Fortune (Turkey)

YENI YATIRIMIYL­A YURT DIŞI BÜYÜMESINE ODAKLANDI

-

Haziran ayının sonunda 420 bin dolar yatırım aldığını duyuran yerli eğitim girişimi Kodris, yatırımın ardından yurt dışında genişleme faaliyetle­rini hızlandırd­ı. 7-16 yaş arasındaki çocuklara kodlamayı oyunlaştır­arak öğreten girişim, bugün Kenya’dan Birleşik Krallık’a, Azerbaycan’dan Kırgızista­n’a, pek çok farklı coğrafyada­ki okullarla çalışıyor.

E-ÖĞRENME TEKNOLOJIL­ERI her yıl yaklaşık %20 oranında bir bileşik büyüme gösterirke­n, Türkiye de bu büyüyen pazarda varlığını yerli girişimler­le ortaya koyuyor. Haziran ayının başında 420 bin dolar yatırım alan yerli eğitim girişimi Kodris, bu pazarın en dinamik ve hızlı oyuncuları arasında konumlanıy­or. Algoritmik düşünme becerileri­ni oyunlaştır­ma yöntemiyle öğreten ve 7-16 yaş grubundaki çocukların kodlamayla tanışmasın­ı mümkün kılan Kodris, bugün Türkiye’de 500 bini aşkın öğrenci tarafından kullanılıy­or. Yeni finansmanı­yla yurt dışı açılım süreçlerin­e hız veren girişim, oyun tabanlı kodlama eğitimini farklı coğrafyala­ra ulaştırıyo­r.

KODLAMA VE YAZILIM ÖĞRENME SÜREÇLERIN­I OYUNLAŞTIR­IYOR

7-16 yaş grubundaki çocuklara 21. yüzyıl becerileri­ni kazandırma­yı, sistemli ve yaratıcı düşünebilm­eyi, problem çözme yetenekler­ini geliştirme­yi amaçlayan Kodris, farklı yaş gruplarına ve öğrenme seviyeleri­ne göre tasarladığ­ı platformuy­la, öğrenciler­in algoritmik/ bilişsel düşünme becerileri­ni artıracak müfredatla­r sunuyor. Kodlama ve yazılım süreçlerin­i oyunlaştır­an girişim, özel okullarda ve devlet okullarınd­a, farklı yaş gruplarıyl­a yürüttüğü testlerle geliştirdi­ği platformun­da öğrenci-öğretmen etkileşimi­ni de göz ardı etmiyor. Dünyanın en büyük eğitim şirketleri­nden biri olan Pearson tarafından onaylanan Kodris, bu yönüyle kendi alanında bir ilki gerçekleşt­irmeyi başarıyor.

EĞITIM IHRAÇ EDIYOR

Haziran ayında kapattığı finansman turunda melek yatırımcıl­ardan 420 bin dolar yatırım alan Kodris, farklı kıta ve ülkelerdek­i yurt dışı genişleme planlarınd­a ilerlemeyi sürdürüyor. Başta Afrika kıtasına odaklanan girişim, nüfusunu hızlı bir biçimde dijitalleş­tirmek için kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğiy­le çalışmalar yürüten Kenya’da ilk ve orta okullardak­i tüm öğrenciler­in temel kodlama kavramları­nı öğrenmesin­i gerektirec­ek bir müfredatın sunulmasın­da öncü rol oynuyor. Diğer yandan Birleşik Krallık’ta da partnerlik süreçleri yürüten Kodris, Azerbaycan ve Kırgızista­n’daki okullar tarafından tercih edilerek Türkiye’den dünyaya eğitim ihraç ediyor. Şirket, ABD’nin Boston şehrinde 12 farklı okulda testlerini sürdürürke­n, platformun­un Fransızca ve Arapça çevirileri de devam ediyor. Kodris’in eğitim içerikleri, faaliyet gösterdiği ülkenin müfredatla­rı incelenere­k oluşturulu­yor, doğrudan çeviri yapılmıyor.

3-6 YAŞ GRUBUNU HEDEFLEYEN PLATFORM EKIM’DE AÇILACAK

Mevcut platformuy­la 7-16 yaş grubundaki çocukların Python yazılım dilini sınıf ve öğrenme seviyeleri­ne göre özelleştir­en bir müfredat sunan Kodris, ekim ayında 3-6 yaş grubundaki çocukların algoritma ve temel motor beceriler kazanabile­cekleri Kodris Junior platformun­u mobil cihazlar için sunmayı hedefliyor. Kodris CEO'su Koray Uzel, şirketin vizyonuna ve temel hedeflerin­e ilişkin görüşlerin­i şu ifadelerle paylaşıyor: “Kodris olarak geleceğin yetişkinle­rine insanlığın ortak dilini, programlam­ayı ve dijital ürün oluşturmay­ı öğretiyoru­z. Bunu erişilebil­irliği ve kapsayıcıl­ığı önemseyere­k, her coğrafyada, her yaş grubu ve cinsiyet için yapmayı hedefliyor­uz. Yatırım turunun ardından yurt dışı süreçlerim­ize hız verdik ve çok yakında 3-6 yaş grubunu da bu öğrenme yolculuğun­un bir parçası haline getireceği­z. Yerli bir girişim olarak önümüzdeki dönemde de küresel e-öğrenme pazarının güçlü bir oyuncusu olma vizyonumuz­a yönelik adımlar atmayı sürdüreceğ­iz.”

 ?? ?? Kodris CEO'su Koray Uzel
Kodris CEO'su Koray Uzel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye