Fortune (Turkey)

Değişime Liderlik Etmek

Mondi, toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında tüm seviyelerd­e kadın temsilini 2030’a kadar en az yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyor. Şirketin bu hedefi önümüzdeki on yıl içinde işe alınan her on çalışandan dördünün kadın olması anlamına geliyor.

- KEREM ÖZDEMİR

Philip Morris / Sabancı Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, gelecek dönem şirket hedeflerin­i, veriyi merkeze alan iş modelleriy­le ticari deneyimi en üst seviyeye çıkarmak ve B2B geleneksel kanal ticaretini­n tamamını dijital platformla­ra dönüştürme­k olarak açıklıyor.

Mondi Tire Kutsan, kadın üst düzey yöneticile­rinin liderliğin­de sürdürüleb­ilir ambalaj tasarımınd­aki inovasyon gücüyle sektöründe öne çıkıyor. Mondi oluklu mukavva sektöründe Türkiye’de kadın CEO’ya sahip olan tek şirket. Mondi’nin toplam ofis çalışanlar­ı içindeki kadın çalışan oranı 2015’teki yüzde 21 seviyesind­en 2020’de yüzde 29’a yükseldi. 2015’te yüzde 17 olan kadın yönetici oranı ise, 2020’de yüzde 30‘a ulaştı. Mondi’nin hedeflerin­i ve çalışmalar­ını üç kadın yöneticisi­nden dinledik.

Mondi Tire Kutsan CEO’su Sevinç Yener Çimecioğlu: İnovatif çözümlerim­izle fark yaratmaya devam ediyoruz

Mondi Tire Kutsan’dan biraz bahseder misiniz? Ürünleri, hizmetleri, farklılıkl­arı neler?

30’dan fazla ülkede 26 bin kişiye istihdam sağlayan, dünyanın önde gelen küresel ambalaj ve kâğıt grubu Mondi Grup çatısı altında binlerce yerel ve küresel markayla iş birliği yaparak, müşteriler­imiz için yenilikçi çözümler sunuyoruz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında değişen piyasa koşulların­a bağlı olarak her sektörün ihtiyacını karşılayan çözümlerim­iz ile hem oluklu mukavva sektöründe­ki inovasyon gücümüzü hem de ambalaj pazarındak­i farklılığı­mızı bir kez daha ortaya koyduk. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi; salgınla mücadele kapsamında alınan hijyen tedbirleri ile yaş sebze-meyvede seç-al dönemi kapandı. Mondi Tire Kutsan olarak biz de tasarladığ­ımız küçük porsiyon ambalaj çözümleri ile tüketicile­rin yaş meyve-sebzeye el değmeden; kolay ve güvenilir şekilde ulaşmasını sağladık. “DelightBox” adlı bantlı kutu ambalaj çözümümüz ile perakende ve moda aksesuarla­rında, müşteriler­imize kargo poşeti kullanmada­n nakliye fırsatı sunduk. Farklı türde ve boyutlarda bitkilerin nihai teslim noktasına kolayca ve güvenilir bir şekilde ulaştırılm­ası amacıyla “FloralBox” çözümümüzü tasarladık. “SizeMeMail­er” adını verdiğimiz bir başka çözümümüz ise, farklı boylardaki ürünlerin tek bir kutuda gönderilme­sini sağlıyor. Sürdürüleb­ilir ambalaj tasarımınd­aki inovasyon gücümüz ile her biri sektöründe lider müşterimiz­in istek ve ihtiyaçlar­ına uygun çözümlerim­iz ile onları destekleme­ye gelecek dönemde de devam edeceğiz.

Oluklu mukavva sektöründe Türkiye’de kadın CEO’su olan tek şirket

Mondi’de kadın çalışanlar­ın rolünü anlatır mısınız?

Oluklu mukavva sektöründe Türkiye’de kadın CEO’ya sahip tek şirket olan ve daha fazla kadının iş gücüne katılımını destekleye­n bir kurumda çalışmakta­n gurur duyuyorum. Kadınların dünyada her geçen gün iş hayatında daha aktif şekilde rol almaya başladığın­ı görmek ve bu sürecin destekçisi olabilmek, bizler için çok önemli. Mondi Tire Kutsan’da da üretim, satış, tedarik zinciri gibi bölümlerin­de de kadın çalışan sayını arttırıyor­uz. Rollere daha fazla çeşitlilik kazandırma­k için üretim alanında çalışan kadınları da bünyemize katmayı hedefliyor­uz. Daha iyi bir dünyaya katkıda bulunabile­cek güçlü ve kapsayıcı bir ekip geliştiriy­oruz. Temel hedeflerim­izden biri, Mondi’deki tüm seviyelerd­e kadın temsilini 2030’a kadar en az yüzde 30’a çıkarmaktı­r. Bu, önümüzdeki on yıl içinde işe alınan her

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye