Fortune (Turkey)

TUĞER AKKAYA İLE GİRİŞİMCİL­ERE “İSTİFADE ETTİREN FİKİRLER” ÇOK SEVİLDİ

-

Tuğer Akkaya kendi Youtube kanalında girişimcil­eri konuk ederek onların girişim hikayeleri­ni yayınlayal­ı tam 3 yıl oldu. 2019’da başlayan bu furya, Youtube’da girişimcil­erin hem ticaret hikayeleri hem de onların kendi kişisel hikayeleri izleyicile­r tarafından çok sevildi.

TUĞER AKKAYA ile yaptığımız röportajda neden “İstifade Ettiren Fikirler” sorusunu sorduk: “Amacım girişimcil­erin odak noktasında olduğu bir ekosistem kurmak ve bu ekosistemd­e Türkiye’de e-ticaret, e-ihracat, giyilebili­r teknoloji, uygulama ve oyun geliştiric­ileri gibi birçok girişimciy­e yer vermek istiyorum. Nihai hedefimiz bu girişimcil­erden istifade eden potansiyel bir girişimci ordusu oluşturmak. Ülkece ekonomimiz­in teknoloji ve bilgi ihracatını artırdığım­ız müddetçe daha ileri gideceğini ve hızlı gelişeceği­ni düşünüyoru­m” dedi.

İLHAM VEREN HİKAYELER

Tuğer Akkaya’nın Youtube kanalına konuk olanlar arasında siyasilerd­en, rapçilere; Amazon’da e-ticaret yapanlarda­n, erkek berberi gibi daha genel meslek gruplarınd­a çalışan insanlar var. Bu insanların ortak özellikler­i çok uç noktada bir iş yapıyor olmaları. Örneğin; 21 yaşında Amazon’da e-ticaret yaparak 300 bin dolar kazanan kişi ile Tuzla Belediyesi’nde bir metaverse evreni kurma hayali olan bir belediye başkanı aynı ekranda milyonlarc­a kişiye sesini duyurabili­yor.

İSTİFADE ETTİREN FİKİRLER NASIL DOĞDU?

Tuğer Akkaya’ya bu serinin nasıl başladığın­ı sorduk. “Zeki insanların dünyayı değiştirec­ek gücü olduğuna her zaman inanırım. Ve zeki insanlar için senin ne kadar kazandığın­ın bir önemi yoktur. Sadece merak uyandırır. Ancak nasıl kazandığın­ın önemi büyüktür. Başarılı girişimcil­erin nasıl başarılı oldukları, onların hayat hikayeleri, aile yapıları benim için çok önemli. Aynı şekilde başarısız bir girişimcin­in de neden başarısız olduğu ve o deneyimden nasıl faydalanır­ım, benim için çok daha fazla önemli. Bu sebeple ben Youtube kanalımızı izleyen kişilerin daha fazla insan tanıması, daha fazla girişim hikayesine maruz kalması için İstifade ettiren fikirleri 2019 yılında kurdum.”

DAHA ÇOK CESARETE İHTİYACIMI­Z VAR

Bir erkek berberi düşünün. Sürekli gelen müşteriler­i ile saç kesimi esnasında sohbet ediyor. Sonrasında bir müşterisin­in yaptığı e-ihracat işi oldukça ilgisini çekiyor. Müşterisi ona yurtdışına satmak için elindeki ürünlerden bahsediyor. Berber olan kişi birkaç gün üzerinde düşündükte­n sonra bu müşterisi ile tekrar saç kesimi için dükkanında buluştuğun­da, o ürünleri bana ver ben satış yapayım teklifini iletiyor. Berber olan kişi bir süre Amazon’da nasıl e-ticaret yaparım diye araştırdık­tan sonra mağazasını aktif edip satış yapmaya başlıyor. Sonuçta o şu an ayda yüzbinlerc­e dolar kazanan bir Amazon satıcısı. Bu hikaye Tuğer Akkaya’nın İstifade Ettiren Fikirler youtube kanalında yayınlandı. Oldukça ilgi çekiciydi çünkü konfor alanını terk ederek, hiç bilmediği bir işi öğrenip, bir girişimde bulunmuş ve başarıya ulaşmıştı.

Elbette tüm hikayeler mutlu sonla bitmiyor. Bir başka hikaye Sercan’ın hikayesi. 5 kez batmış, eşinden ayrılmış, neye elini attıysa başaramamı­ş. Ancak yılmamış ve motivasyon­unu hep yüksek tutmuş. İşleri yolunda gitmiyor ancak kendine inancı tam. İşte bu tam da bir girişimcin­in ihtiyacı olan motivasyon. “Demir gibi bir cesaretini­z ve hiç tükenmeyen bir motivasyon­unuz olmalı” diyor Tuğer Akkaya bir videosunda, haklıda…

İstifade ettiren fikirleri “istifa” diye okuyan ve bu sebeple işinden istifa edip hayal ettiği işini kuran kişiler dahi var. Bazen bazı insanların hedeflerin­e koşmaları için kıvılcımı çıkartacak küçük bir sebep bile yeterli.

20 MİLYON KİŞİ TUĞER AKKAYA’YI İZLİYOR

Tuğer Akkaya’nın youtube kanalı; youtube’da “girişimci” kategorisi­nde en çok izlenen youtube kanalı olma ünvanını açık ara koruyor. İstatistik­lere göre kanalı 20 milyon farklı kişi izlemiş. Şu an 310 bin abonesi bulunuyor ve hedefleri sonraki 6 ay içerisinde 1 milyondan fazla aboneye ve 100 milyon izlenmeye ulaşmak. Özellikle kendi konfor alanını terk etme cesareti göstermek isteyen ve hayalini kurduğu hedefe ulaşmak isteyen beyaz yaka çalışanlar yoğun ilgi gösteriyor.

 ?? ?? İstifade Ettiren Fikirler Kurucusu
Tuğer Akkaya
İstifade Ettiren Fikirler Kurucusu Tuğer Akkaya

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye