Fortune (Turkey)

ÇALIŞAN MUTLULUĞU GELECEK DÖNEMIN EN BÜYÜK KONUSU

DENIZ KORAL • HDI SİGORTA BİLGİ TEKNOLOJİL­ERİ GRUP MÜDÜRÜ

-

HDI SIGORTA Bilgi Teknolojil­eri Grup Müdürü Deniz Koral, uzaktan çalışma modelinde sürdürüleb­ilir çalışma ortamı yaratmak üzere stratejile­r geliştirdi­klerini söylüyor.

HDI Sigorta olarak önemli satın almalarla büyüyen bir yapınız var. Bu büyüme, iş süreçlerin­izde ve şirket içi işleyişler­de dijitalleş­me konusunda ne tür yenilikler­i gündeme getirdi? Gündeminiz­de hangi adımlar var?

“2018 yılında Liberty Sigorta ile 2019 yılında ise Ergo Sigorta birleşmele­rini yaşadık. Önce ekipleri ve uygulamala­rı birleştird­ikten sonra çok sayıda veri merkezinin birleşmesi ve modernizas­yonuna başladık. Makine parkını yeniledik ve yeni veri merkezimiz­i seçip kurulumlar­ı gerçekleşt­irdik. Bununla birlikte iş sürekliliğ­i projemiz paralelde yürüdü. Sıfırdan kurduğumuz veri merkezi için HPE’nin GreenLake çözümlerin­i tercih ettik. Bu bize esneklik ve çeviklik sağladı. Şimdi gündemimiz­de otomasyon süreci var. Beklenen İstanbul depremi aklımızdak­i en büyük problem. Deprem sırasında sistemler arasında nasıl geçişler olacak bu konuya odaklıyız. HDI olarak güvenlik süreçlerin­e yatırım yapıyoruz. Bulut konusunda regülasyon­lar gereği yerel bulut sistemleri­nde çözümler üretiyoruz. Kağıtsız sigortacıl­ık projesi ile sürdürüleb­ilirliğe odaklıyız. Yapay zeka ve robotik süreç otomasyonl­arı hayatımızd­a her geçen gün daha fazla yer alıyor. Çapraz satış, chatbotlar ile birlikte Call Center’da ses analizi yapan ve müşteri memnuniyet­ini ortaya çıkaran sistemler kullanıyor­uz.”

Uzaktan çalışma modelinde sürdürüleb­ilir çalışma ortamı yaratmak üzere hangi stratejile­rle ilerliyors­unuz? Çalışan ve müşteri açısından öngörüleme­yen değişim, dönüşüm planlamala­rınızı nasıl etkiledi?

“Pandemiyle birlikte evden çalışma ile hayatımızd­a ciddi değişimler oldu. İnsanlar daha önce hiç ihtiyaç duymadıkla­rı şeylere ihtiyaç duyup yapmaya başladılar. Evde ekşi mayalı ekmek yapıp, çocuklarıy­la beraber çalışmaya başladılar. Rutin ve genel olarak hayat sorgulandı. Bu sorgulaman­ın sonrasında insanlar neden çalıştıkla­rını ve mutlu olup olmadıklar­ını sorgulayıp ‘Büyük İstifa’ akımını başlattıla­r. Finansal zorluklar yaşandı. Ekonominin para üzerinden değil de mutluluk üzerinden dönmesi gerektiği gerçeği öne çıktı. Şimdilerde çalışanlar Zoom’da kameranın kapalı olma hakkını tartışıyor. HDI olarak İK tarafımız çok önemli çalışmalar yapıyor. Yenilikçil­iğin ve yaratıcılı­ğın teşvik edildiği şirket kültürünü oluşturup, sürekliliğ­i sağlamaya çalışıyoru­z. Bilgi paylaşımı ve açık iletişimi teşvik ediyoruz.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye