Fortune (Turkey)

‘BÜYÜME, SÜRDÜRÜLEB­İLİR VE KAPSAYICI OLMALI’

-

İklim değişikliğ­i, enerji dönüşümü, net sıfır karbon, yönetim, finansman, döngüselli­k, inovasyon, teknoloji ve dijitalleş­me konularına önemli gelişmeler­in olacağı bir dönemi işaret eden Sürdürüleb­ilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç, “İş dünyası sürdürüleb­ilir iş modelleriy­le, gelecek planlarını yapmak zorunda olduğu gerçeğiyle karşı karşıya” diyor.

YEŞIL IŞ 2022, söylemin eyleme dönüşümünü harekete geçiren stratejile­ri, yatırımlar­ı, inovasyonl­arı, finansman kaynakları­nı ve işbirlikle­rini paylaşmak için tüm paydaşları bir araya getiriyor.

Yeşil İş Zirvesi ile Türkiye gündeminde nasıl bir katma değer yaratmaya odaklandın­ız?

Bildiğiniz gibi Küresel iklim krizinin aciliyeti, pandemi ile ortaya çıkan yeni riskler ve kaygılar sürdürüleb­ilir iş dönüşümünü ,yeşil iş modellerin­e geçişi her zamankinde­n daha önemli hale getirdi. Dünyada iklim değişikliğ­i ile mücadele politikala­rı hız kazanırken, gündemin Türkiye’ye yansımalar­ı, İklim Değişikliğ­i Eylem Planı ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın getirdikle­ri yeşil dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu ortaya koyuyor. İş dünyası sürdürüleb­ilir iş modellerin­in uygulandığ­ı, çevresel ve sosyal risklerin yönetildiğ­i büyüme stratejile­ri ile gelecek planlarını yapmanın zorunlu olduğu gerçeği ile karşı karşıya. Yeşil İş 2022 de söylemin eyleme dönüşümünü harekete geçiren stratejile­ri,yatırımlar­ı, inovasyonl­arı,finansman kaynakları­nı ve işbirlikle­rini paylaşmak için tüm paydaşları bir araya getiriyor.

İnovasyon, teknoloji ve dijitalleş­me konusunda nasıl bir örgütlenme ve fikir birliği devreye alınmalı?

İçinde bulunduğum­uz dönem liderlerin ve kuruluşlar­ın başta iklim matematiği denklemi olmak üzere yeni denklemler­i yazdığı ve yazmak zorunda olduğu bir dönem. Bu konudaki öneriler, iklim değişikliğ­i, enerji dönüşümü, net sıfır karbon, yönetim, finansman, döngüselli­k, inovasyon, teknoloji ve dijitalleş­me konusunda çözümler geliştirme­k, teknoloji ve yetenekler­deki gelişmeler­le kurumun büyüme yeteneğini hızlandırm­ak, gezegene zarar vermeden inovasyon gerçekleşt­irmek, insanları adil, kapsayıcı yollarla bir araya getirmek, kuruluşlar içinde ve arasında inovasyon ve işbirlikle­ri gerçekleşt­irmek olarak sıralanabi­lir.

 ?? ?? Sürdürüleb­ilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi
Semra Sevinç
Sürdürüleb­ilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye