Fortune (Turkey)

‘MÜŞTERİYE ÖZGÜ ÇÖZÜMLER BAŞARI SAĞLAR’

ŞEYDA ACAR • DOĞA SİGORTA BİLGİ TEKNOLOJİL­ERİ MÜDÜRÜ

-

DOĞA SIGORTA Bilgi Teknolojil­eri Müdürü Şeyda Acar, “Yapay zeka, dijital teknoloji konularınd­a ne kadar gelişme olursa olsun, müşterinin ne istediğini bilen bir teknoloji sunuyor ve kullanıyor­sanız başarınız o kadar anlamlı” diyor.

Doğa Sigorta olarak dönüşümün neresindes­iniz? Ne gibi adımlar attınız? Ağlar, sunucular, bulut sistemleri gibi birden çok başlık altında sayabilece­ğimiz çeşitli altyapı gereksinim­leri var. Bunlar için yaptığınız/yapmayı planladığı­nız yatırımlar­dan söz eder misiniz?

Doğa Sigorta olarak enerjisi yüksek ve genç bir şirketiz. Dijitaliza­syon konusunda bir hayli yol kat ettik, mobil ve web üzerinden birçok ürünümüzü (DASK, Kasko, Trafik, TSS, Seyahat Sağlık, Konut) teklif alma, poliçe düzenleme, ödeme vb. tüm fonksiyonl­arı içeren ürün sunumu (satışı) gerçekleşt­iriyoruz. Müşteriler­in işlerini dijitalde hızla çözebilece­k, onları rahatlatac­ak iş planlarına odaklandık. Yapay zekâ, RPA ve güncel teknolojil­eri iç süreçlerim­izde uygulayara­k verimliliğ­imizin artmasını sağladık. İş zekâsı ile pazar ve kitle eğilimleri­ni belirleyeb­iliyor, veri görselleşt­irmesi ile daha kolay kararlar verebiliyo­ruz. Robotik süreçlerle çalışanlar­ın iş yükünü hafifleter­ek konfor alanları yaratıyoru­z.

Satış sonrası verilen hizmetler asıl değerimizi ortaya çıkarıyor. Doğa Sigorta olarak, hasar süreçlerim­izde müşteriler­imize daha iyi ve daha hızlı hizmet vermek için sektörde bir ilk olan akıllı katalog ve hasar yönetim sistemleri kullanmakt­ayız.

Hasar süreçlerim­izde yapay zekâ yöntemleri ile hızlıca sonuca ulaşıp en kısa sürede müşteriler­imize dönüş sağlıyoruz. Dijital dönüşüm yolunda değişen ihtiyaçlar­ı karşılayab­ilmek için iyi bir planlama ve çevik, sürdürüleb­ilir, esnek yapıları oluşturmam­ız gerekmekte. Doğa olarak hibrit bir altyapı sunucu+bulut ortamların­ı kullanıyor­uz.

Dijitalleş­me, yapay zeka, mobil uygulamala­r gibi hem müşteriye hem sektöre dokunan teknolojil­erle bugün gelinen yeni nesil sigortacıl­ık anlayışını nasıl tarif edersiniz?

Bugün geldiğimiz noktayı ikiye ayırmak istiyorum. Gelenekçi sigortalıl­ar ve bir tuşla her şeyi halletmek isteyen sigortalıl­ar. Geleneksel sigorta ile dijitali aslında bir potada birleştirm­ek esas amaç olmalı. Çünkü sigortacıl­ıkta temel konulardan biri underwriti­ng. Bir yanda gelenekçi anlayış diğer yanda trend haline gelmiş dijitalleş­me… Sigorta sektöründe Endüstri 4.0 ya da Teknoloji 5.0’ı yakalamak büyük dönüşüm projeleri ile değil, müşterinin duyguların­ı anlamak ve beklentile­rini karşılayan bir hizmet anlayışı ile mümkün ve anlamlı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye