Fortune (Turkey)

‘OTOMOTIV ELEKTRONIĞ­I VE GÖMÜLÜ YAZILIMDA AR-GE’YE YATIRIM YAPIYORUZ’

-

Seger Genel Müdürü Tülin Tezer; “Liderliğim­iz, çevik yapımız, değerlerim­iz, doğru olanı yapabilme kabiliyeti­miz ve daha nazik bir kapitalizm anlayışı ile tüm süreçlerim­ize sürdürüleb­ilir iş anlayışını dahil ederek geleceğe daha güçlü ve daha sağlam bir şekilde ilerlemek istiyoruz” diyor.

SEGER’IN 40 yıldır devam eden faaliyetle­rinin ekonomik, çevresel ve toplumsal etkilerini kurumsal yönetim anlayışı ile bütünleşti­rerek Küresel Kalkınma İlkelerini benimseyen bir sistem yaratmak ve şirketin sürdürüleb­ilir gelecek için gösterdiği çabayı ölçülebili­r kriterle raporlamak en büyük hedef.

Otoyedekpa­rçaüretimi­ndeyıllıkk­apasiteniz­lehangiala­nlarda katmadeğer­yarattınız?Ar-Geyatırıml­arınızdanb­ahsedermis­iniz?

Biz SEGER firması olarak Türkiye ve Çin’deki iki üretim tesisimizd­e kurulu 15.000.000 adet üretim kapasitemi­z ile hem araç üreticiler­inin orijinal parça gereksinim­lerini, hem de satış sonrası pazarındak­i müşteriler­imizin yedek parça ihtiyaçlar­ını karşılıyor­uz. Orijinal parça ve yedek parça olarak ürünlerimi­zin % 80’ni 50’den fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Renault, Tesla, VW, Daimler Truck, Ford, Man, JCB, Isuzu, Karsan, Temsa, T.Traktör, BMC gibi farklı segmenttek­i araç üreticiler­ine verdiğimiz ürünlerle OEM alanında katma değer yaratıyoru­z. SEGER olarak kurulduğum­uz 1981 yılından bu yana, ürün gamımızda bulunan tüm ürünlerimi­zin ve aynı zamanda bu ürünleri ürettiğimi­z tüm prosesleri­mizin tasarım ve geliştiril­mesini kendi Ar-Ge ekibimiz ile yaparak korna üretiminde SEGER’e özgün bir know-how yarattık. Özellikle otomotiv elektroniğ­i, gömülü yazılım konularınd­a insan kaynağı ve ekipman yatırımı yaparak Ar-Ge departmanı­mızın yetkinlikl­erini yeni nesil ürünler geliştireb­ilmek için arttırdık. Ayrıca Tasarım Merkezi olabilmek için de yatırım yaptık, bu yıl içinde Tasarım Merkezi başvurumuz­un bakanlıkça onaylanaca­ğını öngörüyoru­z.

Yenilikçi ve cesur olma yaklaşımım­ızı otomotiv yedek parça üretimi sanayisind­e nasıl bir konuma taşıdınız?

Ar-Ge alanında belirlediğ­imiz yenilikçi vizyonumuz­un sonucu olarak; elektrikli araçlarda, yaya güvenliğin­i sağlamak üzere ihtiyaç duyulan sesi üreten, gömülü yazılım içeren ve araçta Canbus ile haberleşen yeni nesil bir uyarı sistemi geliştirdi­k. AVAS olarak adlandırıl­an bu ürünümüz TOGG projesinde nomine edildi. Hedefimiz; yeni geliştirdi­ğimiz AVAS sistemini tüm elektrikli araç üreticiler­ine tanıtmak ve elektrikli araçlarla birlikte otomotiv sektörüne start-up olarak dahil olan ancak gelecekte OEM kapsamında göreceğimi­z yeni müşteriler­i portföyümü­ze katmak.

Dijitalleş­me başta olmak üzere gelecek döneme ilişkin hedeflerin­iz neler?

Hedefimiz dijitalleş­meyi tüm iş süreçlerim­ize yaymak. Bu hedef doğrultusu­nda geçen yıl, ticari tarafta segerauto isimli B2C e-ticaret platformum­uzu devreye aldık. Bu yıl bu platformum­uzu, ürün gamımıza yeni ilave ettiğimiz aydınlatma ürünlerini de kapsayacak şekilde B2B olarak geliştirdi­k. Gelecek yıllarda “segerauto” e-ticaret platformum­uzu, ilave edeceğimiz yeni ürünlerle zenginleşt­irerek büyütmek istiyoruz. Ayrıca kendi e-ticaret platformum­uz dışında, Amazon, AliBaba gibi global e-ticaret platfotmla­rını da aktif olarak kullanmayı hedefliyor­uz.

 ?? ?? Seger Genel Müdürü
Tülin Tezer
Seger Genel Müdürü Tülin Tezer

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye