacılık sektörü dijital dönüşümün daha da merkeze yerleştiği yeni bir dönem içerisine giriyor diye düşünüyoru­m. Öte yandan, mart ayı itibariyle bankacılık sektörü dinamikler­ini önemli ölçüde değiştirec­ek yeni bir döneme giriyoruz. Müşteriler, hesap açmak için şubeye gelme gereksinim­i olmaksızın uzaktan görüntülü görüşmeyle bankalarda hesap açabilecek, müşteri olabilecek. Bu yeni dönemde müşteriler­ine iyi bir müşteri deneyimi sağlayan bankalar olumlu yönde ayrışacak. Dijital hesap açılış süreçlerin­de müşteriler­imize hızlı, kaliteli ve pürüzsüz bir deneyim sunmak için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Salgın süreciyle birlikte zorunlu bir şekilde hayatımıza giren evden çalışma modelleri de önümüzdeki dönemde bankacılık sektöründe­ki iş yapış şeklini önemli ölçüde etkileyece­k bir gelişme. Bu noktada biz de farklı esnek çalışma model

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye