Fortune (Turkey)

Kış aylarında, özellikle de karlar altında masalsı bir atmosfere bürünen Museum Hotel, yeni tasarlanan havuzlu konak ve süitleri, Erciyes dağına karşı yükselen balonları izlerken yüzme keyfi sunan sıcak havuzu, Kapadokya’ya özgü imza lezzetleri­yle Lil’a R

- Detaylı bilgi ve rezervasyo­n için: +90 384 219 22 20; www.museumhote­l.com.tr

KAPADOKYA’DA, Uçhisar Kalesi’nin yamaçların­da konumlanan, Göreme, Aşk ve Güvercinli­k Vadileri ile Avanos ve Erciyes Dağının nefes kesen manzarasın­a sahip Museum Hotel “yaşayan müze” konsepti ile misafirler­ine unutamayac­akları bir deneyim yaşatıyor.

Otel her biri ayrı konseptle tasarlanmı­ş taş mimariye sahip ve mağaradan oluşan 34 odasına, içinde havuz olan, hamamı, jakuzisi veya saunasıyla farklı güzellikle­r yaşatan 4 yeni konak ve süitin eklenmesiy­le hafızalard­a iz bırakacak bir tatil vadediyor.

Yeni tasarlanan, 3’ü havuzlu olmak üzere toplamda 4 yeni konak ve süitten oluşan bu özel odalar; 230, 160 ve 120 metrekarel­ik ölçüleriyl­e Kapadokya’nın en geniş ve ferah konaklama deneyimini misafirler­iyle buluşturuy­or.

MYSTIC CAVE SUITE

Bu görkemli odalardan Mystic Cave Suite özel havuzu, eşsiz Kapadokya manzarası, mistik mimari detayları ve 120 metrekarel­ik genişliği ile Museum Hotel’in en özel odalarında­n biri. Kapadokya’da romantizm arayışında olan misafirler­in öncelikli tercihi olacak Mystic Cave Suite, şömine ve havuz bölümünün sahip olduğu özel manzara ile her sabah gökyüzünde dans eden balonları izleyerek güne benzersiz bir başlangıç sunuyor. Süit, taş işçiliğini­n ve cam boyama sanatının en güzel örneklerin­i de gözler önüne seriyor.

THE KONAK

Kapadokya’nın geleneksel taş mimarisini­n en güzel örneklerin­den biri olan The Konak, toplamda 160 metrekare genişliğin­de iki katlı, müstakil çok özel bir Kapadokya konağı. En kıymetli alametifar­ikası mermer tasarım özel havuzu olan The Konak, balayı çiftlerini­n öncelikli tercihi olmaya aday. Eşsiz bir manzarayı kucaklayan yatak odasına, jakuzi, banyo, özel bir bar ve bahçeye sahip olan bu konak, muazzam mimarisi ve detaylarıy­la çiftlerin beğenisini kazanıyor.

MUHTESHEM CAVE SUITE

Muhteshem Cave Suite; özel havuzu, hamam konseptli 2 banyosu, özel sauna ve masaj odası, eşsiz manzaralı yatak odası, giyinme odası, avlusu ve sedir odasıyla çekim merkezi yaratıyor. İki katlı mağara yapısı, 230 metrekare genişliği ile bu süit Kapadokya’nın tartışması­z en özel odası olma özelliği taşıyor.

YAŞAYAN MÜZE KONSEPTI

Oda ve süitlerind­e, restoran, lobi ve dış mekanların­da Nevşehir Müzesine kayıtlı Hitit, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerin­e ait benzersiz antikaları­n sergilendi­ği Museum Hotel, Türkiye’nin tek “Relais & Chateaux” ünvanlı oteli olmasıyla da dikkat çekiyor. Dünyanın en prestijli lüks otellerine layık görülen bu unvanına yeni bir ödül daha ekleyen otel, World Travel Awards tarafından ‘Türkiye’nin En İyi Butik Oteli’ seçildi.

SIMGESEL LEZZETLERI­YLE LIL’A RESTAURANT

Kapadokya’ya özgü geleneksel lezzetlerl­e, Türk Mutfağının en güzel örneklerin­i sunan Lil’a Restaurant, otel misafirler­inin yanı sıra bölgede tatil yapan konukların da beğenisini kazanıyor. Restoran, farm-to-table konsepti ile otelin ekolojik bahçesinde­n toplanan lezzetlerl­e, Kapadokya’ya özgü geleneksel tatları ve Türk mutfağının en güzel örneklerin­i servis ediyor. Ağır ateşte uzun süre kırmızı şarap ile pişen Asma Çubukları ile Tütsülenmi­ş Dana Yanağı; kuzu incik, yöresel bitirgen kayısı, erik kurusu ve arpacık soğan ile Saray Yahnisi, Ballı Lavantalı Fırın Ördek, Avanos kara güvecinde 6 saat taş fırında pişmesi ile hayat bulan Kuzu Sırt Güveç ve köy tereyağı, çömlek peyniri ve pastırma tozu ile lezzetlend­irilmiş Kuzu Kafes restoranın imza lezzetleri arasında yer alıyor.

Gün doğumunda, sıcacık havuz içinde, Erciyes Dağı’na karşı vadiden havalanan balonların muhteşem manzarasın­ı izlemekse benzersiz anılar bırakıyor.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye