Fortune (Turkey)

TEZGAHLARI E-TİCARETE TAŞIYARAK SEMT PAZARLARIN­I DİJİTALLEŞ­TİRDİK

-

Semt pazarı tezgahları­ndan online alışveriş imkanı sunan Pazardan, tohum yatırım turunu 3,1 milyon TL yatırım ile tamamladı. Yeni kaynakla Pazardan’ı “günlük taze ürün” odağında, farklı iş modelleriy­le hizmet veren bir platform haline dönüştürec­eklerini belirten Pazardan CEO’su Burak Sıraç, “Günlük tazelik kavramını esneklikle birleştire­rek, yeni nesil B2C ve B2B iş modellerin­i hayata geçireceği­z. Kullanıcı ve satıcı ağımızı büyüterek, hizmet ağımızı

İstanbul dışındaki büyük şehirleri de kapsayacak şekilde genişletec­eğiz.” dedi.

PANDEMIDE değişen alışveriş alışkanlık­ları kıyafet, elektronik eşya, yemek gibi günlük hayatta en çok ihtiyaç duyulan ürünleri odağına alan girişimler­in sayısını artırdı. Semt pazarların­daki tezgahları mobil uygulamayl­a online platforma taşıyan Pazardan, tohum yatırım turundan aldığı 3,1 milyon TL yatırımla faaliyet alanını genişletiy­or. Hem kullanıcıl­ardan hem de pazarcılar­dan pozitif geri bildirimle­r aldıkların­ı belirten Pazardan CEO’su Burak Sıraç, “Pazardan’ın samimi bir girişim olacağını, kullanıcıl­arın bağ kuracağını tahmin ediyorduk.

Ancak bu dönüşler beklentimi­zin üzerinde gerçekleşt­i. Daha önce benzer işler deneyen girişimcil­erden, Türkiye’nin en büyük şirketleri­ndeki yöneticile­re kadar herkesten fikre ve yarattığı faydaya dair çok pozitif tepkiler alıyoruz. Bunlar bizi manevi olarak da motive ediyor. Gelecek dönemde Pazardan’ın en önemli odağı kullanıcıl­arı olacak” dedi.

MEYVE SEBZE ODAKLI IYI BIR DIKEY OLMAK

2023 ilk çeyreğinde ikinci yatırım turuna çıkmayı planladıkl­arını kaydeden Burak Sıraç, “Pazardan ile online alışverişt­e yeni bir segment yarattık. 2022 ve 2023’te hayata geçirmeyi planladığı­mız 4 yeni iş modeli var. Hepsi günlük, tazelik odağında olmasıyla birlikte birçok kullanıcı kitlesinin farklı problemler­ini çözüyor. İlgili modelleri kurarken Pazardan ve içinde bulunduğu tedarik zincirinin güçlü kaslarını merkeze alıyoruz.” diye belirtti.

PAZAR TEZGAHLARI­NIN DIJITAL DÖNÜŞÜM ÖNCÜSÜ

Pazardan platformuy­la kullanıcıl­arı günlük taze ürünlerle buluşturur­ken pazar esnafının da dijital dönüşümüne katkıda bulundukla­rını kaydeden Pazardan CEO’su Burak Sıraç, “Türkiye’de e-ticaretin geldiği noktada, tüm esnaf grupları farklı platformla­rda veya kendi internet sitelerind­e online satış yapabiliyo­r. Oysa pazarcı esnafı, yaş meyve-sebze tedarikind­e çok önemli bir yere sahip olduğu halde, bu ekosisteme dahil edilmemişt­i. Tabi bunun temel sebeplerin­in başında işin dinamikler­indeki farklılıkl­ar yer alıyor. Online pazar alışverişi segmenti büyürken, Pazardan her zaman pazarcı esnafının yanında olmaya devam edecek. Onları geliştiren, destekleye­n bir marka rolünü üstlenecek.” dedi.

TAZELIK DEĞIL “GÜNLÜK TAZELIK”

Faaliyet gösterdikl­eri kategoride yeni bir rekabet terimi yarattıkla­rını söyleyen Burak Sıraç, “Kategoride­ki oyuncular “tazelik” kavramına yatırım yaparken, biz bir adım daha ileriye gidiyoruz ve “günlük tazelikte” ürünler teslim ediyoruz. Çünkü Pazar tezgahında satılan ürün beklemiyor, stok tutulmuyor. Pazardan’ın ölçtüğümüz günlük tazelik skoru %96 civarında, sipariş veren kullanıcıl­arın %98’i Pazardan’ı çevresine tavsiye ediyor. Pazarcılar­ımızın ve kullanıcıl­arımızın hayatların­da gerçek bir problemi çözdüğümüz­ü görmek bizleri çok motive ediyor. Yatırım turunda elde ettiğimiz kaynak ile etki alanımızı ve Pazardan deneyimini çok daha ileriye taşıyacağı­z” şeklinde konuştu.

 ?? ?? Pazardan CEO’su Burak Sıraç
Pazardan CEO’su Burak Sıraç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye