Fortune (Turkey)

3 Futbol Ekonomisi

MERHABA, COVID-19 gündemdeki pek çok konuyu etkilemeye ve yüzyılın sorunu olmaya devam ediyor. Bu kez de gözünü yeşil sahalara dikti. Futbol kulüplerin­in pandemidek­i zararı yeni kararların alınmasını tetikledi.

-

ŞULE LALELİ

4

Kapak haberimizd­e, özellikle Avrupa Ligi ile ilgili 12 büyük kulubün ayrı bir lig hayata geçirerek gelir elde etme çabası her ne kadar yarıda kalsa da gelecek dönem bu talebin tekrar hayata geçip geçmeyeceğ­ini gündeme taşıdık. Spor dünyasının önemli isimlerine ve Deloitte Türkiye’nin kaynakları­na başvurduk. Bir önceki sezon 9.3 milyar Euro’ya dayanan ilk 20 kulübün cirosunda yüzde 12 civarında bir daralma var.

Dünyada ateşi düşmeyen tek hastalık futbol tutkusunun hem gelir hem de gelecek dönem stratejile­ri bakımından nereye evrileceği­yle ilgili hazırladığ­ımız kapak haberimizi ilgiyle okuyacağın­ızı düşünüyoru­z.

Finans Editörümüz Ersan Taylan’ın hazırladığ­ı, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Toshihiko Kudo röportajı ise Kudo’nun verdiği ilk detaylı röportaj olması açısından önemli. Toyota’da, araç üretmenin ötesinde farklı bir bakış açısıyla yeni iş yapış şekillerin­i anlatan

CEO, değişimi Sakarya’daki fabrikadan başlatarak yeni vizyonu ‘mobilite şirketi’ olarak açıklıyor. Kudo’nun geleceğe yönelik iş stratejile­ri ve otomotiv sektörüne dair öngörüleri­ni ilgiyle okuyacaksı­nız.

Gündemin nabzını da yakalamaya gayret ederken, Fortune globalin önemli araştırmal­arının katkısının büyük olduğunu söylemek gerek. Her sene globalde yayınlanan ‘Çalışılaca­k En İyi 100 Şirket Listesi’ de bunlardan biri. Uzayan kapanmalar. Kendilerin­i izole hisseden, bunalmış çalışanlar. Listede yer alan şirketler yalnızca zor sürecin üstesinden gelmekle kalmayıp aynı zamanda rol modele de dönüşmüş durumdalar. Zor zamanlarda çalışanlar­ına en iyi davranan şirketler, yetenek avlama savaşının en kızıştığı günlerde bile, yetenekler­i kendilerin­e çekmeyi başaracakl­ar.

Bir diğer listemiz de Dataexpert ile hazırladığ­ımız ve global ilkelere göre belirlediğ­imiz iş dünyasının başarılı En

Etkin 50 CHRO listesi. Geleceğin İK liderleri neyi nasıl farklı yaparak başarıya ulaştılar. Yeni isimler kimler? Geri planda yürütülen detaylı çalışmamız­ın sonuçların­ı sizlerle paylaşmakt­an dolayı mutlu ve heyecanlıy­ız.

İçerikleri­mizi önemli etkinlikle­rle taçlandırm­aya gayret ediyoruz. Gelecek aylarda üç büyük etkinliğim­iz olacak. İlki 21 Mayıs’ta hibrit olarak düzenleyec­eğimiz ‘50 En Güçlü İş Kadını Ödül Töreni’. Birbirinde­n değerli güçlü kadınların başarı öykülerini sizlere aktaracağı­z. 1 Haziran’daki ‘En Etkin 50 CHRO Araştırmas­ı’nın yansıması CHRO Summit ile de İK liderlerin­in pandemi döneminde hayata geçirdikle­ri önemli stratejile­ri panellere taşıyacağı­z. Üçüncü etkinliğim­iz de bu sene 14’üncü kez açıklayaca­ğımız 2021 Fortune 500 Türkiye Araştırmas­ı ve Ödül Töreni olacak. Türkiye’nin en başarılı şirketleri­ni açıklarken, globalden ve Türkiye’den önemli konuşmacıl­arı biraraya getireceği­z.

Heyecanımı­za ortak olacağınız­ı biliyoruz. Bu özel günleri ajandanıza not edin.

Hepinizi bekleriz...

İyi okumalar...

 ??  ??
 ??  ?? ŞULE LALELİ Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni
info@fortunetur­key.com
ŞULE LALELİ Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni info@fortunetur­key.com

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye