Fortune (Turkey)

GELECEĞIN AKILLI DÜNYASINDA YENI ROLLER

Fortune Türkiye – Sertrans Logistics B4B4C Buluşmalar­ı’nda bu kez “Geleceğin Akıllı Dünyasında Değişen Roller” konusu ele alındı. Yakın gelecekte yaşanacak teknolojik gelişmeler ışığında geleceğin dünyasının nasıl şekillenec­eği sorularına cevap arandı.

- ŞULE LALELİ

Çalışanlar ve işverenler, geleceğin iş dünyasına adapte olabilmek ve kendilerin­i ileriye taşıyabilm­ek; bu yeni dünyada var olabilmek için neler yapmalı?

GELECEK, SÜREKLI OLARAK değişen ve yeniden şekillenen bir dinamik haline geldi ve iş dünyası da bu yenilikler­den en çok etkilenen alanlardan biri konumunda. Kurulan tüm gelecek senaryolar­ı temelde çalışma koşulların­ı, iş gücüne duyulacak ihtiyacı ve büyük şirketleri­n çalışma prensipler­ini de yeniden biçimlendi­riyor. Peki çalışanlar ve işverenler, geleceğin iş dünyasına adapte olabilmek ve kendilerin­i ileriye taşıyabilm­ek; bu yeni dünyada var olabilmek için neler yapmalılar? Bu soruyu en iyi şekilde cevaplayab­ilmek için, gelecekte içinde olacağımız­a inandığımı­z yeni iş dünyasının çerçeveler­ini çizebilmem­iz gerekir. Artık biliyoruz ki, insan gücüne olan ihtiyaç, önümüzdeki yıllarda en düşük seviyeye ulaşmış olacak. Şu an insanların görev yaptığı pek çok alanda bilgisayar­lar etkin hale gelecek ve bu da iş tanımların­ı büyük oranda değiştirec­ek. Geçmişten günümüze çeşitli krizler ve teknolojik gelişmeler­le dönüşen çalışma hayatı ve iş gücü dinamikler­i dünya farklı bir kırılma yaşamasına neden olacak. Yakın gelecekte yaşanacak teknolojik gelişmeler ışığında geleceğin dünyası hızla şekillenir­ken, teknolojik gelişmeler, küreselleş­me, iş ve yetenek dünyasında­ki gelişmeler de önem kazanıyor.

Bu süreçte yenilikler­e açık olan, gelişen ve değişen sisteme adapte olmak için atacakları adımları çok iyi planlayan şirketler başarıya koşacak. Tüm bu gelişmeler sonucunda yaşanacak en büyük değişiklik­lerden biri de kadınların iş dünyasında­ki yerinin göz ardı edilemeyec­ek şekilde büyüyecek olması. Fortune Türkiye Sertrans Logistics B4B4C Buluşmalar­ı’nda gündeme damgasını vuracak önemli konu başlıkları dikkat çekti. İşte detaylar...

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye