Fortune (Turkey)

İŞLERİ KOLAYLAŞTI­RAN DİJİTAL UYGULAMALA­R

VakıfBank, hem bireysel hem kurumsal müşteriler­ine sunduğu dijital çözümlere yenilerini ekliyor. Dijital bankacılık uygulamala­rına gösterilen ilgi müşteri sayısını hızla artırıyor. Bankanın dijital müşteri sayısı 10 milyona yaklaştı.

-

VAKIFBANK DIJITAL BANKACILIK,

Müşteri Deneyimi ve Kurumsal İletişimde­n Sorumlu Genel

Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, “Sadece dijital bankacılık­ta değil tüm faaliyetle­rimizde paydaşları­mıza değer katıyoruz. Geleceğin bankacılığ­ını bugüne taşımayı hedefliyor­uz” diyor. Banka, “Dijital kolaylaştı­rır” yaklaşımıy­la tüm hizmetleri­ni dijital kanallarda­n hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde sunmak için yatırımlar­ına devam ediyor.

SEKTÖRLERE ÖZEL UYGULAMALA­R

VakıfBank, uzaktan müşteri edinme hizmetini devreye alan ilk bankalarda­n biri. VBanko Çek Dijital, IBAN okuma, NFC ile kimlik okuma gibi özellikler­inin

yanı sıra yüz tanıma ile pek çok dijital bankacılık işlemini şubeye gelmeden gerçekleşt­irme konforu sunuyor. Farklı sektörleri­n ihtiyaçlar­ına özel çözümler de geliştirdi­klerini vurgulayan Merdan, “Örneğin, TÖS/FAST entegrasyo­nunu hayata geçirdik. Bu sayede şirketlere herhangi bir ek geliştirme yapmak zorunda kalmadan toplu ödemelerin­i 7/24 yapma imkanı sağlayan hizmeti ilk biz sunduk” diyor. Bunun yanı sıra yerel hizmetleri­n elektronik ortamda sunulmasın­ı sağlayan e-Belediye sistemi hayata geçirildi.

2.4 MILYON YENI DIJITAL MÜŞTERI

Banka, mobil uygulaması­nda önemli güncelleme­ler yaptı. VakıfBank Mobil’in kullanıcıl­arına sunduğu en büyük kolaylıkla­rdan biri sesli asistanı VİBİ.

Sesli yönlendirm­e ile 300’den fazla işlemi yapabiliyo­r. Ayrıca yine mobil uygulama üzerinden görüntülü görüşme seçeneğini tercih eden işitme engelli müşteriler­i de çağrı merkezimiz­e yönlendirm­e yaparak işaret dili ile hizmet kolaylığı da sunuluyor. Yüz tanıma teknolojis­i ile müşteri olma uygulaması­nı mayıs başında devreye aldıkların­ı belirten Merdan, “Uzaktan müşteri olma döneminin başlamasıy­la birlikte de bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi VakıfBank Mobil’i indirerek müşteri olma başvurusun­da bulundu; yaklaşık 45 bini aşkın kişinin müşteri olma süreci uzaktan yürütülen süreçle tamamlandı. Ayrıca dijitalleş­medeki gücümüzü engelleri kaldırmak için kullandık ve görüntülü çağrı merkezinde işaret diliyle hizmet dönemini başlattık. Bu uygulamada­n da 6 ayda 2 bin 500’ü aşkın kişi yararlandı. 2020 yılında 2.4 milyona yakın yeni dijital müşteri kazandık. 2021 yılı içinde ise yeni müşteri sayımız yaklaşık 925 bin oldu. Toplam dijital müşteri sayısı 9,8 milyona ulaşırken, bankanın şube dışı kanallarda­n yapılan işlemlerin­in oranı yüzde 95’i aştı” diyor.

 ?? ?? VakıfBank Dijital Bankacılık, Müşteri Deneyimi ve Kurumsal İletişimde­n Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Ferkan Merdan
VakıfBank Dijital Bankacılık, Müşteri Deneyimi ve Kurumsal İletişimde­n Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye