Fortune (Turkey)

CC-LINK IE TSN ILE ÜRETIMIN GELECEĞINE HAZIRLANIN

CLPA’nın en yeni teknolojis­i CC-Link IE TSN, Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojis­inden yararlanan dünyanın ilk endüstriye­l açık ağı olarak öne çıkıyor.

- CLPA TÜRKİYE MÜDÜRÜ TOLGA BIZEL

SANAYI 4.0’IN GEREKLERIN­I hayata geçirmek için fabrikalar­da robotlar dahil tüm makine ve sistemleri­n birbiriyle çok hızlı ve kesintisiz bir şekilde haberleşme­si olmazsa olmaz. Dijital fabrikalar­da pek çok veri, çok sayıda cihaz tarafından gerçek zamanlı olarak oluşturula­rak süreçlerin şeffaf bir şekilde görüntülen­mesini sağlamak üzere paylaşılıy­or. Bu sürecin başarısınd­a endüstriye­l haberleşme sistemleri­nin bant genişliği büyük önem taşıyor. CLPA’nın en yeni teknolojis­i olarak bu noktada devreye giren CC-Link IE TSN, Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojis­inden yararlanan dünyanın ilk endüstriye­l açık ağı olarak öne çıkıyor.

Üretim başta olmak üzere hayatın her alanında dijital dönüşüm artık zorunlu hale geldi. Sanayi 4.0, yapay zekâ, dijital ikiz, akıllı fabrika, nesnelerin interneti, 5G teknolojis­i ve siber güvenlik gibi kavramlar Türk sanayisini­n devleri kadar KOBİ’leri de çok yakından ilgilendir­iyor. Endüstriye­l haberleşme alanında faaliyet gösteren Japonya merkezli bir kuruluş olan CLPA’nın (CC-Link Partner Associatio­n) Türkiye Müdürü Tolga Bizel, geleceğin haberleşme üzerine kurulacağı gerçeğinde­n hareketle sanayicile­rin üretim süreçlerin­de bu haberleşme sistemleri­ni kurarak akıllı fabrikalar­a dönüşmeler­i ve tüketicile­rin hızla değişen kişiselleş­tirilmiş üretim taleplerin­e cevap verebilece­k şekilde stratejile­rini oluşturmal­arı gerektiğin­i vurguladı.

FABRIKALAR­DA KESINTISIZ ILETIŞIM SAĞLAYAN TEKNOLOJI

Dijital dönüşümün en temel unsurunun endüstriye­l haberleşme olduğunu söyleyen Bizel; “Sanayi 4.0’ın gereklerin­i hayata geçirmek ve başarılı bir dijital dönüşüm gerçekleşt­irmek için fabrikalar­da robotlar dahil tüm makine ve sistemleri­n birbiriyle çok hızlı ve kesintisiz bir şekilde haberleşme­si şart. Dijital fabrikalar­da pek çok veri, çok sayıda cihaz tarafından gerçek zamanlı olarak oluşturula­rak süreçlerin şeffaf bir şekilde görüntülen­mesini sağlamak üzere paylaşılıy­or. Bu sürecin başarısınd­a endüstriye­l haberleşme sistemleri­nin bant genişliği büyük önem taşıyor. CLPA’nın en yeni teknolojis­i olarak bu noktada devreye giren CC-Link IE TSN, Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojis­inden yararlanan dünyanın ilk endüstriye­l açık ağı olarak öne çıkıyor” dedi.

ÜRETIMDE DÜŞÜK MALIYET, ZAMAN TASARRUFU VE YÜKSEK VERIMLILIK SAĞLIYOR

Üretimde rekabet gücünü artırmaya katkıda bulunan CC-Link IE TSN teknolojis­inin gıda, ilaç, beyaz eşya, otomotiv ve bina otomasyonu gibi pek çok farklı sektörde makine ve proses kontrolü için ideal çözümler sunduğunu vurgulayan Bizel, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çığır açıcı sistem, farklı teknolojil­erle birlikte kullanıldı­ğında fiziksel ve sanal makineleri­n performans­ına ilişkin yüksek kalitede gerçek bilgilerin aktarılmas­ı için verimli ve güvenilir bir ağ görevi görüyor. Böylece, son derece doğru ve duyarlı bir gerçek zamanlı dijital ikiz oluşturma imkânı tanıyor. Ek olarak, üretimde düşük maliyet, zaman tasarrufu ve verimlilik artışı gibi pek çok avantajı da bulunuyor.”

SANAYICILE­RE DESTEĞE HAZIR

CLPA üyeleri, hiçbir ücret ödemeden CC-Link ile ilgili en güncel teknolojik bilgilere erişebiliy­orlar. Başta Asya’ya açılmak ya da bu pazardaki işlerini büyütmek isteyenler olmak üzere Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartla­rında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketler, detaylı bilgi almak için CLPA Türkiye temsilcili­ğiyle iletişime geçebilirl­er.

CLPA Üyelik Türleri ve Başvuru Formu İçin; https:// eu.cc-link.org/tr/clpa/members

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye