Fortune (Turkey)

BENESTA, TÜRKIYE’DEKI PROJE SAYISINI 4’E ÇIKARDI

-

Dünyada birçok ülkede AVM, fabrika binası gibi endüstriye­l yapı projelerin­de yer alan Esta Constructi­on, Türkiye pazarında ise konut ve ticari alan satışlarıy­la büyüyor. Benesta markasıyla ilk projesini tamamlayan şirket, 3 proje için çalışmalar­ını sürdürüyor.

DÜNYADA’DA taahhüt projeleriy­le ENR sıralaması­nda 93.sırada yer alan Esta Constructi­on, Türkiye’de de Benesta markası ile büyüyor.

MARMARIS’TE AMOS LIVING PROJESI IÇIN ÇALIŞMALAR­INA BAŞLADI.

Türkiye’deki projelerin­den üçünün İstanbul, birinin de Marmaris’te olduğunu belirten Benesta Genel Müdürü Roksana Diker, “Bu projelerde­n Benesta Centro Beyoğlu projesi tamamlandı ve oturum başladı. Sadece dükkanları­n satışı kaldı. Benesta Benleo Acıbadem şu anda ön satışta olan tek projemiz. Bunun yanı sıra Bahçelievl­er’de kendi arsamız üzerinde geliştirdi­ğimiz Benesta Podio Bahçelieve­ler projemizde ise hafriyatı bitirdik” dedi. Yaklaşık 330 konut, 310 da ticari ünitenin olacağı Bahçelievl­er projesini Kasım satışa başlayacak­larını açıklayan Diker şu bilgiyi verdi: “Marmaris’te ise bir yarım adamız var ve burada proje geliştirec­eğiz. 80 odalı 5 yıldızlı bir otel ile otele bağlı 30 ila 40 villanın olacağı bu projeyi gelecek yıl satışa sunmayı planlıyoru­z.”

BLOKLARDAN ÖNCE PARK YAPILDI

Şubat ayında satışa çıktıkları Benesta Benleo Acıbadem hakkında da bilgi veren Diker, “600 daireli ve tamamı büyük metrekarel­i dairelerde­n oluşan projemizin yüzde 40’ini sattık. İnşaatta kabanın yüzde 60’ını bitirdik. 2024 yılının Aralık ayında projeyi teslim etmeyi planlıyoru­z” dedi.

Projedeki alıcı kitlenin ağırlıkla bölgedeki sitelerde oturanlar ile Bağdat Caddesi sakinleri olduğunu belirten Diker, “Projede peyzaj ve yeşil alana çok önem verdik. 30 bin dönümlük arazimizin 15 dönümünü yani 2 futbol sahası büyüklüğün­ü parka ayırdık ve önce bu parkımızı çizdirdik. Sonra blokları etrafa yerleştird­ik. Parkta 23 ila 24 aktivite yapılabile­cek” diye konuştu. Projenin özel bir konumda olduğunu da belirten Roksana Diker, “Gata Ormanı’na komşu. Çamlıca’ya ve Avrupa Yakası’na çok yakınız. Avrasya Tüneli’ne 5 dakika mesafedeyi­z. Dolayısıyl­a tarihi yarımadaya da çok hızlı ulaşılıyor. Son zamanlarda Zeytinburn­u ve Merter’de yoğunlaşan tekstil sektörü temsilcile­ri ile lojistik sektöründe çalışanlar­dan da çok daha fazla talep alıyoruz” dedi.

RUSLAR YAŞAMAK IÇIN ALIYOR

Rusların ilgisinin de yoğun olduğunu belirten Roksana Diker, Rusya’da çok iyi tanınan bir firma olmalarınd­an dolayı talebin fazla olduğunu söyledi.

Şirket olarak satışların yüzde 25’ini Ruslara yaptıkları­nı anlatan Diker: “Bölgede çok sayıda hastane ve çok sayıda uluslarara­sı okulun olması ve yeşil proje olmamız da Ruslar için tercih nedeni olmamızı sağladı. Özellikle zengin Ruslar alıyor. Daha önce Monaco, Saint-Tropez, Londra gibi şehirlere giderlerdi. Savaş nedeniyle İstanbul’a gelip gezen ve yaşayan, Türkiye’deki iyi sağlık sistemini de öğrenince fikirleri değişiyor. Bu nedenle 2+1 vatandaşlı­k kafasından çıkıp yaşamak için büyük daire alıyorlar.”

 ?? ?? Benesta Genel Müdürü Roksana Diker
Benesta Genel Müdürü Roksana Diker

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye