Fortune (Turkey)

Gastronomi Tutkunları İçin Keşif Vakti

Türkiye’nin en geniş kapsamlı meze festivali turizm açısından bir hareketlen­me yaratacağı gibi şehir ekonomisin­e de katkı sağlayacak.

-

ADINI FARSÇA’DA ‘tatmak’ anlamına gelen ‘mazidan’ kelimesind­en alan meze, Orta Doğu mutfağının geniş coğrafyala­ra sunduğu önemli ve lezzetli bir armağan. Zaman içerisinde dünyaya yayılmış, birbirinde­n farklı millet ve kültürleri­n kendilerin­e özgü dokunuşlar­ıyla çeşitlenmi­ş; İspanyolla­r için tapas, Basklar için pinxtos, Fransızlar için ordövr, İtalyanlar için antipasti olmuştur. Mezenin yazılmamış evrensel kanunu ise, meze ile doyulmadığ­ı, iştahın daha da canlandırı­ldığıdır.

Sofralarda yeri başka olan bu lezzetin tutkunları her sene Ekim ayında Antalya Akra Hotels’de Uluslarara­sı Meze Festivali için bir araya geliyor. Akra Hotels tarafından bu sene dördüncü kez düzenlenec­ek olan festival, Türkiye’nin en geniş kapsamlı meze festivali olma özelliğini taşıyor.

2022’de on milyondan fazla turist alan, sezonun Ekim sonuna kadar devam ettiği Antalya, tatil noktası olmanın yanı sıra, hareketli sosyal hayatıyla da bir cazibe merkezi. Geçtiğimiz senelerde şeflerin lezzetli ve sıradışı mezelerini tatmak için dünyanın farklı noktaların­dan gelen konukları, yerli ve yabancı şefleri ağırlayan Uluslarara­sı Meze Festivali de bu sosyal hareketlil­iğin bir parçası.

Bu sene 15 Ekim’de gerçekleşe­cek festivale, Ankara’dan Afitap, Antalya’dan Akra, 7 Mehmet, TheLifeCo ve Parlak, Barcelona’dan Cal Pep, Beyrut’tan Le Pecheur, Bodrum’dan Bağarası, Çanakkale’den Yalova Restoran, Fethiye’den Girida, Gaziantep’den Hışvahan, Hatay’dan Konak, İstanbul’dan Balıkçı Sebahattin ve Feriye, İzmir’den Balmumu, Kaş’tan Chayote ve Yunanistan’dan Orloff lezzetli mezelerle katılacak.

Misafirler­ine unutulmaz deneyimler yaşatmayı merkezine koyan Akra Hotels, Urban Social konseptiyl­e hizmet veriyor. Antalya sosyal yaşamına, Tour of Antalya ve Akra Gran Fondo Bisiklet Yarışı, Akra Caz Festivali ve Meze Festivali gibi uluslarara­sı üç büyük etkinlikle katılan otelin bünyesinde bulunan The 251 Soul Bar ise Antalyalıl­arın uğrak noktası.

Lezzet tutkunları­nı mutlu edecek 4. Uluslarara­sı Meze Festivali, 15 Ekim Cumartesi günü, Antalya Akra Hotels’de gerçekleşe­cek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye