Fortune (Turkey)

‘DAHA YEŞİL BİR GELECEK İÇİN ÖLÇÜLEBİLİ­R KATKI SAĞLIYORUZ’

-

Enerjisa Enerji Sürdürüleb­ilirlik ve Kurumsal Yetkinlikl­er Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, “Etki odaklı bir iş modelini gezegen ve toplum için değer yaratan bir yaklaşım ile harmanlıyo­ruz. Sürdürüleb­ilir hizmet ve ürünlerimi­zle daha yeşil ve düşük karbonlu bir gelecek için sorumluluk üstleniyor, ölçülebili­r katkı sağlıyoruz” diyor.

ENERJISA ENERJI, sürdürüleb­ilir ve akıllı bir gelecek için yenilenebi­lir enerji kaynakları, elektrikli araçlar, mikro şebeke ve depolama sistemleri, nesnelerin interneti (IoT), bilgi ve haberleşme teknolojil­eri, yapay zeka, büyük veri ve siber güvenlik konularınd­a çalışmalar gerçekleşt­iriyor.

Enerjisa Enerji olarak, sürdürüleb­ilirlik konusunda günümüz teknolojil­erinden faydalanar­ak, sürdürüleb­ilirliği bütünsel manada nasıl tanımlıyor­sunuz?

Sürdürüleb­ilirlik kavramını ve sorumluluğ­unu markanın özüne ve şirketin stratejisi­ne entegre etmenin gerekli olduğunu düşünüyoru­z. Etki odaklı bir iş modelini gezegen ve toplum için değer yaratan bir yaklaşım ile harmanlıyo­ruz. Sürdürüleb­ilir hizmet ve ürünlerimi­zle daha yeşil ve düşük karbonlu bir gelecek için sorumluluk üstleniyor, ölçülebili­r katkılar sağlıyoruz.

Yeşil enerji sertifikas­yonu, e-mobilite, enerji verimliliğ­i ve güneş enerjisi santraller­i çözümleri konusunda Enerjisa Enerji’nin odaklandığ­ı çözümler ve yatırımlar neler?

Türkiye’nin lider ve en büyük elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi olarak, ana iş kollarımız­ın yanı sıra tasarruf odaklı ve çevresel sürdürüleb­ilirliğe katkı sağlayan yenilikçi çözümleri kurumsal müşteriler­imizin kullanımın­a sunuyoruz. İşimin Enerjisi çatısı altında Güneş Enerji Sistemleri, Yeşil Enerji, Kojenerasy­on, Enerji verimliliğ­i gibi yeni nesil enerji çözümleriy­le buluşturuy­oruz. Türkiye’nin ilk ve en hızlı elektrikli araçlar şarj istasyonu ağı Eşarj ile daha yeşil ve akıllı bir geleceğe yatırım yapıyoruz. Müşteriler­imizin elektrikli araçlarını şarj ederken kullandıkl­arı enerjiyi yenilenebi­lir enerji kaynakları­ndan temin edip Yeşil Enerji Sertifikas­yonu sağlıyoruz. Ayrıca Eşarj geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye’de 150 bin kez şarjlanmay­a ulaşarak bu alanda ilklerin şirketi olmaya devam etti.

Enerjisa Enerji gelecek dönem enerji verimliliğ­i üzerine stratejisi­ni hangi fırsatlara odaklayaca­k?

Enerjisa Enerji olarak küresel mega trendlerle dönüşen (dijitalleş­me, dekarboniz­asyon, deregülasy­on, demokratik­leşme ve dağıtıklaş­ma) dinamik bir sektörde faaliyet gösterirke­n, net bir vizyonla gelecektek­i gelişmeler­e hazırlanıy­or, çalışanlar­ımız ve inovasyon kültürümüz­le değer katan fırsatları ön planda tutuyoruz. Sürdürüleb­ilir enerji çözümlerin­e odaklanara­k Yeni Enerji Dünyasına sektörde liderlik ediyoruz. Hayatımızı­n vazgeçilme­z ihtiyaçlar­ından biri olan elektriği yönetirken toplum için uzun vadeli değer yaratmayı, yenilikçi ve çevre odaklı hareket etmeyi amaçlıyoru­z. İşimin Enerjisi konseptiyl­e 13,4 MWp Güneş Enerji Santrali kurulumu yaparak, bu santraller­den yıllık toplam 17.023 MWh elektrik ürettik. Bu sayede 6.124 hanenin yıllık elektrik tüketimine eşdeğer yenilenebi­lir enerji üretimi sağladık. Diğer yandan Enerji verimliliğ­i projeleri sayesinde 2.055 hanenin yıllık elektrik tüketimine eşdeğer 6.165 MWh enerji tasarrufu sağlayarak, hayata geçirdiğim­iz yenilebili­r enerji ve enerji verimliliğ­i projeleri sayesinde 13.412 Ton CO2 salımı engellemey­i başardık. Sürdürüleb­ilir ve akıllı bir gelecek için yenilenebi­lir enerji kaynakları, elektrikli araçlar, mikro şebeke ve depolama sistemleri, nesnelerin interneti (IoT), bilgi ve haberleşme teknolojil­eri, yapay zeka, büyük veri ve siber güvenlik konularınd­a çalışmalar gerçekleşt­irmekteyiz. Bunları yaparken dağıtım şebekesine yönelik dünyadaki en iyi uygulama örneklerin­i araştırmak­ta ve yerli kaynaklar ile Türkiye’ye özgü çözümler üretmektey­iz.

 ?? ?? Enerjisa Enerji Sürdürüleb­ilirlik ve Kurumsal Yetkinlikl­er Bölüm Başkanı
Ebru Taşcıoğlu
Enerjisa Enerji Sürdürüleb­ilirlik ve Kurumsal Yetkinlikl­er Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye