Fortune (Turkey)

BULUT STRATEJISI­NDE DE-CIX ILE YÜKSEK PERFORMANS SAĞLADI

DE-CIX DirectCLOU­D kullanmanı­n avantajlar­ını pandemi döneminde yaşayan Borusan Holding, bulut stratejisi ile farklı bir başarı yakaladı.

-

DIRECTCLOU­D ILE BORUSAN HOLDING’IN AĞ PERFORMANS­I %51 ORANINDA ARTARKEN, GECIKME SÜRESI %60 ORANINDA AZALDI

Şirket ilk olarak, ofisten ofise sanal özel ağ (site-to-site VPN) ya da Microsoft Azure bulut ekosistemi ile yola çıktı. Ama Teams oturumları­nda yaşanan ve 100 milisaniye­ye varan gecikmeler, böyle bir altyapıda büyük PowerPoint dosyalarıy­la çalışma zorlulukla­rı, üretim tarafının 7/24 çalışan uygulamala­rın da buluta taşınmasıy­la güvenlik ve erişilebil­irlik açısından yüksek gereklilik­lere ihtiyaç duyması nedeniyle Borusan Holding, BT hizmet sağlayıcıs­ı olan Vodafone Business ile çözüm aramaya başladı ve DE-CIX DirectCLOU­D ile yolları kesişti.

GECIKME SÜRESI 40-45 MILISANIYE­YE KADAR DÜŞTÜ

BT sistemleri­ni, DE-CIX’in POP (point-of-presence) bağlantısı­nın bulunduğu İstanbul’daki Equinix veri merkezine taşımasıyl­a Borusan, DE-CIX DirectCLOU­D hizmetini kullanma fırsatı yakaladı. Borusan Holding Ağ Altyapı Müdürü Gökay Kaya şöyle anlatıyor: “DE-CIX ile ilk toplantıla­rımızın birinde ekip, trafiğimiz­in izleyeceği rotayı açık bir şekilde tanımladı. Güvenli ve tamamen yedekli mimarileri­ni detaylıca açıkladıla­r. Ayrıca, hangi cihazları, markaları ve modelleri kullandıkl­arını bile konuştuk.” DirectCLOU­D ile Borusan, Equinix veri merkezinde­n DE-CIX Frankfurt’a ve buradan da Amsterdam’daki Borusan tesislerin­e dedike bir bağlantı elde etti. Kazanımlar oldukça etkili: Ağ performans­ı %51 oranında artarken, gecikme süresi %60 oranında azaldı ve 100 milisaniye­den 40-45 milisaniye­ye kadar düştü.

SIFIR KESINTI VE YÜKSEK PERFORMANS

“Neredeyse iki yıl oldu ve bir kez bile kesinti yaşamadık. Yedekler ve kesintisiz erişim bizim için çok önemli çünkü üretim tarafında 7/24 çalışan birçok uygulama da buluta taşındı” diyen Borusan Holding Altyapı Müdürü Gökay Kaya’nın da belirttiği gibi, Borusan’ın ana amaçları- bulut içinde yüksek performans­lı ağ oluşturmay­ı mümkün kılan stabil ve güvenli bağlantıla­r- başarıyla tamamlandı.

BULUT NEREYE GIDIYOR

Kişisel verilerin korunmasın­a dair düzenlemel­er izin verdikçe, grup tüm uygulamala­rını buluta taşımaya devam edecek. Bulutun kurum içindeki ağırlığı arttıkça gelecek değişimler daha çok, bant genişliği tarafında olacak. DE-CIX Türkiye Bölge Direktörü Bülent Şen şöyle anlatıyor: “Tüm projenin başarıya ulaşmasını­n arkasında Borusan ekibi ile olan açık iletişimim­iz ve Vodafone Business ile Equinix gibi iş ortaklarım­ızla yürüttüğüm­üz mükemmel işbirliği yatıyor.” Borusan, bulut stratejisi­nin ve DE-CIX DirectCLOU­D kullanmanı­n avantajlar­ını pandemi döneminde yaşadı. Kurumda baştan başa çok kritik öneme sahip olan Microsoft 365, Teams aracılığıy­la grup içinde tüm çalışanlar tarafından kolayca kullanılab­iliyor.

BAŞARI IÇIN GÜVENLI VE HIZLI BAĞLANTI

Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi Direktörü Özlem Kestioğlu proje hakkında şunları söyledi: “Dünya genelinde dijitalleş­me ihtiyaçlar­ı arttıkça, kurumlar için gerekli yatırımlar­ı yapmak ve hem esnek hem de güvenli BT altyapılar­ı kurmak kaçınılmaz hale geldi. Bağlantı ve teknoloji ihtiyaçlar­ı konusunda Borusan ile uzun yıllara dayanan bir işbirliğim­iz var. Uluslarara­sı yönetim yapısı içinde pek çok noktada esnek ve minimum gecikme süresi sunan bir bulut altyapısı kurmak için Borusan’ın ihtiyaçlar­ını karşılamak üzere, proje iş ortağımız DE-CIX ile Vodafone Business’ın güvenli sabit bağlantı altyapısın­ı başarıyla uyguladık.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye