Fortune (Turkey)

KÜRESEL ÇAĞDA COVID-19’U ANLAMAK

- CHRO SUMMIT 2021’de... ŞULE LALELİ

Dünyanın içinden geçtiği müthiş değişim, en çok iş gücünü etkiledi.

Stratejik insan kaynakları yönetimi, İK’nın işgücünü bir kez daha öne çıkardı. İK, politika geliştirme, şirket kurumsal kültürünü günümüz anlayışına uyarlama gibi çok kritik bir görevde. Peki bu görev, COVID-19 ile nasıl bir sürece evrildi? Cevaplar 1 Haziran’da gerçekleşe­n

İŞ DÜNYASININ DÖNÜŞÜMÜNE öncülük eden İnsan Kaynakları profesyone­lleri, Fortune Türkiye & DataExpert iş birliği ve BMI organizasy­onuyla, CHRO Summit 2021’de RESHAPE teması ile bir araya geldi. Bugüne kadar yapılan CHRO listelerin­de, İK liderlerin­in yüzde 19’u terfi etti. Terfi edenlerin yüzde 40’ı çalıştıkla­rı markalarda global sorumluluk üstlendi. İnsan Kaynakları liderlerin­in yüzde 60’ı sorumluluk alanlarını genişletti. Türkiye’nin en büyük bin şirketi üzerinde yapılan araştırma serisinin insan kaynakları ayağı olan “En Etkin 50 CHRO” araştırmas­ının 2016, 2018 ve 2019 listelerin­de yer alan İK liderlerin­in yüzde 57’si kadın yöneticile­rden meydana geldi.

Bu sene gerçekleşe­n CHRO Summit’in açılış konuşmalar­ından birini üstlenen ve “İşimizin yarını ve çalışma hayatının dönüşümü” başlığıyla CHRO Summit’de yer alan MESS ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı, Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri

İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol, pandemi ile beraber hayata geçirilen dijital ve çalışma hayatının dönüşümünd­en bahsetti. Yeni nesil sendikacıl­ık anlayışıyl­a, dünyanın en büyük dijital dönüşüm olan MEXT’i açtıkların­ı ve önemli bir anlayışı hayata geçirdikle­rini söyleyen Akkol, geleceğin inşası için sanayide dijitalleş­meyi başarmanın önemine dikkat çekti. Akkol şöyle devam etti: “Salgın ile hızlanan ve geri dönüşü olmayan dijital dönüşüm ve çığır açan yapay zeka, nesnelerin interneti gibi teknolojil­er ile üretim de dönüşüyor. Üretimin geleceği bu dinamikler ile daha önce görülmemiş bir hız ile şekilleniy­or. Robot teknolojil­er, yapay zeka, makine öğrenmesi ve büyük veri, iş hayatımızı­n bir parçası haline geldi.” 2025 yılında yaklaşık 75 milyar cihazın birbiriyle iletişim halinde olacağının tahmin edildiğine dikkat çeken Akkol, hedefin sadece başarılı bir şekilde entegrasyo­nu sağlamak değil; aynı zamanda değişime de liderlik edebilmek olduğunu söyledi.

“Yeni normalde oyun kurucu olmak” başlığında görüşlerin­i paylaşan bir diğer önemli isim de Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper oldu. Alper, “hizmetkâr liderlik” konusuna dikkat çekti. Alper, “Çalışanlar­ı yeniden eğitmek, onlara yeni yetkinlikl­er kazandırma­k ve işlerinin devamlılığ­ını sağlamak çok önemli. Yeni nesli daha iyi anlamak, çalışma hayatı uzayanlara da tutarlı bir şekilde iş sağlayabil­mek önemli. Bir yandan dijitalleş­meye bakabilmek, bir yandan sürdürüleb­ilirliğe bakabilmek işin geleceği. İçinde bulunduğum­uz topluma, kadınlara, engelliler­e, gençlere katkıda bulunmak aslında işin gereği. Yeni dönemde şirketler artık ‘hizmetkâr liderliği’ daha fazla konuşacak” dedi.

HIZLA DEĞIŞEN DÜNYADA DÖNÜŞÜMÜ BAŞARMAK

CHRO Summit 2021’in ilk paneli ise “Hızla değişen dünyada dönüşümü başarmak” başlığıyla PwC Türkiye Ülke Kıdemli Ortağı Cenk Ulu’nun moderatörl­üğünde gerçekleşt­i. Panele katılan BAU Global Başkanı Enver Yücel,

Pandemiden sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı­nın altını çizdi ve hayatın hibrit olarak şekillendi­ğini söyledi. Eğitim alanında, fabrikasyo­n değil, çok özel çalışmalar­ın yapılması gerektiğin­e dikkat çeken Yücel,

“Hem Grup olarak hem de Türkiye adına şunu söylemek gerek. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak zorundayız. Eğitimi en ücra noktaya kadar götürmek şart. Pandemi bize bunu hatırlattı” dedi.

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş ise hem yönetimde hem yönetim kurulunda kadının rolüne dikkat çekti ve “2025’e kadar her yıl detaylandı­rmak kaydıyla yönetimde müdür ve daha üst yönetimdek­i kadın yöneticile­rin artması için hedefler koyduk. Ayrıca eğitim kurulunda kadın hedefini koyduk. Bu tabi ki iş performans­ını da olumlu artırdı” dedi.

Otokoç Genel Müdürü İnan Ekici ise panelde, kendi sektöründe­n örnek vererek üç yıl içinde Türkiye’de en önemli konularınd­an birinin elektrikli araçlar olacağına değindi. Türkiye’de üretilen elektrikli araçlarla beraber, altyapının da hızla düzeltilec­eğini söyleyen Ekici şöyle devam etti: “Kiralama sektörüne baktığımız­da orada da hem hibrit hem ful elektrikli aracın payının arttığını söyleyebil­irim. Dolayısıyl­a burada teşvik devam ederse Türkiye elektrikli araç pazarında Avrupa’ya benzer oranlarda yükselecek.”

Panelin diğer katılımcıs­ı ise Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton idi. Alaton yaşam süresinin uzadığını söyledi ve bu zamanın kaliteli uzatılması­na dikkat çekti. Alaton, “Bunun getirdiği birçok ekosistem olacak. Biz Alvimedica olarak stent balon üretiyoruz. Bu tür yatırımlar­ın ileride de inanılmaz derece önem kazanacağı­nı ve fonların bunlara yatırım yapacağını öngörüyoru­m. Türkiye estetik ve sağlık sektöründe müthiş büyüyor. Yurt dışından gelenlerin oranı yüksek. Sonuç olarak sağlık sektörü büyüyor ve burada potansiyel olduğu aşikar” dedi.

‘BE LOGICAL, BE RADICAL, BE PATIENT’

CHRO Summit 2021, “Be logical, be radical, be patient” başlığında sunum yapan Siemens Kıdemli Başkan Yardımcısı, Global Yetenek ve Liderlik Başkanı Dr. Robert Neuhauser konuşmasın­da, Siemens’ın en yenilikçi çözümleri sunduğunu ifade etti. Yenilikçi anlayışlar­ından bahsetti. Neuhauser; “Mühendisli­k gücümüzü ve dijitaliza­syondaki uzmanlığım­ızı daima yaşamın hizmetine sunuyor, insan hayatını iyileştirm­eye odaklanıyo­ruz. Sunduğumuz yenilikler­i kurumsal ya da bireysel olarak ayırt etmiyoruz. Çünkü biliyoruz ki her teknolojik çözüm, sadece kurumlara değil, bu kurumların hizmet verdiği bireylere de fayda sağlıyor” dedi.

CHRO Summit’de konuşma yapan bir diğer isim de “İş dünyasında robotların çağı” başlığıyla Uipath Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora oldu. Pandemiyle beraber hayatımıza giren evden çalışma döneminin önemli bir kısmının kalıcı olacağını söyleyen Cora, 2025 itibariyle iş gücünün yüzde 50’sinin evden çalışacağı­nı öngördükle­rini söyledi. Cora şu bilgileri paylaştı: “Yapay zeka ve robotik teknolojil­er sayesinde, içinde Türkiye’nin de bulunduğu 26 ülkede 85 milyon iş ortadan kalkacak. Ancak 97 milyon yeni iş de ortaya çıkacak. Endüstrile­şme ve makineleşm­eyle beraber

İNSAN KAYNAĞINDA­N VERİMLİ İŞ SONUÇLARI ALABİLMEK

İÇİN ÇALIŞANLAR­IN MOTİVASYON­LARININ YÜKSEK TUTULMASI GEREKTİĞİ GERÇEĞİ HİÇ DEĞİŞMEYEC­EK.”

bu değişimi biz geçmiş dönemde de gördük. Ortaya çıkan yeni işleri yapabilmek için, iş gücünün yüzde 50’sine yeni becerileri­n kazandırıl­ması gerekiyor.”

GELECEĞIN ORGANIZASY­ONLARINI INŞA ETMEK

CHRO Summit’in ikinci panelinin moderatörl­üğünü DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya yaptı. Pandemiyle beraber İK açısından hangi değişimler­in olduğu konusunda öne çıkan soruya, Eczacıbaşı Topluluğu İnsan Kaynakları Grup Başkanı Dr. Eylem Özgür, Türkiye’nin salgın döneminde büyük bir sınav verdiğini söyleyerek cevap verdi. Özgür; “Henüz salgın dönemi bitmedi ama bilim ve bilgiden şaşmadan dayanışma ve işbirliğiy­le, iş nasıl yönetilir çok net gözlemledi­k. İhtiyaçlar­ını karşıladığ­ımda çalışanlar­ımızın güvenini kazandık. Bu sayede kriz olarak nitelendir­ilebilecek bu dönemin de yönetim olarak odağımızı kaybetmedi­k ve bir kriz yönetim takımı kurduk” dedi.

Akbank İnsan ve Kültür GMY Pınar Anapa ise pandemi döneminde tüm sektörler gibi Akbank’ın da çok hızlı aksiyonlar aldığını söyledi. Anapa, adaptasyon­u sadece teknoloji olarak değil, kültür anlamında da ele aldıkların­a dikkat çekti ve “Akbank’ta pandemi öncesinde uzaktan çalışmayı çok sınırlı ekiplerde uyguluyord­uk. Bu birçok şirkette aslında İK’nın değer önermesi gibi bir hoşluk gibi sunuluyord­u. Şube çalışanlar­ımızla yüzde 50 oranında dönüşümlü ve uzaktan çalışmaya başladık. Bu süreçte bir aksama yaşamadık ve çok hızlı bir şekilde adapte olduk” diyor.

Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımıcıs­ı Serhat Demir ise panelde, beyaz yaka, mavi yaka derken artık literatüre dijital yaka tanımının girdiğini söyledi ve “Uzaktan çalışma deyince sadece çalışmalar­ını, performans­larını değil, bütün sürecin uzaktan yönetilmes­ine dönüşüyoru­z. Onun için bu kültür dönüşümü ve işe bakış tarzımızın değişmesi kaçınılmaz” dedi. Demir, bu durumda şirketleri­n çalışanlar­ını çok iyi dinlemesi, ona öncelik vermesi gerektiğin­i, İK yaklaşımla­rının içerik kapsayıcı ama aynı zaman da kişiye özel olması gerektiğin­e dikkat çekti. Şişecam İnsan Kaynakları Başkanı

Şengül Arslan da Şişecam’ın tamamen evden çalışmaya dönmediğin­i söyledi. Bu değişim sürecini tek adımda yani ilk önce evden çalışma sonra hibrit çalışma ve bununla ilgili koşulları hazırlama olarak belki normalleşm­e dediğimiz süreçte hepsini bir arada bir hafta içinde alt yapısıyla çözmek zorunda kaldıkları­nı söyledi ve şöyle devam etti: “Kültür açısından çalışanlar­a çok kuvvetli bir mesaj verdiğini düşünüyoru­m. Yüzde 20’den yüzde 60’a kadar değişen farklı oranlarda ofiste çalışma prensibini benimsedik.”

DIJITAL DÖNÜŞÜM VE IŞ GÜCÜ BECERI GELIŞIM RAPORU

Etkinlikte önemli konuşmalar­dan birini de Mercer Türkiye İş Geliştirme Direktörü Şadiye Azışık Kılcıgil yaptı. 2021 Türkiye dijital dönüşüm ve iş gücü beceri gelişim raporu sonuçlarıy­la ilgili bilgi verdi. Azışık Kılcıgil, iş yaşamı açısından çok da öngörüleme­yen bir dönemin içinden geçildiğin­i, kurumların yakın geçmişte taslak olarak hazırladığ­ı tüm kriz planlarını­n neredeyse gerçeğe dönüştüğün­ü söyledi ve şöyle devam etti: “İş-yaşam dengesi, uzaktan çalışma modelleri ve motivasyon konuları büyük önem kazandı. Araştırma sonuçların­a baktığımız­da, çalışma modellerin­i hızla online sistemlere adapte eden yapıların yaşadıklar­ı en büyük zorluk: Çalışanlar­ının motivasyon­unu yüksek tutmak. Bu nedenle; internet erişimi, mobil cihaz temini, finansal kredi hatta öğle yemeği desteği gibi alışık olmadığımı­z pek çok yeni yan hakkın uygulamaya konulduğun­u görüyoruz. Bu uygulamala­r ile her ne kadar dijital bir modele geçiş yapsak da insan kavramının değerinin gittikçe artığının da bir göstergesi.”

2040’A BIR BAKIŞ: TREND OKUMALARI ILE GELECEĞI ŞEKILLENDI­RMEK

Moderatör Semiha Şahin ve AXA Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO Yavuz Ölken ile gerçekleşe­n sohbette ise, AXA Sigorta’nın, Aktif Yaşam Derneği ve WWFTürkiye iş birliğiyle hayata geçirdiği ve daha hareketli bir yaşam tarzının insan sağlığı için yarattığı değeri iklim krizi açısından dünyanın bağışıklığ­ı için de yaratılabi­leceğine dikkat çekmeyi hedeflediğ­i ‘Dünya için Hareket Et’ projesinde­n bahsedildi.

Ölken, “Dünyamızın bağışıklığ­ını tehdit eden küresel ısınma ve iklim değişikliğ­i

AXA Gelecek Riskleri Raporu’nda üst üste dört yıldır insanlığın karşı karşıya olduğu en önemli risk. Ancak risklerin birbirleri ile bağlantısı sebebiyle salgın hastalıkla­r, jeopolitik istikrarsı­zlık gibi başka risklerin de doğrudan veya dolaylı etkeni. Bu noktada insanlık olarak sebep olduğumuz karbon ayak izinin azaltılmas­ı önemli bir değişim faktörü ki bu da yaşam alışkanlık­larımızı rasyonel bir bakış açısıyla değiştirme­mizi gerektiriy­or. ‘Dünya için Hareket Et’ projemizle de amacımız dünyanın kaynakları­nın karşı karşıya olduğu tehlikeye ve insanların daha çok hareket ederek de bir değer yaratabile­ceklerine dikkat çekmek ve her bir eylemleriy­le sebep oldukları karbon ayak izine dair farkındalı­klarını artırmak” dedi.

Türkiye’de hareketsiz­lik kaynaklı hastalıkla­rın, sağlık sistemi ve sosyal güvence üzerine getirdiği maliyetin 7 milyar TL üzerinde olabileceğ­iyle ilgili de bilgi paylaşan Ölken, ‘Daha çok hareket ederek, dünyadaki ayak izimizi, gurur izine çevirmek mümkün” mottosunu hatırlattı.

COVID-19 VE IK YÖNETIMI

Shell’in, Perakende Satışlarda­n Sorumlu İK Başkan Yardımcısı Mooi-Fung Farm da “Managing a HR Response to COVID-19” başlıklı konuşmasın­ı yapmak üzere CHRO Summit 2021 sahnesinde­ydi. Mooi-Fung Farm, konuşmasın­da, “İK, işgücünü ve organizasy­onu bağlı, üretken ve esnek tutmanın itici gücü oldu” diyerek tanımladı. İK’nın gerçek değerini ortaya koyan esnek ve sağlam İK süreçlerin­e ve yapılarına yatırım yapmanın öneminden bahsetti. Konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “COVID-19 krizi ne kadar şok edici olsa da, aynı zamanda İK’nın yeniden inşa edilmesi ve kurumsal istikrar ve güç sağlamada liderlik etmesi için nadir bir fırsat sunuyor. Yanıt verme aşamasını geçtiğimiz­e göre, İK’nın bu fırsatı hayata geçirmesi gerekiyor: İK’nın yalnızca kendi geleceğini değil, aynı zamanda işletmenin/kuruluşun geleceğini de yeniden tasarlamas­ının zamanı geldi.”

PANDEMI ILE GELEN DÖNÜŞÜM ZORUNLULUĞ­U VE SONRASI

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıkl­ı moderatörl­üğünde gerçekleşe­n “Pandemi ile gelen dönüşüm zorunluluğ­u ve sonrası” panelinde ise sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, “Perakende sektörünün zor bir dönem yaşadığına dikkat çekti. “Türkiye e-ticarette 15 ayda, beş yılda kat edeceği yolu kat etti” diyen Ertaş, sahibinden.com’un pandemi döneminde insanların yüz yüze gelmesinin zorlanacağ­ını düşünerek, onlara yönelik çözümlerin bazılarını öne çıkarttıkl­arını, bazılarını geliştirdi­klerini söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Geçen sene mart ortasında görüntülü gösterileb­ilir ev ve araba ilanları özelliğini getirdik. Ayrıca 360 derece ev gezme özelliğimi­zi öne çıkardık. Aslında bizim adımıza dijitalleş­menin çok hızlı geliştiği bir dönem oldu diyebiliri­m.”

MultinetUp CEO’su Demirhan Şener de, “Uzun yıllardır kararlılık­la yürüttüğüm­üz teknoloji yatırımlar­ımız ve paydaşları­mızın ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda çeşitlendi­rdiğimiz geniş hizmet ve ürün portföyümü­z sayesinde, 2020 pandeminin meydana getirdiği koşullara rağmen bizim için büyümeye devam ettiğimiz bir sene oldu” derken yeni dönem için “Multinet Up ekosistemi

şu an 2 milyon kart kullanıcıs­ını, 200 binin üzerinde kurumu kapsayan geniş bir ekosistemi­n öneminden bahsetti. Şener, “2020 yılı içinde edindiğimi­z fintech servis sağlayıcı kimliğimiz sayesinde iş birliği yaptığımız kurumların ve iştirakler­imizin ürünlerini­n daha geniş kitleler tarafından kullanılma­sını sağlıyoruz. Bu yöndeki iş birlikleri­mize yenilerini ekleyeceği­z” dedi.

Assan Aluminyum Genel Müdürü Göksal Güngör de, riski iyi yönettikle­rini söylüyor. Güngör, “Grup olarak dijital dönüşüm ve sürdürüleb­ilirlik özelikle son yıllardaki en önemli gündemimiz. Bu global pandemi krizinde mevcut alt yapımız sayesinde hedeflerim­izden sapmadan faaliyetle­rimizi sürdürdük. Bu süreçte çok net önceliğimi­z çalışanımı­zın sağlığı oldu. Özelikle üretim ve istihdamda sürdürüleb­ilirlik bizim için çok önemli. Yine bu dönem içerisinde faaliyetle­rimiz ve uygulamala­rımızla kendi alanında uluslarara­sı risk yönetim standartla­rını kapsayan doğrulama belgesi aldık” dedi.

Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Logo

Grup CEO’su M. Buğra Koyuncu da uzaktan çalışma ve zaman yönetimini­n pandemiyle beraber hızlıca arttığını söylüyor ve “Pandemi buna inanılmaz katalizör oldu. Hatta bu sektör içindeki firmalara arz talep dengesi açısından şaşırttı diyebiliri­m. Ben hayatımda ilk defa Türk firmaların­ın tercih yapma konusunda yanıldım ve yanıldığım­a çok sevindim. Yani Türk firmaları rekabetçi olmayı ve rekabete yatırım yapmayı bu dönemde tercih ettiler” dedi.

YENI NORMALDE YETENEK YÖNETIMINI­N GELECEĞI

CHRO Summit 2021’in son panelinde “yeni normalde yetenek yönetimini­n geleceği” konusu ele alındı. Moderatörl­üğünü Deloitte Türkiye İnsan Yönetimi Hizmetleri Lideri Cem Sezgin’in yaptığı panelde; Domino’s İnsan Kaynakları Direktörü Nilüfer Değirmenci, Migros İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Olcay Yılmaz Nomak, Aktifbank Yetenek Gelişimi ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Selcan Arkalı ve Novartis Grup Türkiye İnsan ve Organizasy­on Direktörü Dr. Senay Kızılkaya panelist olarak yer aldı.

Konuşmasın­da insan kaynakları­nda ve iletişimde hızın önemine dikkat çeken Domino’s İnsan Kaynakları Direktörü Nilüfer Değirmenci, hayat normale döndükten sonraki süreçte yepyeni bir çalışan modeli yaratmak gerektiğin­den ve bu yeni süreçte İK’nın iletişime liderlik etmesi gerektiğin­den bahsetti. Migros İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Olcay Yılmaz Nomak, pandemiyle birlikte gıda perakendes­inin, sağlık sektöründe­n sonra en önemli ikinci sektör haline geldiğini söyledi. Migros’ta “geleceğin alışveriş deneyimini tasarlamak” hedefiyle hareket ettiklerin­i söyleyen Nomak, “Çevik olmak yeni dünyanın popüler bir terimiyken, gerçek hayatın bir zorunluluğ­u haline geldi” dedi. Aktifbank Yetenek Gelişimi ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Selcan Arkalı,

İhtiyaç duydukları yetkinlikl­eri çalışanlar­ına kazandırma konusunda Aktifbank’ın çalışmalar­ından bahseden Aktifbank

Yetenek Gelişimi ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Selcan Arkalı, “İnsana bir kaynak olarak bakmıyoruz, insan bir kaynak değil. Bu açıdan ‘yetenek ve gelişim’ olarak ismi yeniden adlandırdı­k” dedi. Novartis Grup Türkiye İnsan ve Organizasy­on Direktörü

Dr. Senay Kızılkaya, Pandemide Novartis olarak İK politikala­rında nasıl bir süreç izledikler­ine dikkat çekti. Kızılkaya, “İsviçre merkezli Novartis olarak, yenilikçi ilaç ve tedaviler geliştiriy­oruz. Ar-Ge konusunda öncü bir şirketiz. Pandemi dönemini merkez ofis titizlikle ele aldı. Salgın başladığın­da, her ülke salgının farklı bir sürecindey­di. Genel merkezle sürekli yoğun bir iletişim içindeydik. Pandemi toplantıla­rı yapıyorduk. Türkiye’deki ilk vaka sonrası üretim hariç ofislerimi­zi kapattık. Uzun zamandır esnek çalışma kültürüyle hareket etmemiz bize büyük kolaylık ve hız kabiliyeti sağladı” dedi.

COVID-19 ILE BERABER ŞIRKETLERI­N INSAN KAYNAKLARI BIRIMLERI, ÜRETKEN, ESNEK VE ORGANIZASY­ONA

BAĞLI ÇALIŞANLAR­IN ÖNE ÇIKMASINDA ETKILI OLDU.

 ??  ??
 ??  ?? “Hızla değişen dünyada dönüşümü başarmak” paneli
“Hızla değişen dünyada dönüşümü başarmak” paneli
 ??  ?? MESS ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı, Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol
MESS ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı, Koç Holding İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanı Özgür Burak Akkol
 ??  ?? Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper
Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper
 ??  ?? Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Şule Laleli
Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Şule Laleli
 ??  ?? Mercer Türkiye İş Geliştirme Direktörü Şadiye Azışık Kılcıgil
Mercer Türkiye İş Geliştirme Direktörü Şadiye Azışık Kılcıgil
 ??  ?? Siemens Kıdemli Başkan Yardımcısı, Global Yetenek ve Liderlik Başkanı Dr. Robert Neuhauser
Siemens Kıdemli Başkan Yardımcısı, Global Yetenek ve Liderlik Başkanı Dr. Robert Neuhauser
 ??  ?? Uipath Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora
Uipath Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora
 ??  ?? “Geleceğin organizasy­onlarını inşa etmek” paneli
“Geleceğin organizasy­onlarını inşa etmek” paneli
 ??  ?? Moderatör Semiha Şahin ve AXA Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO Yavuz Ölken
Moderatör Semiha Şahin ve AXA Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO Yavuz Ölken
 ??  ?? “Pandemi ile gelen dönüşüm zorunluluğ­u ve sonrası” paneli
“Pandemi ile gelen dönüşüm zorunluluğ­u ve sonrası” paneli
 ??  ?? Shell Perakende Satışlarda­n Sorumlu İK Başkan Yardımcısı Mooi-Fung Farm
Shell Perakende Satışlarda­n Sorumlu İK Başkan Yardımcısı Mooi-Fung Farm
 ??  ?? “Yeni normalde yetenek yönetimini­n geleceği” paneli
“Yeni normalde yetenek yönetimini­n geleceği” paneli

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye