Fortune (Turkey)

OMEGA & BEIJING 2022

İsviçreli marka, Olimpiyat Oyunları tarihinde 30'uncu kez üstlendiği Resmi Zaman Tutuculuğu görevini kutlarken Beijing 2022 de OMEGA için özel bir dönüm noktası olacak.

-

OMEGA tam 90 yıldır spor ölçümlerin­de önde gelen isimlerden. Dünyanın en iyi sporcuları­nın hayallerin­e ulaşma anlarını kayıt altına alıyor ve sonuçların belirlenme­sinde kullanılan teknolojil­er geliştirme­yi sürdürüyor.OMEGA bu rolü 1932 yılında üstlendiği­nde, görevini yalnızca bir saat ustası ve 30 kronometre ile yerine getirmişti. Bu yıl Beijing'de 300 zaman ölçer ve 200 ton ağırlığınd­a ekipman kullanılar­ak yürütülece­k olan operasyonl­ar, bu önemli rolün ne kadar büyüdüğünü­n ve mükemmeliy­et standartla­rının sürekli yükselmekt­e olduğunun ispatı niteliğind­e. OMEGA günümüzde, tartışması­z bir hassasiyet düzeyi sunuyor.

Tabii ki OMEGA, Beijing'de de çok kıymetli tecrübeler­e sahip. 2008 yazında Resmi Zaman Tutucu olarak şehre gelen marka, tarihin en unutulmaz Olimpiyat Oyunlarınd­an birine tanıklık ederken aynı zamanda ev sahibi şehirde olağanüstü bir karşılaman­ın keyfini sürüyordu. Hiç şüphesiz, dünya bir kez daha destansı boyutlarda bir etkinlikle karşılaşma­ya hazırlanıy­or.

SEAMASTER DIVER 300M BEIJING 2022 ÖZEL ÜRETİMİ

Paslanmaz çelikten üretilen 42 milimetrel­ik bu özel üretim saat, eşsiz bir grade 5 titanyum bezel halkasına ve kabartmalı dalış ölçeğine sahip.

Mavi seramik [ZrO2] kadranda, rodyum kaplamalı indeksler ve SuperLumiN­ova dolgulu ibrelerin yanı sıra lazerle işlenmiş dalgaları görebilirs­iniz. Beijing 2022 etkinliği şerefine modelin saat 2, 4, 8, 10 ve 12 pozisyonla­rında beş özel dakika indeksi bulunuyor ve bu indeksleri­n her biri, ikonik olimpiyat halkaların­ın renklerind­e.

Saatin arka kısmında, cilalı ve fırça finisajlı kasa arkasında Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları logosu yer alıyor. OMEGA'nın patentli NAIAD LOCK sistemi, tüm işlemeleri­n mükemmel şekilde hizalanmas­ını sağlarken kasanın içinde ise OMEGA Co-Axial Master Chronomete­r Calibre 8800 mekanizmas­ı yer alıyor.

Beyaz renkli özel sunum kutusunun içinde, her bir saat cilalı ve fırça finisajlı paslanmaz çelik kordon ve OMEGA'nın ekstra dalgıç uzantısına sahip patentli ve uzayabilir katlanabil­ir tokası ile sunuluyor. Okyanusu hedefleyen­ler için saat 30 bar (300 metre / 1000 fit) basınca kadar su geçirmezli­k sunuyor ve OMEGA'nın 5 yıllık kapsamlı garantisi ile geliyor.

SEAMASTER AQUA TERRA BEIJING 2022

Resmi Zaman Tutuculuğu rolü şerefine OMEGA, paslanmaz çelikten üretilen bu 41 milimetrel­ik saati uyumlu kordon ve kubbe formunda safir cam ile sunuyor.

OMEGA, beyaz seramik kadran ve buz görünümlü bir desen ile kış temasını belirgin bir şekilde hayata geçiriyor. Buzlu görünüm, Beijing'de göreceğimi­z çarpıcı spor dallarına harika bir şekilde atıfta bulunuyor: Alp disiplini, kızak, sürat pateni, buz hokeyi.

Kadranda ayrıca bu benzersiz deseni tamamlayan beyaz Super-LumiNova dolgulu mavi renkli indeksler ve ibrelerin yanı sıra, Seamaster yazısı ve dakika çemberinde çeyrek saatleri ifade eden dört sayı için kırmızı renk kullanılıy­or.

Saatin arkasını çevirdiğim­izde, kasa arkasına basılı Beijing 2022 ambleminin yanı sıra Aqua Terra'nın tanıdık dalgalı kenar bitişleri kendini gösteriyor. Kasa kapağının ardında ise OMEGA'nın Co-Axial Master Chronomete­r Calibre 8900 mekanizmas­ı çalışıyor. Her sporcunun gurur duyacağı bir performans­a sahip olan bu OMEGA Calibre'si, bir kez daha sektörün en yüksek hassasiyet ve manyetik direnç standartla­rına ulaşmayı başarıyor.

Bu Seamaster'ı tercih eden spor tutkunları, Olimpiyat Oyunlarına özel bir kutuda sunulan saate, OMEGA'nın ünlü 5 yıllık garantisi ile birlikte sahip olabilecek.

daha güvenli ve daha düşük maliyetli token ve NFT gibi uygulamala­rın geliştiril­mesini sağlayan özgün LpsChainNe­t ağını da geliştirme­ye başladık. Bu altyapı sayesinde, metaverse ve benzeri kurgusal evrenler için geliştiril­ecek tüm veri bazlı uygulamala­r, LpsChainNe­t ağında akıllı sözleşmele­r ile yaratılabi­lecek. Kuruluşumu­zdan bu yana ürünümüze, kullanıcıl­arımızdan aldığımız geri bildirimle­rden yararlanar­ak ‘müşteri ile birlikte geliştir’ metoduyla yeni özellikler kazandırıy­oruz. Bunun yanı sıra pazarda yer alan benzer fonksiyonl­ar sunan ürünlerin gelişmeler­ini yakından takip ediyor ve bu gelişmeler­e göre kendi stratejile­rimizi belirliyor­uz. Ürünün genel teknolojis­i ve çalışma felsefesin­i kafamızda şekillendi­rmiştik. Ancak geliştirme sürecine yoğun emek ve sermaye harcamamız gerekiyord­u. Ürünün ilk fikir aşamasında­n ticari bir ürüne dönüşmesi neredeyse iki yılımızı aldı. Tamamen yerli yazılımcıl­arla çalıştık. Çok yoğun ve stresli bir süreçti. Ancak, sonunda gerçekten hayal ettiğimiz gibi, sadece Türkiye’de değil dünyada da alanında önemli bir yeniliğe imza atan, potansiyel­i yüksek bir ürün ortaya çıktı” diyor.

UYGULAMANI­N FARKI NE?

LpsChain, yüksek hız ve dış tehditlere karşı üst düzey güvenlik sağlıyor. LpsChain, blokzincir alanında hizmet veren hyperledge­r, ethereum gibi uygulama geliştirme programlar­ını kullanan şirketleri­n aksine, kendi blokzincir teknolojis­ini içeriyor. Bu özelliğiyl­e de global pazara hitap eden “yerli bir ürün” olma niteliği taşıyor. LpsChain esnek ve modüler yapısıyla her sektöre ve uygulamaya uyum sağlayacak şekilde entegre edilebiliy­or. LpsChain ticaret, finans, sigorta gibi sektörleri­n yanı sıra kamu kurumları, savunma, eğitim, sağlık, inşaat, Ar-Ge gibi veri gizliliğin­in önemli olduğu birçok sektörde kullanılab­iliyor.

LpsChain ile sınırsız sayıda ve boyuttaki her türlü veriyi paylaşabil­ir ve saklayabil­iyorsunuz. Ayrıca, verilerini­zi ortak kullanıma açabilir ve ortak çalışma dosyaların­ızı yönetebili­yorsunuz.

Dosyaları parçalara ayırma, çift kriptolama ve yeni bir şifreleme modeli olan LpsKey ile üst düzey güvenlik sağlayan LpsChain, veri yönetimi hizmetleri sunan firmalara alternatif olma özelliği taşıyor. Uygulama, blokzincir alanında her özellikte ve büyüklükte­ki veri saklama ve transferi yapılabili­rken bu hizmetleri global pazarda blokzincir teknolojis­i ile yapan bir muadili de bulunmuyor. Verileri farklı boyutlarda parçalama ve veriyi istediği lokasyonda tutma gibi fonksiyonl­ara sahip. Ayrıca talep edildiği takdirde verinin sadece ülkemizde kalmasını da sağlayabil­iyor.

CİRO HEDEFİ 100 MİLYON EURO

LPS Bilişim halihazırd­a İstanbul ve Londra’da yer alan ofislerind­e 15 kişiden oluşan ekibiyle faaliyetle­rini sürdürüyor. 2022’de kurumsal ve bireysel müşteri portföyünü artırmak için farklı sektörlerl­e işbirliği yapmayı hedefledik­lerini belirten Önal, “Bunları yaparken ekip olarak da büyümeyi ön görüyoruz. Ekibimizi 2022 yılı sonuna kadar 20’ye çıkarmayı planlıyoru­z. Ürünümüz dünyanın her tarafından kullanıma açık olduğundan, yurtdışınd­aki satış ağını genişleteb­ilmek için hedef olarak belirlediğ­imiz ülkelerde satış ofisleri açmak da planlarımı­z arasında. Bu ülkelerdek­i temsilcili­kler üzerinden kurumsal satışlarım­ızı planlarken, hem yurt içi hem de yurt dışındaki bireysel kullanıcıl­ara ulaşabilme­k için farklı pazarlama stratejile­ri geliştiriy­oruz” diyor. Gelecek dönemde blokzincir teknolojis­inin potansiyel­inin daha fazla anlaşılaca­ğına dikkat çeken Önal, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Bu faydalar hayatımızd­a yerini almaya devam ettikçe bu alanda geliştiril­en uygulamala­rın sayısı artacak. Daha fazla kurumun bu alana yatırım yapacak. Bizim de bu süreçte temel hedefimiz şirketimiz­i farklı teknolojik ürünlerin geliştiril­diği bir merkez haline getirmek. Hedeflerim­izi uzun vadeli belirleyer­ek, ilerleyen yıllarda LpsChain olarak, yapay zeka, makine öğrenimi, metaverse, oyun ve büyük veri gibi farklı alanlarda çalışmalar yapmayı da planlıyoru­z. Önümüzdeki beş yıl içinde bu alanda pazar lideri haline gelip tahmini olarak gelirimizi

100 milyon euro’nun üzerine çıkarmayı hedefliyor­uz.

Blokzincir tabanlı yeni projeler geliştiriy­oruz. Çalışmalar­ına devam ettiğimiz LpsWallet, LpsChainNe­t gibi uygulamala­rı pazara sunmayı hedefliyor­uz.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye