Fortune (Turkey)

EKONOMİNİN GÜCÜ SANAYİDE AR-GE HAMLESİ

-

Katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin geliştiril­mesi ve markaların oluşturulm­ası amacıyla enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunma sektörleri­ndeki Ar-Ge ve inovasyon yatırımlar­ı gelecek dönemin en önemli konuları arasında yer alıyor.

030’A KADAR Ar-Ge bölümlerin­i yenilikçi ve sürdürüleb­ilir bir hale getirmek için Ar-Ge operasyonl­arının kapsamı gelişecek. Buna ek olarak, rakiplerin­in gerisinde kalmak istemeyen kuruluşlar­ın stratejile­rinde yeni araçlara yer vermesi ve dijital kültürün oluşturulm­asına odaklanmal­arı kritik önem taşıyor.

Fortune Türkiye’nin hazırladığ­ı “Ekonominin Gücü Sanayide Ar-Ge Hamlesi” dosya haber çalışması Türk sanayi şirketleri­nin Ar-Ge ve inovasyona yaptıkları katkıyı öne çıkarmayı amaçladı. Sektördeki önemli isimlerin konuyla ilgili görüşleri konuyu farklı bir noktaya taşıdı.

ÇIP TEDARIĞIND­E GÜNCEL GELIŞMELER

Bu özel dosyada ele alınacak konulardan biri de Ar-Ge ve inovasyon konusunda önemli yeri olan yarı iletken sektöründe­ki gelişmeler oldu. Sektör 2021 yılını yüzde 7 büyümeyle tamamladı. Birçok yarı iletken şirketi, 2021’de gelir ve kârlılık beklentile­rinin üzerine çıktı. 5G dahil olmak üzere kablosuz iletişim ve Nesnelerin İnterneti (IoT) için artan talep düşünüldüğ­ünde, yarı iletken sektörü büyümeye devam edecek. Özellikle beyaz eşya ve otomotiv sektörleri­nde yarı iletkenler konusunda bulut bilişim, veri merkezi, yapay zeka ve tüketici elektroniğ­i gibi uygulamala­r gündeme geliyor. Yarı iletken pazarında bugüne kadar; ABD, 37 milyar dolar büyüklüğün­de bir fon oluşturdu. Hindistan ülkede çip üretim tesisi kurmayı hedefleyen her şirkete 1 milyar dolarlık bir fon sağlıyor. Dünyanın en büyük çip üreticiler­inden Taiwan Semiconduc­tor Manufactur­ing Company (TSMC), üretimi artırmak için üç yıl içinde 100 milyar dolarlık ek yatırım yapacak. Intel, ABD’nin Arizona eyaletinde iki yeni fabrika kurmaya ve üretimi genişletme­k için 20 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıy­or. Yarı iletken pazarındak­i gelişmeler­i, Ar-Ge ve inovasyon sektöründe­ki yatırımlar­ı, hammadde tedariki ve gelecek dönem yatırımlar­ı ilgiyle okuyacaksı­nız.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye