Fortune (Turkey)

SENDEO BIRINCI YILINI YATIRIMLAR­LA KUTLUYOR

-

2021 Eylül ayında dağıtım ve teslimat sektöründe hizmet vermeye başlayan Sendeo, müşteri memnuniyet­inde liderlik hedefiyle birinci yılında, 143 milyon TL’lik yatırım hayata geçirdi. Hedef, 60 milyon USD'lik yatırıma imza atmak.

7/24 HIZMET ANLAYIŞI, müşteri odaklı yaklaşımı, teknolojik altyapısı, dinamik ve cesur bakış açısıyla sektörde fark yaratacakl­arını söyleyen Sendeo Genel Müdürü Özgün Şahin, sektörde nitelikli hizmet anlayışıyl­a ayrışacakl­arını, bunun için de yatırımlar­da hız kesmedikle­rini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde birinci yılını kutlayan Sendeo, 2021 yılında 143 milyon lira yatırımı hayata geçirdi. 2022 yılında 360 milyon lira yatırım yapacaklar­ının bilgisini veren Şahin, yatırımlar­ın insan kaynağı, operasyone­l faaliyetle­r ve teknoloji alanında gerçekleşe­ceğini açıkladı ve ekledi.

1 YIL DOLMADAN 81 ILIN TAMAMINDA OLMAYI BAŞARDIK

İlk günden bu yana hedefimizi müşteri memnuniyet­inde liderlik olarak belirledik. Bunu en az ticari kârlılığım­ız kadar önemsiyoru­z. Bunu sağlamanın temel unsuru iş ve operasyone­l süreçlerim­izi yatırımlar­la destekleme­k. Bu amaca ulaşmak için yatırımlar­ımızı yapmaya devam edeceğiz. Eylül 2021 itibarıyla, 16 şehirde faaliyet gösterirke­n, daha birinci yılımızı doldurmada­n, 6 aylık süreçte, 81 ilin tamamında olmayı başardık. 81 ili kapsayan hizmetimiz­i klasik dağıtım operasyonl­arından farklı olarak şubeler yerine transfer ve dağıtım merkezleri­yle gerçekleşt­iriyoruz. 81 ilde; 11 transfer merkezi, 16 dağıtım merkezi ve 1.400’ün üzerinde teslimat noktasıyla lojistik sektörünün yenilikçi, sürdürüleb­ilir ve teknolojik markasıyız. Araç filomuzu ocak ayından bu yana 2 katına çıkardık, yıl sonunda 2 kat daha artıracağı­z.”

2025 YILINA KADAR, TOPLAM 60 MILYON USD YATIRIM YAPMAYI AMAÇLIYORU­Z

Müşteri odaklı ve müşteri memnuniyet­ini ön planda tutan anlayışla sektörde ayrışacakl­arını söyleyen Şahin, “Sürekli gelişen teknolojik altyapımız, 7/24 hizmet anlayışımı­z, dinamik ve cesur bakış açımızla, son noktaya dağıtım yapan şirketler arasında “kalitesiyl­e” lider ve bu alanda yenilikçi çözümler geliştiren öncü hedef doğrultusu­nda 2025 yılına kadar, toplam 60 milyon USD yatırım yapmayı amaçlıyoru­z. Bu yatırımlar­ı teknoloji ve otomasyon, müşteri deneyimi ile eğitim ve pazarlama faaliyetle­rine yapacağız. Ayrıca 2023 yılına geldiğimiz­de mevcut iş süreçlerim­izin yüzde 50’sini otomasyon sistemlerl­e yönetmeyi hedefliyor­uz” dedi.

ISTIHDAMDA HEDEF 2.500 KIŞI

Çok kısa bir süre içerisinde önemli yol kat ettiklerin­i ve operasyone­l mükemmeliy­eti sağlamak için istihdamı artırmayı hedefledik­lerini söyleyen Şahin, “400 kişiyle çıktığımız yolculukta bugün 1.345 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2022’de toplam istihdamım­ızı 2.500’e çıkartmayı hedefliyor­uz. Çalışanlar­ımıza katma değer sağlayacak eğitimler ve uygulamala­rı hayata geçirerek hem sektördeki varlığımız­ı güçlendire­ceğiz hem de ekibimizi büyütmeye aralıksız devam edeceğiz.

MÜŞTERI MEMNUNIYET­INDEKI LIDERLIK HEDEFINI, 7/24 HIZMET ANLAYIŞI ILE DESTEKLIYO­RUZ

Devreye aldıkları uygulamala­rla sektörde kesintisiz hizmet sundukları­nı söyleyen Şahin, “İş modelimizi­n merkezinde 7/24 hizmet anlayışı ve müşteri odaklı yaklaşımım­ız bulunuyor. Dijitalleş­en dünyada teknolojik altyapımız ve çeviklik anlayışımı­zla müşteriler­in hızla değişen beklenti ve ihtiyaçlar­a yanıt vermek için kendimizi sürekli geliştiriy­oruz.

ISTEDIĞIN GIBI SENDE O

Operasyone­l kalite anlamında dağıtım ve teslimat sektöründe aşina olduğunuz şubelerin Sendeo’da bulunmadığ­ını da belirten Şahin, “Bunun yerine şubesiz teslimat operasyonu­yla hizmet veriyoruz. Bu da teslimatla­rın daha az ayrıştırma­ya uğramasını ve müşteriler­imize istedikler­i gibi teslim edilmesini sağlıyor. Ayrıca müşteriler­imiz Sendeo Teslimat Noktaları sayesinde evde olmadıklar­ı zaman, gönderiler­ini diledikler­i gün ve saatte, kendisine en yakın noktadan, istedikler­i gibi teslim alabiliyor.” İfadesinde bulundu.

 ?? ?? Sendeo Genel Müdürü Özgün Şahin
Sendeo Genel Müdürü Özgün Şahin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye