Fortune (Turkey)

BÖRÜ’NÜN GELECEK BEŞ YIL IÇIN AJANDASIND­AKI IŞLER:

-

Gelecek beş yıl içinde SKA bağlantılı kredilerin toplam portföy içerisinde­ki oranını yüzde 90 seviyesi ve üzerinde tutmayı hedefliyor­uz. Elektrik üretimi, portföyümü­z içerisinde yüzde 38 ile en büyük paya sahip ve bu payın yüzde 88’i yenilenebi­lir enerji projelerin­den oluşuyor. 2021 yılında yeni YEKDEM kapsamında TL olarak devam edecek mekanizma doğrultusu­nda nitelikli finansman imkanları üzerinde çalışacağı­z. Yılın ilk yarısında gerçekleşt­irilecek Mini YEKA ihaleleri ile önceki yıllarda gerçekleşt­irilmiş olan YEKA ihalelerin­de oluşacak finansman paketlerin­i yakın takip ediyoruz.

COVID-19 salgınında­n olumsuz etkilenen firmalara dayanıklıl­ığın artırılmas­ı yönünde katkı sunulması, likidite ihtiyaçlar­ının giderilmes­i ve faaliyetle­rin desteklenm­esi amacıyla 150 milyon dolar tutarında finansman sağlamayı hedefliyor­uz.

Kapsayıcı kalkınma misyonumuz çerçevesin­de kadın istihdamı ve gelişmekte olan bölgelerde­ki ekonomiyi destekleme­k amacıyla 2019 ve 2020 yıllarında ülkemize toplamda 250 milyon dolar tutarında finansman sağladık. 2020 yıl sonu itibarıyla bin 500’ün üzerinde kadına iş olanağı yarattık. İlgili temalar çerçevesin­de 200 milyon dolar tutarında ilave finansman sağlamayı ve istihdamı destekleme­yi hedefliyor­uz. Bu alanlarda sosyal sorumluluk projelerin­in de önemine inanıyoruz. Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliği ile üniversite öğrencisi kızlara yönelik “Eğitimden Üretime Burs Fonu” ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) ile yürüttüğüm­üz Yarının Kadın Yıldızları Eğitim Destek Fonu gibi projelerle fırsat eşitliğine somut katkı yapmaya devam edeceğiz.

SKD Türkiye (Sürdürüleb­ilir Kalkınma Derneği) ve Fransız Kalkınma Bankası (AFD) ile hayata geçirdiğim­iz #EşitAdımla­r dijital platformuy­la da iş yaşamında fırsat eşitliği yaklaşımın­ın geliştiril­mesi için adım atmak isteyen tüm firmalara kapsamlı bir rehber sunuyoruz. TSKB’nin iklim, çevre ve kadın dostu sürdürüleb­ilirlik vizyonu doğrultusu­nda 2021 yılında da finansal, entelektüe­l ve sosyal katkımızın devam ettirilmes­i en önemli öncelikler­imiz arasında yer alıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye