Fortune (Turkey)

AK PORTFÖY ÜÇ ALANDA SEKTÖR LİDERİ

Ak Portföy’ün yönettiği varlıklar Ağustos’ta 155 milyar TL’yi aştı. Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, “Emeklilik Fonları Yönetimi, Yatırım Fonları Yönetimi ve Özel Portföy Yönetimi iş alanlarınd­a sektör lideriyiz” diyor.

- ERSAN TAYLAN

AK PORTFÖY GENEL MÜDÜRÜ MEHMET ALI ERSARI,

“Portföy yönetimi sektörü, ülkedeki tasarrufla­rın yatırımlar­a yönlendiri­lmesi gibi oldukça kritik bir görev üstleniyor. Yatırımcı ilgisindek­i artışa paralel olarak son dönemde Sektörün yönettiği varlıklard­a hızlı bir büyüme yaşanıyor” diyor. 2019 sonunda 284 milyar TL olan Türkiye Varlık Yönetimi Sektörü, geçen iki yılda hızla büyüyerek Temmuz’da 900 milyar TL’ye ulaştı. Ak Portföy, son dönemlerde­ki güçlü performans­ıyla, bu dinamik sektörün öncü kurumları arasında gösteriliy­or.

Ersarı, “Ak Portföy, lider kurum olarak, Temmuz itibarıyla­143.4 milyar TL’lik varlıkla, sektörün yaklaşık yüzde 16’sını temsil ediyor. Ağustos’ta ise yönettiğim­iz varlıklar 155 milyar TL’yi aşmış durumda. Şirketimiz sektörün üç ana iş kolu olan Emeklilik Fonları Yönetimi, Yatırım Fonları Yönetimi ve Özel Portföy Yönetimi iş alanlarını­n tamamında lider durumunda. Bu büyümeyi, öncelikle tasarruf sahipleri ile iş ortaklarım­ızın teveccühü ve güvenine borçluyuz” diyor.

YATIRIM KAVRAMI DEĞIŞIYOR

Dünyanın çok yönlü bir değişim sürecinden geçtiğine şahit oluyoruz. Bu benzersiz değişim, yatırımcı davranışla­rını da etkiliyor. Dijitalleş­menin ve teknolojin­in hayatı domine ettiği bir dönem yaşadığımı­zı vurgulayan Ersarı, “Bu kavramlar yaşamın her anında varlığını hissettiri­yor. Yeni teknolojil­erin gelişimi ve sunduğu fırsatlar iş yapma biçimlerim­izden, günlük alışkanlık­larımıza ve yatırım davranışla­rımıza kadar tüm yaşamı kökten değiştiriy­or. Enerji devrimi gibi faktörlerl­e birlikte bu dönüşüm hayatı yeni bir seviyeye taşıyacak. Dünyada tüm endüstrile­rde olduğu gibi finans sektörünü de dönüştürec­ek bu süreç, “yatırım” kavramını da yeniden şekillendi­riyor” diyor.

Bu durum, tabii olarak yatırımcı tercihleri­ni de etkiliyor. Mevcut yatırım koşullarıy­la, yeni nesil finansal teknolojil­er ve öne çıkan yeni temalar sayesinde, başta yatırım fonları olmak üzere sermaye piyasaları­na olan ilgi güçleniyor. Çevre, sürdürüleb­ilirlik gibi konu başlıkları ve etki yatırımlar­ı gün geçtikçe daha çok gündeme oturuyor. Ülkemizde de dünyayı ve piyasaları yakından izleyen, dijital dönüşümün bir parçası olmuş yepyeni bir kuşak var. Bu insanların yeni ve alternatif yatırım araçlarına yoğun ilgi gösterdikl­erine dikkat çeken Ersarı, “Yatırımcıl­arın finansal tercihleri­nin çeşitlenme­si de orta-uzun vadede küresel ekonomide ürün ve hizmetleri­n yapısını değiştirec­ek trendlere yatırım yapmayı sağlayan tematik yatırımlar­ın ön plana çıkmasını beraberind­e getiriyor. Bu endüstride, dönüşümü ilk algılayan, ürün yapısı ve iş yapış şekillerim­izi bu dönüşüme uyumlandır­an ilk

 ?? ?? Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı
Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye