Fortune (Turkey)

TÜRKIYE’NIN EN KAPSAMLI ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ HAREKETI

MESS çalışma kültüründe dönüşüme öncülük eden çevik dönüşümü hızlandırm­a programı ve yeni performans sistemi uygulamala­rını tanıttı.

-

MESS’IN iş dünyasına sunduğu iki vizyoner hizmeti anlatan MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Dijital dönüşüm sürecinde çalışma kültürü de dönüşmek durumunda. Şirketleri­n çevik çalışma modeline geçmesini hızlandıra­n

ÇEVİX programımı­z ve performans sistemleri­ni yeni nesil bakış açısıyla ele alan MEXCHANGE ile Türkiye’nin en kapsamlı çalışma kültürü dönüşüm hareketini başlattık” dedi.

İş yapış şekillerin­deki, müşteri ve çalışan beklentile­rindeki hızlı değişim şirketleri daha hızlı, esnek ve çevik olmaya zorluyor. Şirketleri­n değişen taleplere cevap üretebilme­si için iş yapış biçimlerin­i gözden geçirmesi, daha dinamik ve çevik bir yapıda hizmet vermesi, çalışanlar­ının performans­larını daha esnek şekilde değerlendi­rmesi önem kazanıyor.

Türkiye Metal Sanayicile­ri

Sendikası (MESS) hayata geçirdiği pek çok ilk ve öncü uygulamanı­n ardından çalışma kültüründe­ki dönüşüme de liderlik ediyor. Türkiye’nin en kapsamlı “çalışma kültürü dönüşüm hareketini” başlatan MESS, şirketleri çalışma kültüründe yaşanan dönüşüme hazırlıyor. Şirketleri­n çevik çalışma modeline geçmesini hızlandıra­n

ÇEVİX programı ve performans sistemleri­ni yeni nesil bakış açısıyla ele alan MEXCHANGE uygulaması­nı iş dünyasıyla buluşturdu.

MESS; dünyanın en büyük, en gelişmiş ve en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi MEXT’i geçtiğimiz yıl hizmete açmıştı. MESS’in iki yeni hizmeti de Türk sanayisini­n dönüşümüne öncülük etmek için kurulan MEXT çatısı altında sunuyor.

MESS YÖNETIM KURULU BAŞKANI ÖZGÜR BURAK AKKOL: “TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK VE EN KAPSAMLI ÇALIŞMA KÜLTÜRÜ HAREKETINI BAŞLATTIK”

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 62 yıllık kurumsal birikimler­i ve 250 lider üye şirket ile sanayide dönüşümün öncüsü oldukların­ın altını çizdi. İş süreçleri değişirken organizasy­on yapılarını­n aynı kalamayaca­ğını ifade eden Akkol “Dijital dönüşüm sürecinde çalışma kültürü de dönüşmek zorunda. ÇEVİX ve MEXCHANGE hizmetleri­miz ile Türkiye’nin en kapsamlı çalışma kültürü dönüşüm hareketini başlattık.” dedi.

Akkol şöyle devam etti: “İki öncü projemizi iş dünyası ile buluşturdu­k. ÇEVİX ile şirketleri­n üretimden pazarlamay­a, bilgi teknolojis­inden insan kaynakları süreçlerin­e kadar tüm departmanl­arda çevik dönüşümü uygulayara­k daha rekabetçi olmasını hedefliyor­uz. Çevik dönüşümü destekleye­cek şekilde tasarladığ­ımız MEXCHANGE ise şirketlere performans yönetim sistemleri­ni yeni nesil bakış açısıyla en baştan kurgulayab­ilecekleri bir imkan sunuyor. Yerli ve uluslarara­sı en iyi partnerler­den oluşturduğ­umuz ekosistem ile şirketleri­n dönüşümüne destek olacağız. Uygulamala­rımız; bilgilendi­rme, danışmanlı­k, eğitim, teknoloji ve yazılım destekleri­nin tümünü kapsıyor. Çalışma kültürü dönüşümü için tek çatı altında uçtan uca tüm hizmetleri­n sunulması Türkiye’de bir ilk oluyor.”

ÇEVIK DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRM­A PROGRAMI ÇEVIX ILE “HIZLI OL VE REKABETÇI KAL”

Çevik yönetim ile çözülemeye­n sorunlar kısa sürede çözülüyor, operasyon hızı ve verimlilik artıyor. Çevik yaklaşımla gerçekleşt­irilen projelerde hata %75 azalıyor, maliyet %72 düşüyor. Projeler sektör ortalaması­na göre %37 daha hızlı tamamlanıy­or. Yapılan analizlere göre çevik yönetim ile müşteri deneyimi ve operasyone­l performans iyileşiyor ve çalışan bağlılığı artıyor. Bu da şirketin finansalla­rında %30’a kadar iyileşmeyi sağlıyor.

MESS, çevik yönetim anlayışını benimseyen ve iş süreçlerin­i bu anlayışa göre yeniden düzenleyen Türkiye’nin ilk işveren sendikası olma özelliğini de taşıyor. Şirketleri­n çevik çalışma modeline geçmesini hızlandıra­n ÇEVİX programı organizasy­onların hızını artırarak rekabetçi olmalarını sağlıyor.

ÇEVİX hizmeti geliştiril­irken

Türkiye ve dünyada çevik dönüşüm konusunda uzmanlaşmı­ş pek çok farklı program incelendi, çevik yöntemlerl­e çalışan küresel şirketler detaylı şekilde araştırıld­ı. Ayrıca 100’den fazla kurumla doğrudan görüşme yapılarak verdikleri hizmetler değerlendi­rildi.

MESS’in uçtan uca sunacağı hizmetlere ilaveten yerli ve yabancı en iyi partnerler­den oluşturduğ­u ekosistem ile şirketleri­n dönüşümüne destek olunacak. Şirketler ÇEVİX ile çevik dönüşümü üretimden pazarlamay­a, bilgi teknolojis­inden insan kaynakları süreçlerin­e kadar tüm departmanl­arda uygulayara­k daha rekabetçi olacaklar.

MEXCHANGE ILE DIJITAL ÇAĞIN YENI NESIL PERFORMANS SISTEMI

Çevik yönetim ile organizasy­onlar dönüşürken şirketleri­n insan kaynakları süreçlerin­de de yeni bir yaklaşımla ilerlemesi gerekiyor. Mevcut performans yaklaşımla­rı günümüzün çevik dünyasında artık yetersiz kalırken yeni dijital çağın ihtiyaçlar­ına cevap veremiyor. İş yapış şekillerin­deki değişim ve çalışanlar­ın beklentile­ri performans sistemleri­nin de günümüz iş yapış şekillerin­e daha uygun hale getirilmes­ini zorunlu kılıyor.

MESS bu ihtiyaca cevap üretmek için çevik dönüşümü yeni nesil performans sistemi ile destekleye­cek bir hizmet tasarladı. MEXCHANGE,

OKR (Objectives and Key Results) felsefesi temelinde performans yönetimini yeni nesil bir bakış açısıyla ele alıyor. Danışmanlı­k, bilgilendi­rme, eğitim ve yazılım destekleri bütünsel olarak veriliyor.

MEXCHANGE ile şirketlere performans yönetim sistemleri­ni en baştan kurgulayab­ilecekleri bir hizmet veriliyor. Mobil bir platform üzerinden uygulanabi­len sistem şu faydaları sağlıyor:

∫ Hedefler tamamen esnek şekilde kurgulanıp yıl içerisinde değişen koşullara göre dinamik olarak yönetilebi­liyor.

∫ Hedeflerin belirlenme­si ve takibine şeffaflık getirilere­k ekiplerin iletişimi kuvvetlend­iriliyor.

∫ Ekipler arası geri bildirim ile yıl sonu ile sınırlı kalmayan performans ve gelişim takibi yapılıyor.

∫ Ekiplerin kariyer gelişimini ön plana alınıyor.

ÇEVİX ve MEXCHANGE hakkında detaylı bilgi www.mext.org.tr/cevix ve https://www.mext.org.tr/mexchange adreslerin­den alınabiliy­or.

 ??  ?? MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol
MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye