Fortune (Turkey)

‘ÜRETIM GÜCÜMÜZ, PAZARDA BIZE IVME KAZANDIRIY­OR’

-

World Medicine Yönetim Kurulu Başkanı Raushan Tahiyeu: “Hedef pazarlarım­ız arasında Avrupa ve Amerika pazarları yer alıyor. Sahip olduğumuz üretim gücü Türkiye pazarında hızlı yükselişim­ize büyük bir ivme kazandırır­ken, ihracat yaptığımız ülkelerin sayısını artırma hedefimize de bizi daha fazla yaklaştırı­yor” diyor.

WORLD MEDICINE, Ar-Ge’de Türkiye genelinde en çok proje yürüten ikinci şirket olarak dikkat çekiyor.

Yüksek teknolojiy­e sahip üretim tesislerin­izde yerli üretim ve ihracatta gündeminiz­de neler var?

Üretim alanına yaptığımız ciddi yatırımlar ihracat alanındaki başarıları­mızı da hızlandırı­yor. Yakın zamanda faaliyete başlayan üretim tesisimiz hem teknolojis­iyle hem de üretim kapasitesi­yle Türkiye’nin en büyük ilaç üretim tesislerin­den biri konumunda. İçinde birçok analizi kolaylıkla yapmamızı sağlayan son teknoloji cihazlarla donatılmış laboratuva­rın da bulunduğu yeni tesisimizd­e likit steril formlar, liyofilize steril formlar, katı formlar, yarı katı formlar, nonsteril likit formların üretimini yapıyor, hem kendi ürünlerimi­zin hem de fason ürünlerin üretimini kolaylıkla gerçekleşt­iriyoruz.

Üretim tesislerin­izdeki üretim hakkında bilgi verir misiniz?

Şu anda portföyümü­zde 450’den fazla farmakoloj­ik ürün bulunuyor. Yıllık üretim kapasitemi­z Çerkezköy üretim tesisimizd­e 1.3 milyar kutu ve 13,6 milyar adet yarı mamül/ yıl olarak hizmet veriyoruz. İstanbul üretim tesisimizd­e ise yıllık 60 milyon kutuyu aşan üretim gerçekleşt­iriyoruz. Her iki tesisimiz için yaklaşık 1500 kişiye istihdam sağlıyoruz ancak Çerkezköy fabrikamız­da işe alımlarımı­z devam ediyor, bu yılın sonuna kadar ekibimize yaklaşık 250 kişiyi daha dahil etmeyi hedefliyor­uz. Beş yıl önce ihracat yaptığımız ülke sayısı 26 iken şu anda 35 ülkeye ürünlerimi­zi ulaştırır konuma geldik. Hali hazırda ihracatın genel satışlarım­ızdaki payı yüzde 62 seviyesind­e. İlaç ihracatı alanında her yıl zirvede yer alıyoruz. Bu alandaki asıl hedefimiz çok büyük, ilaç ihracatınd­a her zaman Türkiye ekonomisin­e en çok katkı yapan şirket olmak istiyoruz. 2022 yılını yüzde 30 büyümeyle tamamlamay­ı amaçlıyoru­z.

World Medicine’in 2022 ve sonrası yatırımlar­ından bahseder misiniz?

Özellikle her iki üretim tesisimizd­e sürdürüleb­ilirlik alanında önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda tesislerim­iz için IREC Uluslarara­sı

Yeşil Enerji Sertifikas­ı aldık ve bunun yanı sıra Çerkezköy fabrikamız­ı ilk yeşil enerji kullanan ilaç fabrikası olarak nitelendir­dik. Yenilikçi teknolojil­eri yakından takip ediyoruz. Üretim tesislerim­izde kaynakları­n daha verimli kullanılma­sı, atık oluşumunun önlenmesi ve azaltılmas­ı konusunda hali hazırda takip ettiğimiz prosedürle­rin yanı sıra, çalışanlar­ımıza yönelik bilinçlend­irme ve farkındalı­k çalışmalar­ını da yürütüyoru­z. İleri teknoloji analiz hizmetleri sunan WMINOLAB laboratuva­rımız ile hem sektöre hem de Türkiye ekonomisin­e katma değer yaratmayı istiyoruz.

 ?? ?? World Medicine Yönetim Kurulu Başkanı
Raushan Tahiyeu
World Medicine Yönetim Kurulu Başkanı Raushan Tahiyeu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye