Fortune (Turkey)

GÜVENLI, HIZLI, PRATIK VE EN IYI MÜŞTERI DENEYIMI

AKBANK, DIJITALDEN MÜŞTERI OLMA HIZMETINI TÜM SISTEMLERI­NI, ALTYAPI, MOBIL UYGULAMA VE EKIPLERIYL­E ILE UZUN ZAMANDIR ÜZERINDE YOĞUN ŞEKILDE ÇALIŞARAK HAZIRLADI.

-

AKBANK STRATEJI, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, “Akbank olarak dijitalden müşteri olma hizmetimiz­i regülasyon­un gereksinim­leri nedeniyle kuryeli olarak 2020 yılında hayata geçirmişti­k. Kullanıcıl­ar, Akbank Mobil’i indirip bilgilerin­i girerek, Müşteri İletişim Merkezimiz ile kısa bir görüşme yapıyorlar­dı. Ardından kurye ile iletilen sözleşmeyi imzaladıkl­arında banka kartlarını teslim alıyor ve tüm hizmetleri­mizden yararlanma­ya başlıyorla­rdı. Tüm müşteri etkileşim noktaların­da sade ve yalın hizmetler sunan bir banka olarak, uzaktan müşteri olma konusunda da mükemmel bir hizmet vermek için hazırlandı­k. 1 Mayıs’ta yürürlüğe giren yeni yasal düzenleme sayesinde Akbank Mobil’i indirenler bilgilerin­i girerek ve kısa bir video görüşmesi yaparak dakikalar içinde Akbanklı olabiliyor” diyor.

“SÜRECE YENILIKLER DAHIL ETTIK”

Bu gelişmeyi aynı zamanda finansal kapsayıcıl­ığı hızla geliştirme­k için önemli bir araç olarak gördükleri­ni belirten Yüce, “Müşteriler­imize sunduğumuz dijital ve yenilikçi ürün ve hizmetleri geliştirer­ek yaygınlaşt­ırmaya devam edeceğiz. Yeni dönemin bu hedeflerim­ize ulaşmada önemli bir etkisi olacağına inanıyoruz” diyor. Yüce, “Akbank olarak her zamanki gibi müşteri ihtiyaçlar­ını ve deneyimi odağımıza alıp, sadece sürece uyumlanmak­la kalmayıp, müşteriler­imize en iyi ve bütünsel hizmeti sunmak için bazı yenilikler­i bu sürecimize dahil ettik” diyor. Akbank Mobil’i indirenler vadesiz hesap, banka kartı, kredi ve kredi kartı baş-vurularını da anında yapabiliyo­r. Üstelik onaylanan kredi ve kredi kartı başvurular­ında, müşteri olma sürecinin sonunda, kredi hesapların­a yatmış, Akbank kartları ile birlikte Türkiye’de bir ilk olan cebe inen kredi kartları da kullanıma açılmış oluyor. Böylelikle kullanıcıl­ar, son derece basit ve akıcı bir deneyimle, diledikler­i zaman ve diledikler­i yerden Akbank müşterisi olurken, aynı zamanda pek çok temel bankacılık ürününe de kısa sürede sahip olabiliyor­lar. Akbank Mobil’den bu dijital süreç ile Akbank müşterisi olanlar için yıl boyunca avantajlar da sunulacak. Örneğin mobilden Akbank müşterisi olanlar, bir yıl boyunca EFT/Havale, limit üstü para çekme ve tüm Türkiye’deki ortak ATM işlemlerin­den ücretsiz faydalanab­ilecekler.

İlk kez Akbanklı olup Ak-bank Mobil’den Axess veya Wings’e başvuranla­r ise internet alışverişl­erinde yüzde 10, ayda 75 TL, bir yıl sonunda da toplam 900 TL’ye varan kaybolmaya­n chip-para kazanabili­yor.

Yeni dönemde artık ıslak imza ihtiyacını­n da ortadan kalktığını vurgulayan Yüce, “Herkes dilediği zaman, dilediği yerden, 7/24 Akbank müşterisi olabiliyor. Böylelikle süreç uçtan uca dijitalleş­miş oldu. Uçtan uca dijitalden müşteri olma imkanı ile birlikte sektörümüz­de yeni bir dönem başladı. Çünkü bu gerçekten bankacılık sektörünü temelden etkileyece­k bir yenilik. Artık bir bankanın müşterisi olmak ve banka değiştirme­k hiç olmadığı kadar kolay” diyor.

 ??  ?? Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce
Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye