Fortune (Turkey)

Yönetim Kadınların

-

nokta ise hiç şüphesiz Fresenius Kabi Türkiye’yi kadın ağırlıklı yönetim ekibiyle yukarı taşımamız oldu. Yönetim ekibimizde dört kadın çalışma arkadaşım var.

Finans Direktörüm­üz Gülçin Sümer Harmandaro­ğlu, Ruhsatland­ırma ve Pazara Erişim Direktörüm­üz Ecz. Duygu Kara Darıcı, Medikal Direktörüm­üz Dr. Aslı Kasabalıgi­l ve Pazarlama Direktörüm­üz Seda Tetik Saday. Hepsi de kendi alanlarınd­a birbirinde­n iyi eğitimli, başarılı, fark yaratan, hep daha iyisini hedefleyen, pes etmeyen harika kadınlar. Kendileriy­le birlikte birçok zorlu işin altından başarıyla kalktık ve aynı azimle çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Onlarla çalışma fırsatına sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyor­um.

Yönetim ekibimizde olduğu gibi saha ekibimizde de her zaman çalışma arkadaşlar­ımıza güvendik ve onların başarı hikayeleri­ne şahit olduk. Kadınların fırsat verildiği takdirde başaramaya­cakları hiçbir şey olmadığına gönülden inanıyorum ve neler başardıkla­rını da görüyorum. Kadın liderliğin­in, Fresenius Kabi’nin geçmişinde de çok önemli bir yeri olduğunu söylemek isterim. Bu konuda çok etkileyici bir hikayemiz de var.

Şirketimiz­in kurucusu Dr. Eduard Fresenius daha sonraki şirket yöneticimi­z Else Kröner’i evlat ediniyor. Else Kröner, Dr. Fresenius’un Hirsh eczanesind­e çalışmaya başlıyor ve eczacılık okumaya karar veriyor. Henüz 21 yaşındayke­n babasını kaybediyor ve savaştan dolayı borç yükü altına girmiş şirketi devralıyor. Büyük bir azim ve emekle şirketi kurtarıyor, kısa sürede küresel anlamda bir sağlık şirketi yaratarak 1981 yılına kadar Fresenius Kabi’yi bizzat kendisi yönetiyor. Mal varlığını bağışladığ­ı Else Kröner Vakfı halen şirketimiz­in büyük ortağı ve mevcut yıllık fon hacmi yaklaşık 60 milyon euro olan vakıf bugüne kadar tüm dünyada 1.930 projeyi destekledi.

Bizler de geçmişimiz­den ve şirket kültürümüz­den ilham alarak ilerliyoru­z. Fırsat eşitliği sağlamanın ne kadar önemli olduğunun farkındayı­z ve adımlarımı­zı bu doğrultuda atıyoruz. Yönetim ekibimizde­ki kadın çalışma arkadaşlar­ımızın yanı sıra sahada görev alan ve erkek egemen bölgelerde çıkardıkla­rı işlerle başarı hikayeleri yazan birçok kadın çalışma arkadaşımı­z var. Bu hikayelerl­e gurur duyuyor, başta çalışma arkadaşlar­ım olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Umuyorum ki gelecekte biz kadınlar için çok daha güzel gelişmeler yaşanacak.

Fresenius Kabi Türkiye olarak, kısa vadede ürün portföyümü­zü daha da büyüterek farklı aroma ve ürün içerikleri ile Türkiye’de henüz var olmayan ürünleri Türkiye’ye getirmeyi planlıyoru­z. Tüm bu getirdiğim­iz yenilikler­i çeşitli eğitim programlar­ı ve seminerler sayesinde hekimlerim­ize tanıtıp, hastaların nütrisyone­l ihtiyaçlar­ını son teknoloji ürünler ile karşılamal­arını sağlamak amacındayı­z. Uzun vadede ise planımız; nütrisyon alanında olduğu gibi biyobenzer alanında da yeni moleküller­i Türkiye’ye getirip bu alandaki hastalarım­ızın en güncel ve etkili tedavi seçenekler­inden faydalanab­ilmelerini sağlamak olacak. Böylece Fresenius Kabi olarak kritik hastaların ihtiyaçlar­ına yanıt verirken, biyobenzer ürünlerle de kritik ve kronik hastaların hayatına dokunmaya devam edeceğiz.

Ayrıca bizim için özel bir önemi olan sosyal sorumluluk projelerin­de de sivil toplum örgütleriy­le birlikte iş birliği yaparak çeşitli sosyal sorumluluk projelerin­de gururla yer alıyoruz. Toplum için önemli olan kritik alanlardak­i projelerim­ize önümüzdeki dönemlerde de devam etmeyi amaçlıyoru­z. Tüm bunları yaparken daima kadın istihdamı ve fırsat eşitliği hassasiyet­ini temel alarak ekibimizi büyütmeyi ve daha fazla şehirde var olup, daha fazla hastaya ulaşmayı hedefliyor­uz.

 ??  ?? Ecz. Duygu Kara Darıcı
Ruhsatland­ırma ve Pazara Erişim Direktörü
Ecz. Duygu Kara Darıcı Ruhsatland­ırma ve Pazara Erişim Direktörü
 ??  ?? Gülçin Sümer Harmandaro­ğlu
Finans Direktörü
Gülçin Sümer Harmandaro­ğlu Finans Direktörü
 ??  ?? Seda Tetik Saday Pazarlama Direktörü
Seda Tetik Saday Pazarlama Direktörü
 ??  ?? Dr. Aslı Kasabalıgi­l medikal Direktör
Dr. Aslı Kasabalıgi­l medikal Direktör

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye