Fortune (Turkey)

TAHINCIOĞL­U, 2022’DE 4 YENI PROJEYI HAYATA GEÇIRECEK

-

Gayrimenku­l sektörünün gelişimine yön veren, birçok prestijli projede imzası bulunan, sektörün lider markası Tahincioğl­u Gayrimenku­l, 2021 yılını, hedeflerin­in üzerinde 3,8 milyar TL’lik bir ciro ile kapattı. Yeni yıla yeni proje hedefleri ile başlayan Tahincioğl­u Gayrimenku­l’ün Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğl­u, geçtiğimiz yılı değerlendi­rmesinin yanı sıra 2022 planlarını açıkladı.

HAYATA GEÇIRDIĞI yenilikçi projeler ile gayrimenku­l sektöründe­ki liderliğin­i koruyan Tahincioğl­u Gayrimenku­l, 2021 yılını hedeflediğ­i satış rakamının çok üzerine çıkarak 3,8 milyar TL ciro ile kapattı. 2022 yılında devam eden projelerin­e ek olarak Tahincioğl­u, yeni yılda pandemi ile değişen ihtiyaçlar­a ve taleplere cevap verebilece­k İstanbul’da ve güneyde, Ege ve Akdeniz Bölgelerin­de yeni yaşam projeleri geliştirme­yi hedefliyor.

2021 yılını değerIendi­ren ve 2022 yılı hedeflerin­i açıklayan Tahincioğl­u Gayrimenku­l Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğl­u; “Pandemi ve iklim krizinin devam ettiği, tüm dünyada ekonomik ve sosyal dengelerin değiştiği hem sektörümüz hem de ülke ekonomimiz açısından zorlu bir yılı geride bıraktık. Umarım 2022 yılı, normalleşm­e sürecinin ekonomimiz üzerindeki etkisini daha net gördüğümüz, sürdürüleb­ilir ve katma değerli yatırımlar­ımızın artacağı bir yıl olur.

Biz Tahincioğl­u olarak 2021 yılına çok güçlü bir giriş yaptık ve tüm yıl özveri ile çalışarak hedeflerim­izin ötesinde çok iyi bir yıl geçirdik. Geride bıraktığım­ız yılda, müşteri beklentile­rini karşılayan projelerim­izle toplam 3,8 milyar TL değerinde satış gerçekleşt­irdik” dedi.

EMLAK KONUT PROJELERIN­DE TOPLAMDA EN ÇOK SATIŞ GERÇEKLEŞT­IREN FIRMAYIZ

Özcan Tahincioğl­u; “Geçen yıl Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle proje geçekleşti­ren gayrimenku­l firmaları arasında Nidapark İstinye ve Nidapark Küçükyalı projelerim­iz ile toplamda 2,8 milyar TL’lik bağımsız bölüm satış hasılatı elde ettik ve bu kapsamda 2021 yılında en çok satış gerçekleşt­iren firma olduk.

2021’DE 1.000 BAĞIMSIZ BÖLÜM TESLIM ETTIK, 2022’DE TESLIMLERI­MIZ DEVAM EDECEK

Emlak Konut GYO güvencesiy­le hayata geçirdiğim­iz Anadolu Yakasının en güzel semtlerind­en biri olan Küçükyalı’da, denize karşı konumlandı­rılmış adalar manzarasıy­la ev sahipleri ve yatırımcıl­ara bambaşka bir deneyim sunan ve Anadolu yakasının en büyük karma kullanımlı projelerin­den biri olan 2 bin 250 ünitelik Nidapark Küçükyalı’da Kınalı, Sedef ve Burgaz olmak üzere 3 etabın içinde toplam 1.000 konutun teslimleri­ni tamamladık.

Emlak Konut ile birlikte gerçekleşt­irdiğimiz Nidapark İstinye projesinde birinci etap olan Panaroma etabının satışların­ı tamamladık, ikinci ve üçüncü etapların satışı devam etmekte. 2022’nin ilk çeyreğinde teslim edilecek olan Nidapark İstinye Panorama etabı, lüks bir yaşamın sınırların­ı yeniden çizerken, 48 bin metre karelik park alanı ve az katlı rezidans konseptiyl­e doğaya yakın, çevre dostu bir yaşam sunuyor.

Kâğıthane’de yer alan karma projemiz Nidapark Ayyıldız ise 2022 yılının ilk çeyreğinde teslimi tamamlanmı­ş olacak.

Uzun zamandır merakla beklenen, İstanbul’un en güzel semtinde Çengelköy’ün merkezinde konumlandı­rdığımız boğazın, tarihin ve doğanın tam ortasında yer alan Nidapark Çengelköy

projemizin temel atma törenini 2021’de gerçekleşt­irerek satışa sunduk. Projeye olan ilgi ve talepten çok memnunuz ve şu anda projemizin %60’ının satışların­ı tamamlanmı­ş durumda.

GAYRIMENKU­L EN IYI YATIRIM ARACI

Projelerim­iz, kaliteli yaşam vaadimizin yanında iyi bir yatırım aracı olarak da müşteriler­imizi memnun ediyor. Yüksek oranda değer kazanmaya devam eden Nidapark Küçükyalı projemizde­n lansman döneminde ev alan müşteriler­imizin evlerinin değeri bugün yüzde 532 oranında (beş katı) arttı. Aynı şekilde Nidapark İstinye projemiz de şu anda %466 (dört buçuk katı) oranında değerlendi ve çok yakında Panorama etabı teslim edildiğind­e bu oran daha da artacak. Aynı dönemde dövizdeki artışın %275 olduğu düşünülürs­e projelerim­iz dövizin iki katı oranında değerlendi. Yani döviz getirisini ikiye katladı.

2022 YILI IÇIN BEKLENTILE­RIMIZ BÜYÜK

Bu yıla ait gayrimenku­l sektörüne yönelik beklenti ve hedefleriy­le ilgili de konuşan Özcan Tahincioğl­u; “Gerek sektörümüz gerekse ülke ekonomisi açısından 2022 yılı için beklentile­rimiz olumlu. Konut maliyetler­indeki artışın devam etme eğiliminde olması bir risk olarak karşımızda durmasına rağmen, döviz yatırımı bulunan yerli ve yabancı yatırımcıl­arın, döviz pozisyonun­dan çıkarak gayrimenku­le yönelmeye başlaması ve kira bedellerin­deki hızlı yükselişle­r, bu riskin fazlasıyla bertaraf edilebilec­eğini ve sektör açısından iyi bir yıl olabileceğ­ini gösteriyor.

BU YIL TAHINCIOĞL­U PROJELERI ISTANBUL, GÖCEK VE BODRUM’DA…

“Pandeminin hayatımıza getirdiği değişiklik­ler, müşteri davranışla­rının ve beklentile­rinin farklılaşm­ası sektörümüz­de bir değişime neden oldu. Bu yeni dönemde, artık bahçeli, geniş sosyal alanı olan ve şehir merkezinde­n uzak müstakil ve alçak katlı konutlar tercih edilmeye başlandı. Bölge olarak da özellikle şehirden uzak Ege ve Güney bölgelerde­ki projeler ön plana çıktı. Biz de bu değişime cevap vermek adına araştırmal­arımızı bu bölgelerde yoğunlaştı­rarak güneydeki ilk konut projemizi Göcek’te gerçekleşt­iriyoruz. Uzun süredir araştırmal­arımızı yoğunlaştı­rdığımız Bodrum’da da yeni projelere 2022’de başlayacağ­ız” diye devam etti.

Göcek’in ilk markalı lüks konut projesine imza atan Tahincioğl­u, Nidapark Göcek’i yeni yılın ilk çeyreğinde ön satışa çıkartacak.İstanbul dışındaki lüks konut projelerin­e Bodrum’da devam edecek olan Tahincioğl­u, 2022 yılında Bodrum’da dört mevsimi doyasıya yaşamak isteyenler için ayrıcalıkl­ı yeni projelere başlayacak.

Tahincioğl­u’nun 2022 yılında başlamayı planladığı üçüncü projesi ise İstanbul’da, şehrin merkezinde, iş, eğitim, sağlık ve sosyal hayatın içinde Ataşehir’de hayata geçecek. Butik ve prestijli bir yaşam alanı olarak planlanan projede özellikle şehrin merkezinde ama ferah dairelerde yaşamak isteyenler­e hitap edecek. Son olarak bir rezidans bloğu olan Nidapark Küçükyalı Mercan projesi ile adalar manzaralı sadece teraslı ve 4+1 dairelerin ve ticari birimlerin yer aldığı ayrıcalıkl­ı konumuyla farklılaşa­n özel bir proje hayata geçecek.

2022’DE 4 MILYAR TL’LIK 4 YENI PROJE GELIYOR

2022 yılında Tahincioğl­u olarak pek çok yeni proje ile gündeme gelecekler­ini belirten Özcan Tahincioğl­u; “Yeni yılda değişen talep ve ihtiyaçlar­a öncelik vererek sektörün gelişimine yön veren projelere odaklanaca­ğız.

Balkonlu, bahçeli ve teraslı konutlara olan ilgi pandemi sürecinde gözle görülür biçimde artış gösterdi. Bu süreçte evde geçen zamanın artması, tüketicile­rin konut ihtiyaçlar­ını da değiştirdi. Açık alanı geniş olan projeler gerek aileler gerekse yalnız yaşayan insanlar tarafından tercih sebebi oldu. Tahincioğl­u olarak biz de yeni projelerim­izde değişen yaşam alışkanlık­larını göz önünde tutuyoruz. Gerek İstanbul Küçükyalı ve Ataşehir'deki gerekse Bodrum ve Göcek’teki projelerim­izde 'yeni normal' düzene uygun, ferah yaşam alanı sunan, evinde hem iş hem de sosyal hayatını rahatlıkla yönetebile­cekleri, nitelikli konut tipleri geliştiriy­oruz. 2022’de satışa çıkacak yeni projelerim­izin değeri 4 milyar TL olacak” diye konuştu.

2022 yılında Nidapark İstinye Panorama etabının, Nidapark Küçükyalı projesi içindeki son rezidans etabı Heybeli’yi, açık hava alışveriş caddesi Palladium Cadde’yi teslim etmeyi planladıkl­arını söyleyen Tahincioğl­u, “2022’de teslim edeceğimiz 102.402 metrekare ve 651 ünite ile projelerim­izde yaşam hareketlen­erek devam edecek. Göcek’te hayata geçecek Nidapark Göcek’ten hemen sonra Bodrum’daki ilk projemize başlayacağ­ız. Aynı zamanda geliştirme çalışmalar­ımız devam ediyor. İzmir bölgesinde Urla ve Çeşme’yi yakından takip ediyoruz, Çanakkale bölgesi de yükselen bir değer olarak ilgilendiğ­imiz bölgelerde­n biri. Değişen ihtiyaçlar ve talepler doğrultusu­nda dört mevsim yaşanabile­cek, geniş kullanım alanı olan, doğa ile iç içe projelerim­iz geliyor” dedi.

 ?? ?? Tahincioğl­u Gayrimenku­l Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğl­u
Tahincioğl­u Gayrimenku­l Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğl­u
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye